Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1ο Π.Δ.Σ-.Α.Π.Θ ΜΠΑΣΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤ΄2

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1ο Π.Δ.Σ-.Α.Π.Θ ΜΠΑΣΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤ΄2"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 1ο Π.Δ.Σ-.Α.Π.Θ ΜΠΑΣΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ 2015-16 ΣΤ΄2
5 ΠΟΤΑΜΙΑ 1ο Π.Δ.Σ-.Α.Π.Θ ΜΠΑΣΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤ΄2

2 ΝΕΙΛΟΣ Ποταμός της Β.Α. Αφρικής, μήκους χιλιομέτρων. Ο Νείλος αρχίζει απ' τον ποταμό Καζούμο και χύνεται στη λίμνη Βικτώρια. Ο Νείλος είναι ο μόνος απ' τα ποτάμια της Μεσογείου, που πλημμυρίζει το καλοκαίρι. Στις αρχές του Ιουνίου αρχίζει η πράσινη πλημμύρα, ενώ στη συνέχεια τα νερά του ποταμού γίνονται κόκκινα.

3 ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ Ο Αμαζόνιος είναι ένας από τους μεγαλύτερους ποταμούς της Γης. Διαρρέει τη Νότια Αμερική από τις Άνδεις ως τις εκβολές του, στον Ατλαντικό Ωκεανό. Έχει μήκος χλμ.

4 ΜΙΣΙΣΙΠΗΣ Ο Μισισιπής είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Βόρειας Αμερικής με μήκος χλμ, από τη λίμνη Itasca ως τον κόλπο του Μεξικού όπου εκβάλλει. Το όνομά του προέρχεται από τη λέξη misi-ziibi της γλώσσας Ojibwe που σημαίνει ο «μεγάλος ποταμός».

5 ΝΙΓΗΡΑΣ Ο Νίγηρας είναι ο σημαντικότερος ποταμός της δυτικής Αφρικής, με μήκος περίπου στα 4.180 χιλιόμετρα. Η ροή του σχηματίζει ένα μεγάλο τόξο.Ο Νίγηρας χύνεται στον Κόλπο της Γουινέας. Ο Νίγηρας είναι ο τρίτος σε μήκος ποταμός ολόκληρης της Αφρικής.

6 ΔΟΥΝΑΒΗΣ Ο Δούναβης είναι ποταμός της κεντρικής Ευρώπης, δεύτερος σε μήκος μετά το Βόλγα, με μήκος χιλιόμετρα. Συνδέει πολλές χώρες της κεντρικής Ευρώπης με τη Μαύρη Θάλασσα. Πηγάζει από το Μέλανα Δρυμό της Γερμανίας και χύνεται στη Μαύρη θάλασσα.

7 ΓΛΩΣΣΑΡΙ Εκβάλλω: χύνομαι, καταλήγω.
Διαρρέει: για ποτάμι που περνά από κάπου. Διαρρέω: ρέω μέσα από μια έκταση γης από τη μια άκρη στην άλλη (για ποτάμι).

8 ΠΗΓΕΣ https://goo.gl/3gT6Rh http://goo.gl/CdZh3c http://goo.gl/Bh3x64


Κατέβασμα ppt "1ο Π.Δ.Σ-.Α.Π.Θ ΜΠΑΣΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤ΄2"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google