Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

KUNG FU Αλέξανδρος Αναστασιάδης Φίλιππος Γκοτσόπουλος Νικόλας Τζάθας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "KUNG FU Αλέξανδρος Αναστασιάδης Φίλιππος Γκοτσόπουλος Νικόλας Τζάθας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 KUNG FU Αλέξανδρος Αναστασιάδης Φίλιππος Γκοτσόπουλος Νικόλας Τζάθας
Παναγιώτης Παπαθανασίου Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης

2 Φιλοσοφια του Küng Fu Βασική φιλοσοφική έννοια στην οποία στηρίζεται το Κung Fu είναι η εσωτερική ενεργεία που ονομάζεται «Τσι» . "Τσι" θα μπορούσε γενικά να οριστεί σαν ο οποιοσδήποτε τύπος ενέργειας που μπορεί να κάνει αισθητή την ύπαρξη δύναμης και ισχύος. Το Kung Fu έχει επηρεαστεί έντονα από την κινέζικη ταοϊστική φιλοσοφία.

3 Ουρανιο τσι Το Τσι είναι η ενέργεια της φύσης που απλώνεται σε όλη την δημιουργία. Ο ουρανός διαθέτει το "Ουράνιο Τσι" 天气(Tiān Qì), το οποίο συντίθεται από τις δυνάμεις των ουράνιων σωμάτων που επιδρούν πάνω στην γη. Στους αρχαίους καιρούς, οι κινέζοι πίστευαν ότι το "Ουράνιο Τσι" ήταν εκείνο που καθόριζε τις καιρικές συνθήκες, το κλίμα και τις διακυμάνσεις του. 2o μπουλετ : Στην Κίνα, ο καιρός ακόμα αποκαλείται ως "Τιάν Τσι" (Ουράνιο Τσι). Κάθε ενεργειακό πεδίο "αγωνίζεται" να διατηρήσει μια ισορροπία, έτσι οποτεδήποτε το Ουράνιο Τσι χάνει την ισορροπία του, ψάχνει αυτομάτως να την επαναφέρει στον εαυτό του. Τότε αρχίζουν να φυσούν άνεμοι και να πέφτουν βροχές, ακόμα και κυκλώνες ή καταιγίδες πρέπει να συμβούν ώστε το Ουράνιο Τσι να πετύχει μια νέα ενεργειακή ισορροπία. Μετά το Ουράνιο Τσι, το δεύτερο οε σπουδαιότητα, είναι το Γήινο Τσι. Αυτό επηρεάζεται και ελέγχεται από το Ουράνιο Τσι.

4 γηινο τσι Οι κινέζοι πιστεύουν ότι το Γήινο Τσι αποτελείται από συγκεκριμένες ενεργειακές γραμμές όπως και από μαγνητικά και θερμικά πεδία που βρίσκονται κρυμμένα εντός της γης. Αυτές οι δυνάμεις, επίσης πρέπει να διατηρούν την ισορροπία τους, αλλιώς καταστροφικές εκδηλώσεις, όπως οι σεισμοί, θα αρχίσουν να συμβαίνουν. Το κάθε άτομο, ζώο και φυτό διαθέτει το δικό του προσωπικό πεδίο του Τσι, το οποίο κι αυτό με την σειρά του ψάχνει να διατηρεί την ισορροπία του. 3o μπουλετ: Όταν για οποιοδήποτε λόγο υπάρξει διαταραχή της ισορροπίας του Τσι τότε ο εν λόγο οργανισμός θα αρρωστήσει, θα πεθάνει και θα αποσυντεθεί.

