Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Νικόλαος Κοπέρνικος Μαρία-Στεφανία Χατζηγρηγορίου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Νικόλαος Κοπέρνικος Μαρία-Στεφανία Χατζηγρηγορίου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Νικόλαος Κοπέρνικος Μαρία-Στεφανία Χατζηγρηγορίου
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Στ’2

2 Νικόλαος Κοπέρνικος Ο Nικόλαος Κοπέρνικος γεννήθηκε στο Τόρουν της Πολωνίας στις 19 Φεβρουαρίου 1473 και πέθανε στο Φρόμπορκ της Πολωνίας στις 24 Μαΐου ήταν αναγεννησιακός μαθηματικός και αστρονόμος, ο οποίος διατύπωσε πως ο Ήλιος βρίσκεται στη μέση του γαλαξία μας και όχι η Γη.

3 Νικόλαος Κοπέρνικος Ορφανός από πατέρα σε ηλικία 12 ετών ο Κοπέρνικος ανατράφηκε από τον επίσκοπο θείο του που προφανώς έβλεπε στον ανιψιό του τον μέλλοντα διάδοχό του. Ύστερα από μια περίοδο σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Κρακοβίας που την εποχή εκείνη είχε λαμπρή φήμη.

4 Νικόλαος Κοπέρνικος Η φήμη του Κοπέρνικου είναι συνδεδεμένη με το κοσμολογικό ηλιοκεντρικό σύστημα που διατύπωσε. Η επαναστατική για την εποχή εκείνη θεωρία του είχε μεγάλη επίδραση στην μετέπειτα εξέλιξη της επιστημονικής σκέψης.

5 Νικόλαος Κοπέρνικος Ο Κοπέρνικος υποστήριζε ότι η Γη δεν είναι το κέντρο του Σύμπαντος όπως πίστευαν γενικά επί είκοσι συνεχείς αιώνες αλλά ένας πλανήτης που περιστρεφόταν γύρω από τον Ήλιο. Η θεωρία του αυτή που απαιτούσε μια εξαιρετικά ισχυρή δύναμη επιστημονικής κρίσεως χαρακτηρίζει την μεγαλοφυΐα του Κοπέρνικου και το μεγάλο του ψυχικό σθένος να υποστηρίξει μια άποψη καταφανώς αντίθετη προς τις τότε επίσημα αποδεκτές δοξασίες.

6 Νικόλαος Κοπέρνικος

7 Νικόλαος Κοπέρνικος Αν και το σύστημά του διαφέρει πολύ από το σημερινό εφ όσον θεωρεί ότι οι τροχιές των ουράνιων σωμάτων είναι τέλειοι κύκλοι και μολονότι παραδέχεται την σφαίρα των απλανών αστέρων.

8 Νικόλαος Κοπέρνικος Ο πατέρας του Νικολάου Κοπέρνικου ήταν εύπορος έμπορος χαλκού και επιχειρηματίας, αλλά πέθανε όταν ο Νικόλαος ήταν μόλις δέκα ετών. Έτσι ο Νικόλαος και τα τρία αδέλφια του ανατράφηκαν από το θείο τους Λουκά Βατζενρόντε, που ήταν επίσκοπος. Μάλιστα ο αδελφός του Κοπέρνικου Ανδρέας έγινε ιερέας όταν μεγάλωσε και η αδελφή του Βαρβάρα, Βενεδικτίνα μοναχή. Το 1491 ο Νικόλαος εγγράφεται στο περίφημο Πανεπιστήμιο της Κρακοβίας, το σημερινό Πανεπιστήμιο, όπου σπουδάζει Ιατρική, Θεολογία, Μαθηματικά και Αστρονομία.

9 Έγχρωμη εγκυκλοπαίδεια δομή
Νικόλαος Κοπέρνικος ΠΗΓΕΣ Wikipedia Goole εικόνες Έγχρωμη εγκυκλοπαίδεια δομή

10 Νικόλαος Κοπέρνικος Μαρία-Στεφανία Χατζηγρηγορίου
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Στ’2


Κατέβασμα ppt "Νικόλαος Κοπέρνικος Μαρία-Στεφανία Χατζηγρηγορίου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google