Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

"Fresh Ideas and Resources in

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: ""Fresh Ideas and Resources in"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 "Fresh Ideas and Resources in
Πρόγραμμα ERASMUS+ KA1 "Fresh Ideas and Resources in Education" - FIRE" Σχολικό Έτος:

2 Επιμόρφωση: ICT SKILLS for Educators Palermo, Italy 02. 10. 2017 - 08

3 «Cloud Computing» To «cloud computing» είναι μία τεχνολογία που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια και πλέον πολλές εφαρμογές βασίζονται πάνω σε αυτό. Ας δούμε λοιπόν πώς ξεκίνησε η ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτής και τι είναι και περιέχει ο όρος «cloud computing».

4 Με πολύ απλά λόγια το «cloud computing» είναι μία δομή, με την οποία μας δίνεται η δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση και να χρησιμοποιούμε web εφαρμογές χωρίς να τις διαθέτουμε στον υπολογιστή μας ή σε κάποια άλλη συσκευή που είναι διασυνδεδεμένη με το ίντερνετ. Σε αυτή τη δομή η εφαρμογή βρίσκεται σε ένα server και εμείς τη χρησιμοποιούμε χωρίς να χρειάζεται να την εγκαταστήσουμε στον υπολογιστή μας.

5 Πλεονεκτήματα του cloud computing
Οικονομία.Αυτό είναι από τα πιο βασικά πλεονεκτήματα του cloud computing. Το κόστος που μπορεί να έχει ένα λογισμικό ίσως να είναι απαγορευτικό για μία μικρή εταιρία. Με το «cloud» τα δεδομένα αυτά αλλάζουν καθώς η εταιρία δεν πληρώνει την εφαρμογή αλλά πληρώνει την χρήση της. Συνήθως σε cloud δίκτυα υπάρχουν πολλές δυνατότητες και «πακέτα» για την πληρωμή της χρήσης κάποιας εφαρμογής. Μεγάλος Αποθηκευτικός Χώρος.Η αποθήκευση των διαφόρων πληροφοριών είναι θέμα υψίστης σημασίας. Με το cloud computing έχουμε συνήθως όσο αποθηκευτικό χώρο θα χρειαστούμε. Πρόσβαση από οποιαδήποτε συσκευή διαθέτει σύνδεση στο ίντερνετ. Πολύ μεγάλη ευελιξία.

6 Μειονεκτήματα του cloud computing.
Ασφάλεια δεδομένων.Είναι λογικό κάποιες φορές να έχουμε συγκεκριμένα δεδομένα σε δικό μας τοπικό server και όχι στο cloud. Αυξημένη πολυπλοκότητα.Αυτό συμβαίνει όταν έχουμε μία εφαρμογή αποθηκευμένη κάπου τοπικά,σε ένα δικό μας webserverκαι προσπαθούμε να την κάνουμε να επικοινωνήσει με μία άλλη στο cloud. Τα πράγματα εκεί γίνονται αρκετά περίπλοκα και πολλές φορές η λύση εκτός ότι δεν είναι προφανής , αποτυγχάνει.

7 Η πλατφόρμα «School in the Cloud» ξεκίνησε αρχικά το για να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να διαχειρίζονται τα δικά τους SOLE και να συνεισφέρουν στο παγκόσμιο πείραμα μοιράζοντας τις εμπειρίες τους με άλλους . Τώρα διοικείται από το «SOLE Central» στο Πανεπιστήμιο του Newcastle. Πρόκειται για έναν παγκόσμιο κόμβο υποστήριξης της SOLE για έρευνα και πρακτική υπό τη διεύθυνση του Sugata Mitra.

