Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μιχάλης Γκριτζάπης Γ1 Σελ.11 ασκ.2

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μιχάλης Γκριτζάπης Γ1 Σελ.11 ασκ.2"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μιχάλης Γκριτζάπης Γ1 Σελ.11 ασκ.2 Ένας αξιόλογος ιστορικός του 4ου μ.Χ. αιώνα, ο Αμμιανός Μαρκελίνος, έγραψε ότι στην ιστορία << δεν αξίζει κανείς να διηγηθεί όλα όσα συμβαίνουν στα ταπεινά άτομα>>.Ποιες σκέψεις σάς δημιουργεί η άποψη αυτή; Συσχετίστε την απάντησή σας με την άποψη που διδαχθήκατε, ότι, δηλαδή, ο ιστορικός πρέπει να κάνει επιλογή των σημαντικότερων γεγονότων.

2 Προσωπικά πιστεύω ότι ο ιστορικός πρέπει να αναφέρει όλα τα γεγονότα που συνέβησαν κατά την περίοδο που μελετάει, χωρίς να αποκλείει τίποτα. Πρέπει επίσης να προσπαθεί να είναι αντικειμενικός προς τα γεγονότα αυτά, και να μην υποστηρίζει μόνο κάποια άποψη ώστε να μην επηρεάζει την κρίση αλλά και τη γνώση των μελετητών του έργου του.

3 Η μελέτη της ιστορίας, όταν η καταγραφή της γίνεται με αντικειμενικό τρόπο, είναι χρήσιμη και πρέπει να είναι προσιτή σε οποιονδήποτε άνθρωπο, οποιουδήποτε κοινωνικού στρώματος ή μόρφωσης, εφ’ όσον και εκείνος το επιθυμεί. Πέρα από την απλή καταγραφή ενός ιστορικού γεγονότος, μπορεί κανείς να καταλάβει τον τρόπο που λειτούργησαν οι άνθρωποι σε δεδομένες συνθήκες και πολύ συχνά να βοηθηθεί να καταλάβει καταστάσεις του παρόντος, αφού τελικά η ιστορία επαναλαμβάνεται!

4 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "Μιχάλης Γκριτζάπης Γ1 Σελ.11 ασκ.2"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google