Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Άσκηση 3 Σώμα μάζας m=2kg ηρεμεί σε οριζόντιο επίπεδο. Κάποια στιγμή ασκούνται ταυτόχρονα στο σώμα δύο δυνάμεις F1=10N και F2=5N, όπως φαίνεται στο σχήμα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Άσκηση 3 Σώμα μάζας m=2kg ηρεμεί σε οριζόντιο επίπεδο. Κάποια στιγμή ασκούνται ταυτόχρονα στο σώμα δύο δυνάμεις F1=10N και F2=5N, όπως φαίνεται στο σχήμα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Άσκηση 3 Σώμα μάζας m=2kg ηρεμεί σε οριζόντιο επίπεδο. Κάποια στιγμή ασκούνται ταυτόχρονα στο σώμα δύο δυνάμεις F1=10N και F2=5N, όπως φαίνεται στο σχήμα. Η γωνία φ είναι τέτοια ώστε ημφ=0,6 και συνφ=0,8. Το σώμα μπαίνει σε κίνηση πάνω στο οριζόντιο επίπεδο με το οποίο παρουσιάζει συντελεστή τριβής ολίσθησης μ=0,8. Μετά από μετατόπιση S1 η δύναμη F2 καταργείται. Το σώμα συνεχίζει την κίνησή του και μετά από πρόσθετη μετατόπιση S2=2m σταματάει. Να υπολογίσετε: α)τη δύναμη της τριβής σε όλες τις φάσεις της κίνησης β)την ταχύτητα του σώματος στο τέλος της μετατόπισης S1 γ)τη μετατόπιση S1 Δίνεται : g=10m/s2 . φ

2 ΛΥΣΗ άσκησης 3 (μέρος 1ο) α) Η δύναμη της τριβής υπολογίζεται σε κάθε περίπτωση από τη σχέση . Η Ν υπολογίζεται πάντα από τη συνθήκη . Για το σκοπό αυτό θα πρέπει να αναλύουμε σε συνιστώσες όλες τις πλάγιες δυνάμεις, στην άσκηση μας θα αναλύσουμε την F2 .

3 ΛΥΣΗ άσκησης 3 (μέρος 2ο) Έχουμε Επίσης Άρα θα είναι φ

4 ΛΥΣΗ άσκησης 3 (μέρος 3ο) Στη συνέχεια η F2 καταργείται οπότε θα είναι: άρα

5 ΛΥΣΗ άσκησης 3 (μέρος 4ο) β) Στη συνέχεια θα υπολογίσουμε την ταχύτητα του σώματος στο τέλος του διαστήματος S1 . Για το σκοπό αυτό θα εφαρμόσουμε το Θ.Μ.Κ.Ε. για το διάστημα S2.

6 ΛΥΣΗ άσκησης 3 (μέρος 5ο) S2

7 ΛΥΣΗ άσκησης 3 (μέρος 6ο) Από την παραπάνω σχέση βρίσκουμε γ) Για τον υπολογισμό του διαστήματος S1 εφαρμόζουμε Θ.Μ.Κ.Ε. στο διάστημα αυτό. Θα χρησιμοποιήσουμε την τιμή της u που βρήκαμε. φ

8 ΛΥΣΗ άσκησης 3 (μέρος 7ο) Τελικά βρίσκουμε οτι S1 = 30m.


Κατέβασμα ppt "Άσκηση 3 Σώμα μάζας m=2kg ηρεμεί σε οριζόντιο επίπεδο. Κάποια στιγμή ασκούνται ταυτόχρονα στο σώμα δύο δυνάμεις F1=10N και F2=5N, όπως φαίνεται στο σχήμα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google