8 Τι είναι το SOLE; + + Σύνδεση στο Διαδίκτυο Ενθάρρυνση και Συνεργασία
Ένα αυτο-οργανωμένο περιβάλλον εκμάθησης, ή SOLE, μπορεί να υπάρχει οπουδήποτε υπάρχει υπολογιστής, σύνδεση στο Internet και μαθητές που είναι έτοιμοι να μάθουν. Μέσα σε ένα SOLE οι μαθητές έχουν την ελευθερία να μάθουν συνεργατικά χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο. Ένας εκπαιδευτικός θέτει ένα «σπουδαίο» ερώτημα και οι μαθητές σχηματίζουν μικρές ομάδες για να βρουν μια απάντηση. Σύνδεση στο Διαδίκτυο Ενθάρρυνση και θαυμασμός + + Συνεργασία

9 Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης SOLE οι μαθητές είναι ελεύθεροι να μετακινούνται, να αλλάζουν ομάδες και να ανταλλάσσουν πληροφορίες ανά πάσα στιγμή. Προς το τέλος του μαθήματος έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν αυτό που έμαθαν με όλη την ομάδα. Οι συνεδρίες SOLE χαρακτηρίζονται από την ανακάλυψη, την ανταλλαγή, τον αυθορμητισμό και την περιορισμένη παρέμβαση των εκπαιδευτικών.

10 Δομή ενός μαθήματος SOLE

11 Φάσεις – Βήματα υλοποίησης ενός μαθήματος SOLE
Ερώτηση - 5 λεπτά  Αυτή είναι η εισαγωγή σας, πείτε μια σύντομη ιστορία, δείξτε στους μαθητές μια δημιουργική προτροπή, το πιο σημαντικό, θέστε την ερώτησή σας. Μάθετε περισσότερα για το «τι κάνει μια καλή ερώτηση». Διερεύνηση - 40 λεπτά  Αφήστε την περιπέτεια να αρχίσει! Αυτό θα πρέπει να είναι το κύριο μέρος του μαθήματός σας και είναι η ώρα που οι μαθητές χρησιμοποιούν για να διερευνήσουν το «σπουδαίο» ερώτημά σας. Κατά τη διάρκεια αυτού του βήματος μπορεί να χρειαστεί να ρωτήσετε ανοιχτά και χρήσιμα ερωτήματα και να ενθαρρύνετε, αλλά θα πρέπει να προσπαθήσετε να παραμείνετε όσο το δυνατόν πιο «αόρατοι».  Ανασκόπηση λεπτά Χρησιμοποιήστε αυτό το βήμα για να ακούσετε όσα συζητούν οι μαθητές και διευκολύνετε μια συζήτηση σχετικά με την ερώτηση και τη διαδικασία για την απάντησή της. Επαινέστε τη δουλειά τους και ενθαρρύνετέ τους να σκεφτούν «τι έκαναν καλά» και «τι θα έκαναν διαφορετικά την επόμενη φορά».

12 Χρήσιμες συμβουλές για σίγουρη επιτυχία ενός μαθήματος SOLE
Μπείτε σε ομάδες περίπου τεσσάρων Κάθε ομάδα πρέπει να έχει πρόσβαση σε έναν υπολογιστή Ο καθένας μπορεί να μετακινηθεί και να μιλήσει ελεύθερα Θα είστε σε μεγάλο βαθμό «αόρατοι» κατά τη διάρκεια του μαθήματος - ίσως είναι έξυπνο να ζητήσετε από τους μαθητές να ορίσουν έναν διαμεσολαβητή ο οποίος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας εάν χρειάζεται Δημιουργήστε κάποιες σημειώσεις κατά τη διάρκεια του μαθήματος, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να παρακολουθήσετε την πρόοδο στο μέλλον Δεν είναι ασυνήθιστο να συναντήσετε μερικές προκλήσεις. Στις περισσότερες από αυτές τις καταστάσεις πρέπει να είστε ενθαρρυντικοί και να τους υπενθυμίζετε κάποιους από τους βασικούς κανόνες,

13 Google Classroom: η ψηφιακή τάξη της Google.
H Google Classroom είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα μάθησης για σχολεία που σκοπό έχει να απλοποιήσει τον μέχρι τώρα τρόπο που διεξάγεται η ανάθεση και η βαθμολόγηση των εργασιών, επιτρέποντας στους εκπαιδευτικούς να δίνουν στοχευμένη ανατροφοδότηση στους μαθητές τους άμεσα και χωρίς τη χρήση μεγάλου όγκου χαρτιού.

