Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΑΘΗΜΑ: ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΣ:Α' ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΞΑΜΗΝΟ:ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ (2014-2015) ΔΙΔΑΣΚΩΝ:ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΑΘΗΜΑ: ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΣ:Α' ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΞΑΜΗΝΟ:ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ (2014-2015) ΔΙΔΑΣΚΩΝ:ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΑΘΗΜΑ: ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΣ:Α' ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΞΑΜΗΝΟ:ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ( ) ΔΙΔΑΣΚΩΝ:ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

2 4ο ΜΑΘΗΜΑ 2. Παιδαγωγικός Λόγος (discours) και παιδαγωγική γνώση (savoir)
Οριοθέτηση της έννοιας και του περιεχομένου του όρου “παιδαγωγική γνώση”. Συζήτηση για την Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια των εκπαιδευτικών και ανάλυση της επίκαιρης προβληματικής του ζητήματος με βάση το Ν /2010, άρθρο 2 και τον τρόπο απόκτησης της συγκεκριμένης πιστοποίησης. Η "ευεργετική" για τα Τμήματα Φ.Π.Ψ και Φ.Π. των Φιλοσοφικών Σχολών διάταξη των Ν /2013, άρθρο 36,§22γ.

3 3. Παιδαγωγική ιδεολογία και εκπαιδευτική πραγματικότητα
Οι παιδαγωγικές ιδέες στη νεοελληνική Εκπαίδευση ( ). Η συγκρότηση και η επίδραση των παιδαγωγικών ρευμάτων στη λειτουργία του νεοελληνικού σχολείου: - Αυταρχική ή Παραδοσιακή ή Παλιά ή Φρονηματιστική Παιδαγωγική - η Νέα Αγωγή ή Φιλελεύθερη Παιδαγωγική - η Ψυχαναλυτική/"Ψυχοθεραπευτική" Παιδαγωγική - η Ριζοσπαστική ή Κοινωνιολογική ή Κριτική Παιδαγωγική

4


Κατέβασμα ppt "ΜΑΘΗΜΑ: ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΣ:Α' ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΞΑΜΗΝΟ:ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ (2014-2015) ΔΙΔΑΣΚΩΝ:ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google