Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αναστασία Παπαδοπούλου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αναστασία Παπαδοπούλου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αναστασία Παπαδοπούλου
Κλίμτ Γκουστάφ Αθηνά Πελιτάρη Ανδρομάχη Καρυστινού Ηλέκτρα Μυλωνά Ελευθερία Παπανδρέου Αναστασία Παπαδοπούλου

2 Με λίγα λόγια Γεννήθηκε στις 14 Ιουλίου του 1862 στο Baumgarten, μια μικρή πόλη κοντά στη Βιέννη. Ο πατέρας του, Ernst Klimt, καταγόταν από την Βοημία, ήταν χαράκτης χρυσού και μαζί με την σύζυγο του Anna Finster εκτός από τον μικρό Gustav είχαν φέρει στον κόσμο άλλα έξι παιδιά . Παρά την ειδικότητα του μπαμπά Ernst, η οικογένεια Klimt είχε πολλά οικονομικά προβλήματα. Τα παιδικά του χρόνια, ο μικρός Gustav τα πέρασε μέσα σε μεγάλη φτώχεια και με συνεχείς μετακομίσεις, αφού οι δικοί του βρισκόταν συνεχώς σε αναζήτηση κατοικίας που θα την άντεχε το πορτοφόλι τους (άσχετα αν πάντα κατέληγαν σε μικρές σκοτεινές τρύπες, αποκαλούμενες “διαμερίσματα”).

3 Βιογραφία Ο Gustav έδειξε από πολύ μικρή ηλικία το ζωγραφικό του ταλέντο, το οποίο και καλλιέργησε. Στα 14 του παράτησε το σχολείο και γράφτηκε στο τοπικό καλλιτεχνικό λύκειο. Εκεί μέσα απέδειξε πως ήταν αστέρι και την ίδια χρονιά έκανε αίτηση για να γραφτεί στο Kunstgewerbeschule .Ο Gustav Τέλος αποφοίτησε από το Kunstgewerbeschule ( σχολή καλών τεχνών) το 1883 με ειδικότητα πάνω στις τοιχογραφίες. Τελειώνοντας με την σχολή συνέχισε να δουλεύει κερδίζοντας τα προς το ζην.

4 Το έργο του Ο Κλιμτ έγινε αρχικά γνωστός μέσα από τα διακοσμητικά έργα που φιλοτέχνησε μαζί με τον αδελφό του, Ερνστ Κλιμτ, και τον Φραντς Ματς. Οι τρεις νέοι καλλιτέχνες ανέλαβαν μάλιστα την ολοκλήρωση του έργου του Μάκαρτ για τη διακόσμηση του κλιμακοστάσιου του Μουσείου Ιστορίας της Τέχνης στη Βιέννη, μετά τον πρόωρο θάνατο του τελευταίου.

5 Ο έρωτας τους πρέπει να ήταν κεραυνοβόλος.
Η συντροφος του ο Gustav γνώρισε την Emilie Louise Floge, η οποία τότε ήταν μόλις 17 ετών και έμελλε να γίνει μεγάλο όνομα στους κύκλους της μόδας τα επόμενα χρόνια, άλλα και σύντροφος ζωής τους Gustav. Ο έρωτας τους πρέπει να ήταν κεραυνοβόλος.

6 Η ταφή του έγινε τέσσερις ημέρες αργότερα, στο κοιμητήριο Χίτσινχ .
Αιτία θανάτου Τον Ιανουάριο του 1918, ένα εγκεφαλικό επεισόδιο τον κατέστησε παράλυτο από τη δεξιά πλευρά του σώματός του. Πέθανε στις 6 Φεβρουαρίου 1918  από Ισπανική γρίπη αφήνοντας πολλά έργα ημιτελή. Η ταφή του έγινε τέσσερις ημέρες αργότερα, στο κοιμητήριο Χίτσινχ .

7 ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΓΡΙΠΗ Οι επιστήμονες θεωρούν ότι οι Αμερικανοί ήταν η πρώτη αιτία για την εξάπλωση της ισπανικής γρίπης. Πολλοί Αμερικανοί ταξίδεψαν στην Ευρώπη, μεταφέροντας την ισπανική γρίπη. Ωστόσο, οι Αμερικάνοι δεν ήταν οι μοναδικοί υπεύθυνοι για την παγκόσμια εξάπλωση της ασθένειας. Οι μετανάστες αλλά και τα εμπορικά πλοία μετέφεραν τη γρίπη ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές. Υπάρχει θεωρία ότι η ραγδαία εξάπλωσή της έπαιξε σημαντικό ρόλο σε πολλά σημεία του πολέμου, αφού είχε εξαντλήσει τα στρατεύματα. Σε φτωχές περιοχές του κόσμου όπου δεν υπήρχαν καθόλου υποδομές, η ασθένεια εξόντωσε ολόκληρες κοινότητες. Μια από τις χώρες με πιο αυξημένη θνησιμότητα ήταν η Ινδία, όπου ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια. Συνολικός αριθμός νεκρών παγκοσμίως: 15 εκατομμύρια

8 Ισπανική Γρίπη

9 Αγαπημένοι μας πίνακες Μάχη

10 Αναστασία

11 Ελευθερία

12 Ηλέκτρα

13 Αθηνά

14 Οι top 10 πίνακες του Gustav
Το παλιό Burgtheater της Βιέννης

15 Αγάπη

16 Το Παλάτι της Θεάς Αθηνάς

17 Η Ιουδήθ και το κεφάλι του Ολοφέρνη

18 Οι τρεις ηλικίες της γυναίκας

19 Το φιλί

20 Το Δέντρο της Ζωής

21 Η ζωή και ο θάνατος

22 Οι Παρθένες

23 Πορτραίτο μιας Κυρίας


Κατέβασμα ppt "Αναστασία Παπαδοπούλου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google