Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σχέδιο Εργασίας ( Project) ‘’οι Τσιγγάνοι των Σοφάδων’’

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σχέδιο Εργασίας ( Project) ‘’οι Τσιγγάνοι των Σοφάδων’’"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σχέδιο Εργασίας ( Project) ‘’οι Τσιγγάνοι των Σοφάδων’’

2 Ομάδα Εργασίας Τμήμα Β2 του Παραρτήματος Σοφάδων του ΣΔΕ Καρδίτσας
Εκπαιδευτικοί : Γιανγκαλής Αλέξανδρος (Πληροφορικός Γραμματισμός) Τσουλά Βασιλική (Πολιτισμικής - Αισθητικής Αγωγής) Χριστοφορίδου Στέλλα (Επιστημονικός Γραμματισμός)

3 Σκοπός της εργασίας Η εργασία αυτή πραγματεύεται τη σχέση με το χώρο που κατοικεί και οικειοποιείται καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα των Ρομά των Σοφάδων Καρδίτσας. Στόχος: η κοινοποίηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Ρομά της περιοχής και η συμβολή στην άρση των αποκλεισμών, στην ενίσχυση των κοινωνικών δομών και στη σύνδεση του οικισμού με την πόλη των Σοφάδων.

4 Επιμέρους στόχοι Ομαδικότητα Συνεργασία Αύξηση της δημιουργικότητας
Πηγή εμπλουτισμού γνώσεων Αίσθημα αλληλεγγύης και ενθάρρυνσης Αλληλεξάρτηση

5 Διαδικασία Η επιλογή του θέματος έγινε στην αρχή του σχολικού έτους από τους εκπαιδευόμενους ύστερα από συζήτηση. Οι εκπαιδευόμενοι χωρίστηκαν σε ομάδες ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους και με τον τρόπο συλλογής του υλικού. Το υλικό στο τέλος συγκεντρώθηκε και ταξινομήθηκε από όλες τις ομάδες μαζί, έτσι ώστε να έχουμε το αποτέλεσμα που είχε συμφωνηθεί στην αρχή.

6 Έγινε διερεύνηση της ιστορικής διαδρομής των Ρομά των Σοφάδων μέσα από συζητήσεις, βιβλιογραφία, διαδίκτυο καθώς και συνεντεύξεις που πραγματοποιηθήκαν από τους ίδιους τους μαθητές.

7 Έγινε ανάλυση του φαινομένου της κοινωνικής περιθωριοποίησης των Ρομά των Σοφάδων και των αιτιών που οδηγούν σε αυτό.

8 Τέλος, εντοπίστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο οικισμός των Ρομά στους Σοφάδες. Διερευνήθηκε πώς οι τοπικοί φορείς αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε συνέντευξη των μαθητών με το Δήμαρχο Σοφάδων κ. Σκάρλο

9 Παραδοτέο εργασίας Η σύνθεση του υλικού που συλλέχθηκε οδήγησε στη δημιουργία μιας ταινίας Ντοκιμαντέρ την οποία σας καλούμε να παρακολουθήσετε ……………………………………………………


Κατέβασμα ppt "Σχέδιο Εργασίας ( Project) ‘’οι Τσιγγάνοι των Σοφάδων’’"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google