Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΟΥ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ε.Α.Κ.Κ.Ν. Κασσαβετείας ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ A΄ ΤΑΞΗΣ ΣΧ. ΕΤΟΣ

2 Εκφράζω και διαχειρίζομαι τα συναισθήματά μου.
«Η αγάπη είναι η ακριβής αντανάκλαση της συνείδησης της αληθινής φύσης μας. Γεννιόμαστε αβοήθητοι. Αμέσως μόλις συνειδητοποιούμε τους εαυτούς μας συνειδητοποιούμε τη μοναξιά. Χρειαζόμαστε τους άλλους ανθρώπους, φυσιολογικά, συναισθηματικά, πνευματικά, τους χρειαζόμαστε, αν θέλουμε να γνωρίζουμε κάτι, ακόμα και τους εαυτούς μας.» C. S. Lewis

3 Το συναίσθημα είναι προσωπική εμπειρία, είναι πάντοτε συναίσθημα ενός συγκεκριμένου ανθρώπου, είναι βίωμα και δεν μπορεί να νοηθεί ανεξάρτητα από το υποκείμενο που το νιώθει.

4 Τα είδη των συναισθημάτων
Σύμφωνα με την ψυχολογική επιστημονική κοινότητα, υπάρχουν συναισθήματα που σχετίζονται με το εγώ του ανθρώπου(θετικό αυτοσυναίσθημα), συναισθήματα που αναφέρονται στις κοινωνικές σχέσεις των ανθρώπων (συμπάθεια, ζήλια, εχθρότητα, αγάπη) και συναισθήματα τα οποία εμφανίζονται από τα πρώτα στάδια της εξέλιξης του ανθρώπου(πρωταρχικά, όπως ο φόβος). Διακρίνονται ακόμη σε θετικά (χαρά, θαυμασμός) και αρνητικά (λύπη, μίσος, θυμός), σε απλά και σύνθετα, σε θρησκευτικά (ευλάβεια, κατάνυξη) που αντικατοπτρίζουν το βαθύ σεβασμό προς το θεϊκό στοιχείο και σε ηθικά (τύψεις, συναίσθημα ευθύνης).

5 Οι βασικές λειτουργίες των συναισθημάτων
Οι βασικές λειτουργίες των συναισθημάτων είναι οι εξής: α. η εξωτερίκευση της εσωτερικής κατάστασης (προθέσεις, ανάγκες, επιθυμίες) προς ένα ξεχωριστό άτομο, β. η διερεύνηση του περιβάλλοντος, γ. η αντίδραση σε επείγουσες περιστάσεις.

6 Οι βασικές λειτουργίες των συναισθημάτων
Το εκάστοτε περιστασιακό κοινωνικό πλαίσιο έχει σημασία για την πυροδότηση το συναισθήματος. Τα νέα συναισθήματα που εμπλουτίζουν το συναισθηματικό ρεπερτόριο, εντασσόμενα στο συμπεριφορικό φάσμα, επιφέρουν αλλαγές στις συναισθηματικές διεργασίες.

7 ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Περιγραφή των συναισθημάτων (συζήτηση)

8 ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

9 Περιγραφή των συναισθημάτων

10 ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

11 ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

12 ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

13 ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

14 Ρολόι των συναισθημάτων και της διαφορετικότητας (τέχνασμα)


Κατέβασμα ppt "ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google