14 Πώς λειτουργεί; Η εφαρμογή συνδέει πολλά προϊόντα της Google όπως το Google Drive , το Gmail και τα Google Documents διευκολύνοντας τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές στη δημιουργία και τη διαμοίραση εγγράφων και εργασιών. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν μια ψηφιακή τάξη μέσω του λογαριασμού τους στο Gmail. Από την στιγμή που δημιουργηθεί μια τάξη, η εφαρμογή παράγει έναν μοναδικό κωδικό εισόδου (για τους μαθητές) και έναν φάκελο όπου αυτοί μπορούν να «ανεβάζουν»τις εργασίες τους για βαθμολόγηση από τον εκπαιδευτικό. Η εφαρμογή επιτρέπει την άμεση επικοινωνία ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές μέσω μηνυμάτων ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ερωτήσεων, επεξηγήσεων και ανατροφοδότησης και παρέχεται δωρεάν για τα σχολεία.

15 Περαιτέρω οφέλη Η εφαρμογή Google Classroom είναι διαθέσιμη και για κινητές συσκευές με λειτουργικά iOS και Android δίνοντας στους εκπαιδευτικούς τις ίδιες δυνατότητες με αυτή του Η/Υ, ενώ παράλληλα επιτρέπει την εισαγωγή φωτογραφιών απευθείας από την κάμερα, τον διαμοιρασμό εγγράφων μέσω τρίτων εφαρμογών (web pages, pdf κλπ) και τη χρήση ακόμη και εκτός σύνδεση (οffline caching). Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να παρέχουν άμεση ανατροφοδότηση και να παρακολουθούν την πρόοδο ενός μαθητή για βελτίωση της απόδοσης. Η τάξη βοηθά επίσης να ελευθερωθεί ο χρόνος των εκπαιδευτών, ώστε να μπορούν να επικεντρωθούν σε αυτό που κάνουν καλύτερα: διδασκαλία.

16 GOOGLE CLASSROOM

17 Ας δημιουργήσουμε τη δική μας ψηφιακή τάξη
Απλά πληκτρολογούμε classroom.google.com

18 Αφού συνδεθούμε με το λογαριασμό μας στο GMAIL, επιλέγουμε το + κι έπειτα «δημιουργία τάξης»

19 Αφού αποδεχθούμε τους όρους χρήσης του Google Classroom, δίνουμε το όνομα της αρεσκείας μας στην τάξη μας.

20 Έτσι δημιουργείται το προφίλ της ψηφιακής τάξης κι έπειτα ρυθμίζουμε ο,τιδήποτε θέλουμε

21 Έχουμε τη δυνατότητα να προσθέσουμε θέμα εργασίας
Έχουμε τη δυνατότητα να προσθέσουμε θέμα εργασίας

22 Και να προσκαλέσουμε μαθητές

23 Επίσης, να επιλέξουμε τις διαχειριστικές δυνατότητες των μαθητών μας
Επίσης, να επιλέξουμε τις διαχειριστικές δυνατότητες των μαθητών μας

24 Αλλά και να λάβουμε πληροφορίες για την ψηφιακή τάξη μας
Αλλά και να λάβουμε πληροφορίες για την ψηφιακή τάξη μας

25 Να ανεβάσουμε τα αρχεία μας…

26 Kahoot: ψηφιακά κουίζ για την αξιολόγηση των μαθητών σε πραγματικό χρόνο.

27 Το Kahoot είναι ένα δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο που επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να δημιουργούν, εύκολα και γρήγορα, παιγνιώδη κουίζ με σκοπό την αξιολόγηση των μαθητών τους σε πραγματικό χρόνο τάξης. Τα κουίζ προβάλλονται στην τάξη και κάθε μαθητής απαντάει σε αυτά μέσα από τη δική του συσκευή (υπολογιστή, τάμπλετ, smartphone).

28

29 Social media στην τάξη

30 Πλεονεκτήματα … Μειονεκτήματα …

31 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου ICT SKILLS Palermo, Italy
ERASMUS+ KA1 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου ICT SKILLS Palermo, Italy ΜΠΛΑΚΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ ΠΕ ΚΙΚΙΜΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΕ05 ΚΟΥΤΑΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΕ19 ΛΙΟΥΠΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΕ06 ΜΗΤΣΟΥ ΔΩΡΟΘΕΑ ΠΕ70


Κατέβασμα ppt ""Fresh Ideas and Resources in"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google