Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΒΡΑΖΙΛΙΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΒΡΑΖΙΛΙΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΒΡΑΖΙΛΙΑ

2 ΒΡΑΖΙΛΙΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ
ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΠΛΟΥΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΣΤΑΥΡΙΝΙΔΟΥ ΑΘΗΝΑ

3 ΒΡΑΖΙΛΙΑ Η έκταση της Βραζιλίας είναι 8,511,965 τ. χ.
Ο πληθυσμός της Βαζιλίας είναι 192,660,269 κατοικοι. Το νόμισμα της Βραζιλίας είναι το Ρεάλ Βραζιλίας Η γλώσσα της Βραζιλίας είναι τα πορτογαλικά Η πρωτεύουσα της Βαζιλίας είναι η Μπραζίλια Το πολίτευμα της Βραζιλίας είναι Ομοσπονδιακή Προεδρική Δημοκρατία Ο πρόεδρος της Βραζιλίας είναι ο Ντιλμά Ρουσέφ Ο αντιπρόεδρος της Βαζιλίας είναι ο Μικέλ Τεμέρ Το κλίμα της Βραζιλίας είναι τροπικό

4 ΒΡΑΖΙΛΙΑ Η Βραζιλία ήταν αποικία της Πορτογαλίας από το 1500, οπότε και ανακαλύφθηκε από τον Πέντρο Άλβαρες Καμπράλ, μέχρι την ανεξαρτησία της το Κοινοβουλευτική μοναρχία από το 1824 ανακηρύχθηκε σε αβασίλευτη δημοκρατία το Το ισχύον Σύνταγμα του 1988 ορίζει τη Βραζιλία ως Ομοσπονδιακή Δημοκρατία που στηρίζεται στην ένωση 26 πολιτειών, της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας και δήμων.

5 ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ H Μπραζίλια (πορτογαλικά: Brasília) είναι η πρωτεύουσα της Βραζιλίας, με πληθυσμό  κατοίκων. Τοποθετημένη στην Ομοσπονδιακή Περιοχή (Distrito Federal), η πόλη είναι διάσημη για την μοντερνιστική τολμηρή αρχιτεκτονική της.

6 ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ :
ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ : ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟΥ ΛΥΤΡΩΤΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ.

7 ΣΗΜΑΙΑ Η σημαία της Βραζιλίας έχει πράσινο φόντο στο κέντρο του οποίου βρίσκεται ένας κίτρινος ρόμβος. Μέσα στο ρόμβο βρίσκεται ένας μπλε κύκλος, με άσπρα αστέρια πέντε διαφορετικών μεγεθών και με μια άσπρη κυρτή λωρίδα να περιβάλλει τον κύκλο.  Το ρητό «Ordem e Progresso» («Τάξη και Πρόοδος») αναγράφεται με κεφαλαία γράμματα στο ίδιο πράσινο χρώμα σε σκιά, όπως του φόντου, μέσα στη λωρίδα. 

8 ΗΘΗ - ΕΘΙΜΑ Το καρναβάλι της Βραζιλίας είναι μια χρόνια παράδοση για τους κατοίκους της Βραζιλίας. Κάθε χρόνο χιλιάδες άνθρωποι μαζεύονται στο Ρίο Ντε Τζανέιρο για να παρακολουθήσουν από κοντά τα φαντασμαγορικά άρματα σε συνδυασμό τους εντυπωσιακούς χορούς Samba και BossaNova .

9 ΗΘΗ - ΕΘΙΜΑ Η Καποέιρα είναι Βραζιλιάνικη πολεμική τέχνη. Αναπτύχθηκε αρχικά από Αφρικανούς σκλάβους στη Βραζιλία, ξεκινώντας από την αποικιοκρατική περίοδο. Συμμετέχοντες από ένα roda (κύκλο) εναλλάσονται παίζοντας όργανα, τραγουδώντας και χωρίζονται σε ζευγάρια στο κέντρο του κύκλου. Το παιχνίδι χαρακτηρίζεται από συνεχή ακροβατικά, προσποιήσεις, προφάσεις και εκτεταμένη χρήση του εδάφους, καθώς και σαρωτικών κινήσεων, κλωτσιών και κεφαλιών.

10 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ Ο Νεϊμάρ ντα Σίλβα Σάντος Τζούνιορ[2] ή απλώς Νεϊμάρ (Neymar) είναι Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής και γεννήθηκε στο Σάο Πάολο στις 5 Φεβρουαρίου του 1992. Αγωνίζεται με την ομάδα της Μπαρτσελόνα και η θέση του είναι στην κορυφή της επίθεσης ή και ως πλάγιος επιθετικός.

11 ΠΟΤΑΜΙΑ Ο Αμαζόνιος είναι ένας από τους μεγαλύτερους ποταμούς της Γης. Διαρρέει τη Νότια Αμερική από τις Άνδεις ως τις εκβολές του, στον Ατλαντικό Ωκεανό. Γενικά θεωρείται ο δεύτερος μακρύτερος ποταμός στη Γη μετά τον Νείλο, με μήκος χιλιόμετρα.

12 ΖΩΑ ΤΟΥ ΑΜΑΖΟΝΙΟΥ Το πουλί κολιμπρί Το φίδι ανακόντα Το πιράνχας.
Το πουλί κολιμπρί Το φίδι ανακόντα Το πιράνχας.  Ο Μπλε Παπαγάλος

13 ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Ο Πάουλο Κοέλιο  (γεν. 25 Αυγούστου 1947) είναι Βραζιλιάνος συγγραφέας. Γεννήθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. Ένα από τα πιο σπουδαία έργα του είναι <<ο Αλχημιστής>>.


Κατέβασμα ppt "ΒΡΑΖΙΛΙΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google