5 ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ τσι Το ανθρώπινο Τσι αποτελεί ένα ξεχωριστό κομμάτι γνώσης σε σχέση με τα υπόλοιπα, διαφορετικά είδη Τσι, της γης των φυτών και των ζώων. Ο λόγος είναι φυσικά ότι σαν άνθρωποι, ενδιαφερόμαστε ιδιαίτερα για την λειτουργία του δικού μας τύπου Τσι, με αποτέλεσμα, ναι έχει αφιερωθεί σ’ αυτό, μια πραγματικά εξαιρετική σπουδαία και εκτενής έρευνα. Όταν ένα πράγμα είναι ζωντανό έχει "ζωντανό Τσι" και όταν είναι νεκρό έχει "νεκρό Τσι". Όταν ένα άτομο είναι δίκαιο, λογικό και διαθέτει πνεύμα με συναίσθηση του σωστού, τότε λέγεται- ότι έχει Τζενγκ Τσι 正气 (Zhèng Qì) - κανονικό ή ορθό Τσι. Το πνευματικό επίπεδο ή η ηθική ενός συνόλου ανθρώπων λέγεται "Τσι Χουν" (Qi Hun). Στο τέλος : Έτσι βλέπουμε ότι η λέξη Τσι έχει έναν πιο ευρύ και γενικό ορισμό απ’ ότι νομίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Δεν περιορίζεται μόνο στην κυκλοφορία της ενέργειας στο σώμα.

6 ΙστoρΙα του Küng Fu To kung fu της οικογένειας Lam αποτελεί ένα από τα πιο αυθεντικά συστήματα που υπάρχουν. Ξεκίνησε στο μοναστήρι Shaolin. Στη συνέχεια εξελίχτηκε από τον Hung Hei-Gun έναν από τους πέντε επιζήσαντες της καταστροφής του μοναστηριού και τους πέντε δημιουργούς των πέντε γνωστότερων νότιων στυλ Kung Fu και σημαίνει η οικογένεια του Hung. Το Hung Gar δεν παρέμεινε στάσιμο αλλά αντιθέτως εξελίχτηκε και εμπλουτίστηκε από διάφορους Masters και διαφορετικά στυλ.

7 ΒασικΕΣ ΕννοιεΣ του Kung Fu
Ο έλεγχος της αναπνοής και η αποτελεσματική χρήσης του Τσι για να μεγιστοποιήσει την εσωτερική δύναμη, σωματική δύναμη, και την προώθηση της ορθής ψυχικής υγείας. Τοποθεσία των βασικών σημείων πίεσης ως μέσο γρήγορης και στρατηγικής υπεράσπισης. Αποτελεσματικότητα των δύο τεχνικών (yin) και (yang), και η αξία της χρήσης «απαλών» τεχνικών ενάντια ακόμα και στον ισχυρότερο αντίπαλο. Ότι το ασθενές υπερνικά το ισχυρό , και το μαλακό υπερνικά το σκληρό, Αυτό είναι κάτι που είναι γνωστό από όλους μας, αλλά δεν ασκείται από κανέναν.

8 ΣτOχοΣ του Kung Fu Η μαχητική πλευρά του Kung Fu σε συνδυασμό με την πνευματική καλλιέργεια αποβλέπει την διδαχή των μαθητών στο πώς να καταπολεμήσουν τον ίδιο τους τον «Εαυτό» , να περιορίσουν το «Εγώ» τους και να αναπτύξουν τον έλεγχο του νου τους πάνω στο σώμα τους. Διδάσκει πως η δύναμη της θέλησης κάνει όλους τους στόχους εφικτούς και οδηγεί στην πραγματοποίηση των ονείρων του ατόμου Ο Άνθρωπος με τη δύναμη της θέλησης του έχει τη δυνατότητα να φέρει αλλαγές στο φυσικό περιβάλλον. Αυτό μπορεί να το κατορθώσει κάποιος μέσω του διαλογισμού. Θέλω = Μπορώ .Mια ακόμα φράση που αποτέλεσε θεμελιώδης έννοια της πνευματικής φιλοσοφίας του Kung Fu Θέλω = Μπορώ

9

10 Ευχαριστούμε πολύ για την προσοχή σας!


Κατέβασμα ppt "KUNG FU Αλέξανδρος Αναστασιάδης Φίλιππος Γκοτσόπουλος Νικόλας Τζάθας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google