Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΛΛΑΔΑ Μια εργασία του μαθητή: Αλέξανδρου Παπαγεωργίου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΛΛΑΔΑ Μια εργασία του μαθητή: Αλέξανδρου Παπαγεωργίου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΛΛΑΔΑ Μια εργασία του μαθητή: Αλέξανδρου Παπαγεωργίου
Υπεύθυνη καθηγήτρια :Κωνσταντίνα Μαλάμου

2 ΕΛΛΑΔΑ Η Ελλάδα ή επίσημα γνωστή ως Ελληνική Δημοκρατία, είναι χώρα της νοτιοανατολικής Ευρώπης στο νοτιότερο άκρο της Βαλκανικής Χερσονήσου. Συνορεύει στα βορειοδυτικά με την Αλβανία, στα βόρεια με την Βουλγαρία και στα βορειοανατολικά με την Τουρκία. Έχει ακτές στην Ανατολική Μεσόγειο και βρέχεται ανατολικά από το Αιγαίο πέλαγος και δυτικά από το ιόνιο. Η Ελλάδα κατέχει την 11η θέση στις χώρες με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στα χιλιόμετρα, καθώς έχει πλήθος νησιών που υπολογίζεται, αναλόγως τα κριτήρια, στα με τα 165–227 να κατοικούνται.

3 ΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ Ο πληθυσμός της χώρας αριθμεί κατοίκους. Η έκταση της είναι τετραγωνικά χιλιόμετρα.

4 ΚΛΙΜΑ  Το κλίμα της Ελλάδας είναι θαλάσσιο και ηπειρωτικό στις ορεινές περιοχές. Κλίνει, γενικά περισσότερο προς το μεσογειακό, γιατί οι δαντελωτές ακτές της λούζονται από τη Μεσόγειο. Είναι κλίμα ήπιο. Έχει βροχές το χειμώνα, αλλά τους πιο πολλούς μήνες έχει ξηρασία και ψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι. Ωστόσο το ζεστό καλοκαίρι μετριάζεται από τις θαλάσσιες αύρες και τα μελτέμια. Η μέση θερμοκρασία του έτους κυμαίνεται μεταξύ +16° και +19° Κ.  Οι περισσότερες βροχές όλο το χρόνο πέφτουν στη Β.Δ. και Δ. Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα οι περισσότερες βροχές πέφτουν στην Κέρκυρα και στα Ιωάννινα και οι λιγότερες στη Αττική.

5 ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ Η πρωτεύουσα της Ελλάδος είναι η Αθήνα και οι μεγαλύτερες πόλεις της είναι η Θεσσαλονίκη, η πάτρα, ο Πειραιάς,η Λάρισα,το ηράκλειο,ο βόλος και τα Ιωάννινα.

6 ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ Κάποια από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Ελλάδος είναι ο Παρθενώνας, η ακρόπολη ,ο Λυκαβηττός που όλα αυτά βρίσκονται στην πρωτεύουσα της και υπάρχουν επίσης και κάποια αλλά σκόρπια στην υπόλοιπη Ελλάδα όπως τα μετέωρα, η Κνωσός και το φαράγγι της Σαμαριάς.

7 ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Η ιστορία της νεότερης Ελλάδας αρχίζει ουσιαστικά με την Ελληνική επανάσταση του 1821 και την ανεξαρτησία του ελληνικού κράτους το έτος 1828 με κυβερνήτη τον Καποδίστρια καλύπτοντας την Πελοπόννησο και μέρος της Στερεάς Ελλάδας. Από το 1832 μέχρι το 1974 το ελληνικό κράτος ήταν βασίλειο (με διαστήματα χωρίς βασιλεία) και μετά το 1974, η σύγχρονη Ελλάδα είχε ως πολίτευμα την Δημοκρατία .Το 1881 στην ελληνική επικράτεια προστέθηκε η Θεσσαλία , το 1913 μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους, η Μακεδονία, το 1920 η Ανατολική Θράκη και η περιοχή της Σμύρνης που επέστρεψαν στην τουρκική κυριαρχία μετά την Μικρασιατική Καταστροφή. Στην Ελλάδα προστέθηκε το 1919 η Θράκη. Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο το 1947 προστέθηκαν επίσης τα Δωδεκάνησα.

8 ΓΛΩΣΣΑ Η επίσημη καθομιλούμενη της Ελλάδος είναι τα ελληνικά .Σε κάποιες περιοχές όμως υπάρχουν και κάποιες διαφορές στην γλωσσά.

9 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά χαρακτηριστικά της Ελλάδος είναι πολλά αλλά τα πιο κυρία είναι οι παραδοσιακοί χοροί το τραγούδι το θέατρο τα ήθη και τα έθιμα της κάθε περιοχής της Ελλάδας αλλά και τα αρχαιολογικά μνημεία .

10 ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Η Ελλάδα δεν έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που να διαφέρουν πολύ από τις άλλες χώρες. Ένα παραδοσιακό φαγητό της Ελλάδας που δεν υπάρχει πουθενά άλλου είναι η πίτα γύρος. Επίσης οι Έλληνες χαιρέτιουνται θερμά με τους άλλους έλληνες με χειραψία αλλά και πολλές φορές και με αγκαλιές και φιλιά.

11 ΔΙΚΤΥΟΓΡΑΦΙΑ

12 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "ΕΛΛΑΔΑ Μια εργασία του μαθητή: Αλέξανδρου Παπαγεωργίου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google