Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012 Συνεργατική Διαχείριση Συγκρούσεων / Κρίσεων Γιάννης Ρουσσάκης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012 Συνεργατική Διαχείριση Συγκρούσεων / Κρίσεων Γιάννης Ρουσσάκης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012 Συνεργατική Διαχείριση Συγκρούσεων / Κρίσεων Γιάννης Ρουσσάκης

2 Τι είναι μια «σύγκρουση»;

3 Ποιά είναι η βάση / η αφετηρία μιας σύγκρουσης;

4 Τι περιλαμβάνει μια σύγκρουση;

5 Πώς μια μικρή διαφωνία μπορεί να εξελιχθεί σε γενικευμένη σύγκρουση;

6 Ποια συναισθήματα κυριαρχούν σε συνθήκες σύγκρουσης;

7 Ποια μπορεί να είναι τα αποτελέσματα μιας σύγκρουσης;  Όλοι χάνουν: Κανείς δεν παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει  Κάποιος κερδίζει, κάποιος χάνει: Αλλά τελικά όλοι χάνουν από τις επιπτώσεις της σύγκρουσης στη σχέση  Όλοι χάνουν, όλοι κερδίζουν: Μέσα από το συμβιβασμό υπάρχει η αίσθηση της δικαίωσης αλλά ταυτόχρονα και η αίσθηση της ήττας.  Όλοι κερδίζουν: Παίρνουμε όλοι αυτό που έχει πραγματικά σημασία για μας και προσφέρουμε σεβασμό και κατανόηση.

8 Ποια συναισθήματα / ποιες στάσεις βοηθούν τη διαχείριση μιας σύγκρουσης;

9 Ποια συναισθήματα / ποιες στάσεις επιτείνουν τη σύγκρουση / δε βοηθούν τη διαχείρισή της;

10 Ποιες τεχνικές μπορεί να είναι εποικοδομητικές στη διαχείριση μιας σύγκρουσης;

11 Ανασκόπηση των βημάτων για τη διαχείριση μιας σύγκρουσης  Φέρομαι με σεβασμό (λεκτική και φυσική συμπεριφορά, διάλογος)  Αναγνωρίζω και αποδέχομαι συναισθήματα (πώς νιώθω γι΄αυτό που συμβαίνει;)  Ακούω προσεκτικά (προσπαθώ να καταλάβω και να συναισθανθώ αυτό που λέει το άλλο μέρος)  Παρουσιάζω τη δική μου θέση (τι θέλω, τι πιστεύω ότι πρέπει να γίνει)

12 Ανασκόπηση των βημάτων για τη διαχείριση μιας σύγκρουσης  Αποκαλύπτω τις ανάγκες που κρύβει η θέση μου – προσπαθώ να βρω τι πραγματικά σημαίνει αυτό που θέλει το άλλο μέρος.  Παραθέτω ιδέες που μπορεί να ικανοποιήσουν τις ανάγκες όλων. Δεν κρίνω τις ιδέες που παρουσιάζουν οι άλλοι.  Σχεδιάζω την εφαρμογή ιδεών που φαίνεται να μπορούν να δουλέψουν – δε σταματώ να σκέφτομαι ιδέες που μπορούν να δουλέψουν  Αξιολογώ / αναστοχάζομαι τις διαδικασίες και το αποτέλεσμα.  Συγκαταβαίνω, ευχαριστώ, συγχωρώ.

13


Κατέβασμα ppt "ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012 Συνεργατική Διαχείριση Συγκρούσεων / Κρίσεων Γιάννης Ρουσσάκης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google