Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ MAC ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ MAC ΕΠΙΠΕΔΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ MAC ΕΠΙΠΕΔΟΥ
ΠΡΟΤΥΠΟ ΙΕΕΕ ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ MAC ΕΠΙΠΕΔΟΥ

2 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ MAC Δυο διαφορετικές μέθοδοι προσπέλασης:
Distributed Coordination Function – DCF. Είναι μία μέθοδος CSMA/CA. Point Coordination Function – PCF. Είναι προαιρετική μέθοδος και πρόκειται για ένα TDMA σχήμα.

3 ΜΕΘΟΔΟΣ CSMA/CA Για να μεταδώσει ο κόμβος ακολουθείτε η εξής διαδικασία: Ακούει το κανάλι Αν είναι idle στέλνει το πακέτο Αν είναι busy περιμένει (backoff) για μια Contention περίοδο, CP. Αν μετά την CP το κανάλι είναι idle μεταδίδει, αλλιώς επαναλαμβάνει το προηγούμενο βήμα μέχρι να βρει το κανάλι ελεύθερο.

4 CSMA/CA ME ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ

5 VIRTUAL CARRIER Μείωση της πιθανότητας σύγκρουσης 2
σταθμών που δεν ακούει ο ένας τον άλλο (Hidden Node Problem)

6 ΧΡΟΝΟΙ INTERFRAME SPACE IFS
Ο χρόνος μεταξύ των πλαισίων ονομάζεται IFS και διακρίνεται κυρίως σε 3 διαφορετικούς τύπους: DIFS, PIFS & SIFS. PIFS = SIFS + SlotTime DIFS = SIFS + 2 x SlotTime

7 ΕΚΘΕΤΙΚΟΣ BACKOFF ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ
Ο Αλγόριθμος εκτελείται: Μετά από κάθε αναμετάδοση. Μετά από μια επιτυχή μετάδοση Όταν ο σταθμός ακούει το κανάλι πριν από την πρώτη μετάδοση του πακέτου και το κανάλι είναι απασχολημένο.

8 ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΗ ΜΕ DCF ΜΕΘΟΔΟ

9 ΤΕΜΑΧΙΣΜΟΣ & ΕΠΑΝΑΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΠΑΚΕΤΟΥ
ΤΕΜΑΧΙΣΜΟΣ & ΕΠΑΝΑΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΠΑΚΕΤΟΥ Υψηλό Bit Error Rate (BER). Όσο μικρότερο είναι το πακέτο τόσο λιγότερο φορτώνει το δίκτυο σε μια αναμετάδοση. Σε ένα Frequency Hopping σύστημα όσο μικρότερο είναι το πακέτο τόσο μικρότερη θα είναι η πιθανότητα να ακυρωθεί μια μετάδοση.

10 PCF ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ δίνει χαρακτηριστικά στο MAC να υποστηρίξει εφαρμογές QoS δομή δικτύου master-slave κατάλογος προτεραιοτήτων και καθορίζει ποιος σταθμός έχει το δικαίωμα να μεταδώσει κάθε φορά οι slave συμμετέχουν σε ένα polling Ο σταθμός με τη μεγαλύτερη προτεραιότητα ερωτείται πρώτος Κάθε σταθμός ερωτείται με βάση την προτεραιότητα του μέχρι και το τέλος του NAV, δηλ. τη λήξη του CFP

11 ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΗ ME PCF ΜΕΘΟΔΟ


Κατέβασμα ppt "ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ MAC ΕΠΙΠΕΔΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google