Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΣΙΠΟΥΡΑ Η τσιπούρα μπορεί να φτάσει τa 70 cm, συνήθως την συναντάμε μέχρι 40cm.  Όταν ξεπεράσει τα 25cm, το φύλλο της από αρσενικό γίνεται θηλυκό. Την.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΣΙΠΟΥΡΑ Η τσιπούρα μπορεί να φτάσει τa 70 cm, συνήθως την συναντάμε μέχρι 40cm.  Όταν ξεπεράσει τα 25cm, το φύλλο της από αρσενικό γίνεται θηλυκό. Την."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΣΙΠΟΥΡΑ Η τσιπούρα μπορεί να φτάσει τa 70 cm, συνήθως την συναντάμε μέχρι 40cm.  Όταν ξεπεράσει τα 25cm, το φύλλο της από αρσενικό γίνεται θηλυκό. Την συναντάμε σε βάθη από 1 έως 30 μέτρα. Αν είναι μεγάλη μπορεί να πάει βαθύτερα.

2 ΤΣΙΠΟΥΡΑ

3 ΛΑΥΡΑΚΙ

4 ΛΑΥΡΑΚΙ Το λαυράκι μπορεί να φτάσει έως ένα μέτρο στο τέλος της ηλικίας του. Κατοικεί στα παράκτια νερά και μπορεί να πάει μέχρι τα 100 μέτρα σε βάθος, αλλά πιο συχνά το βρίσκουμε στα ρηχά νερά. Είναι είδος σαρκοφάγο και εξαιρετικά αδηφάγο. Θα το συναντήσουμε όλον τον χρόνο γιατί προσαρμόζεται εύκολα σε μεγάλο εύρος θερμοκρασίας νερού.

5 ΛΙΘΡΙΝΙ

6 ΛΙΘΡΙΝΙ Στην περιοχή της Μεσογείου συναντάται παντού και έχει μεγάλη εμπορική σημασία. Το βάθος που το συναντάμε συνήθως είναι γύρω στα 20 με 100 μέτρα, αν και μπορεί να βρεθεί και σε βάθη μέτρων.

7 ΦΑΓΚΡΙ

8 ΦΑΓΚΡΙ Το Φαγκρί είναι ψάρι των αλμυρών υδάτων το οποίο ανήκει στην οικογένεια των Σπαριδών. Μπορεί να φτάσει τα 8 με 9 κιλά σε βάρος και 90 εκατοστά σε μήκος. Το χρώμα του είναι χρυσοκόκκινο.

9 ΦΑΓΚΡΙ Το φαγκρί ζει κοντά στο βυθό, σε ανοικτά νερά σε βραχώδεις ή αμμώδεις βυθούς. Το βρίσκουμε σε βάθος από 30 έως 250 μέτρα. Συναντάται σε ολόκληρη την Μεσόγειο Θάλασσα. Τρέφεται κυρίως με μαλάκια, με βενθικά καρδινοειδή και με άλλα ψάρια.

10 ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙ

11 ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙ Το μπαρμπούνι , είναι είδος ακανθοπτέρυγου ψαριού, του γένους Τρίγλη, της οικογενείας των τριγλιδών .Το μήκος του μπαρμπουνιού φθάνει τα 35 εκατοστά, έχει χρώμα ερυθρωπό στη ράχη και βαθύτερο στην κοιλιά. Τα πτερύγια φέρουν τρεις άκανθες το καθένα, με τις οποίες το μπαρμπούνι ανασκάπτει την άμμο του βυθού για την αναζήτηση τροφής.

12 ΓΛΩΣΣΑ

13 ΓΛΩΣΣΑ Η γλώσσα είναι επίπεδο ψάρι. Απαντάται σε αμμώδη σημεία του βυθού και συνήθως κολυμπά πολύ κοντά στο βυθό, με αποτέλεσμα να είναι σχετικά δύσκολο να το εντοπίσει κανείς.

14 ΓΛΩΣΣΑ Το ψάρι αυτό γεννιέται με κατακόρυφο προσανατολισμό, όπως τα συνηθισμένα ψάρια. Σιγά - σιγά αρχίζει να γέρνει και να ακουμπάει στον βυθό. Η πλευρά που ακουμπάει κάτω γίνεται πλακέ και άσπρη. Το μάτι που είναι από κάτω, σιγά - σιγά μετακινείται και έρχεται δίπλα σε αυτό που είχε μείνει από πάνω.

15 ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ή ΒΑΚΑΛΑΟΣ

16 ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ή ΒΑΚΑΛΑΟΣ
Ο βακαλάος ζει ως 15 χρόνια, το μήκος του σώματός του φτάνει ως το 1μ. 40 εκ. και το βάρος του μέχρι 15 κιλά. Συνήθως είναι λευκός ή γκρι, αλλά το χρώμα του ποικίλλει από καφέ ως πράσινο ή ακόμα και κόκκινο.

17 ΣΑΡΓΟΣ

18 ΣΑΡΓΟΣ Ο σαργός είναι μικρό ψάρι με μήκος που φτάνει τα 45 εκατοστά, και βάρος που ξεπερνάει καμιά φορά τα δύο κιλά. Ο σαργός ζει σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Το είδος αυτό έχει στα πλευρά του 9 γκρίζες κάθετες γραμμές. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι μια μαύρη κηλίδα στη βάση της ουράς και μια έντονη μαύρη απόχρωση στο τέλος της.

19 ΡΟΦΟΣ

20 ΡΟΦΟΣ Ο Ροφός είναι ψάρι, που ανήκει στα περκοειδή.
Ο Ροφός είναι ψάρι, που ανήκει στα περκοειδή. Συγγενεύει με τη πέρκα το λαβράκι και μοιάζει πολύ με τη στήρα. Είναι πετρόψαρο και συχνάζει σε βραχώδεις βυθούς και σε βάθη από μέτρα.

21 ΧΑΝΟΣ

22 ΧΑΝΟΣ Το ψάρι αυτό συγγενεύει με όλα τα μεγάλα μέλη ροφούς, λαβράκια της ίδιας οικογενείας, μοιάζει πολύ με την πέρκα στο ύψος και στις συνήθειες. Το μήκος του φτάνει έως και 40 εκ. Έχει χρώμα καστανόασπρο. Οι χάνοι ζούνε σε ρηχά και βαθιά νερά. Γεννούνε την άνοιξη ως τέλος Ιουλίου.


Κατέβασμα ppt "ΤΣΙΠΟΥΡΑ Η τσιπούρα μπορεί να φτάσει τa 70 cm, συνήθως την συναντάμε μέχρι 40cm.  Όταν ξεπεράσει τα 25cm, το φύλλο της από αρσενικό γίνεται θηλυκό. Την."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google