Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΛΟΝΟΣΙΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΛΟΝΟΣΙΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΛΟΝΟΣΙΑ

2 Τι είναι η ελονοσία; Η ελονοσία είναι μια σοβαρή λοίμωξη. Είναι κοινή σε τροπικές χώρες, όπως τα μέρη της Αφρικής, της Ασίας και της Νότιας Αμερικής. Προκαλείται από ένα παράσιτο (μικρόβιο) που ονομάζεται πλασμώδιο που ζει σε κουνούπια. Το παράσιτο μεταδίδεται στον άνθρωπο από τσίμπημα κουνουπιού.

3 Πώς μεταδίδεται η ελονοσία;
Το παράσιτο Plasmodium συνήθως μεταδίδεται από ένα συγκεκριμένο είδος κουνουπιού, το οποίο είναι το κουνούπι Anopheles. Αν ένα θηλυκό Anopheles κουνούπι δαγκώσει ένα άτομο που έχει προσβληθεί από ελονοσία, το κουνούπι μπορεί να μεταφέρει στη συνέχεια το παράσιτο Plasmodium και στη συνέχεια εξαπλώνεται σε άλλους όταν δαγκώσει και τρέφει από το αίμα των άλλων ανθρώπων.

4 Ποια είναι τα συμπτώματα της ελονοσίας;
• πονοκέφαλοι, μυϊκοί πόνοι, πόνοι στην κοιλιά, βήχας, αίσθημα κούρασης και γενική αδιαθεσία • διάρροια και έμετο • εάν έχετε πάρει φάρμακα κατά της ελονοσίας, τότε μπορεί να έχετε διαφορετικά συμπτώματα (πόνο στην πλάτη για παράδειγμα) • ο πυρετός στους περισσότερους ανθρώπους δεν έχει κανένα συγκεκριμένο σχέδιο και μπορεί να παρουσιάσει 1-2 ημέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων

5 Πώς αντιμετωπίζεται η ελονοσία;
Η ελονοσία  συνήθως αντιμετωπίζεται με φάρμακα κατά της ελονοσίας. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι φαρμάκων. Ο τύπος του φαρμάκου που έχει συνταγογραφηθεί και η διάρκεια της θεραπείας μπορεί να ποικίλουν από άτομο σε άτομο. Εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως το είδος της ελονοσίας που έχετε, αν έχετε πάρει κάποια φάρμακα κατά της ελονοσίας και τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων σας. Εάν τα συμπτώματα είναι ήπια, τότε θα πρέπει να αντιμετωπίζονται στο σπίτι. Ωστόσο, αν έχετε το Plasmodium falciparum τότε είναι πολύ πιθανό ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται και να παρακολουθούνται στο νοσοκομείο.

6 ELONOΣΙΑ


Κατέβασμα ppt "ΕΛΟΝΟΣΙΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google