Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Διαδίκτυο : κίνδυνοι και τρόποι αντιμετώπισης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Διαδίκτυο : κίνδυνοι και τρόποι αντιμετώπισης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Διαδίκτυο : κίνδυνοι και τρόποι αντιμετώπισης
Τμήμα Β1 - Β’ Γυμνασίου 1ο Γυμνάσιο Φαρσάλων

2 Προστατέψτε τον υπολογιστή σας
Σήμερα ο Η/Υ μπορεί να είναι και ένα tablet ή ένα Smartphone! Έχετε πάντα τις τελευταίες ενημερώσεις ασφαλείας του λειτουργικού συστήματος. Χρησιμοποιείτε ένα ενημερωμένο πρόγραμμα προστασίας από ιούς. Χρησιμοποιείτε τοίχος προστασίας (firewall). Δημιουργείτε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας.

3 Ασφάλεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Φροντίστε τις ρυθμίσεις απορρήτου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιείτε. Να είστε πολύ επιφυλακτικοί και να μην μοιράζετε προσωπικές πληροφορίες σας! Να σκέφτεστε πάντα με ποιόν στο Διαδίκτυο! Να είστε υποψιασμένοι για βασικές τεχνικές «κοινωνικής μηχανικής» Να κάνετε χρήση και όχι κατάχρηση του Διαδικτύου

4 Cyber Bullying Η ηλεκτρονική παρενόχληση είναι οποιοδήποτε είδος επανειλημμένης επιθετικής συμπεριφοράς λεκτικής, ψυχολογικής ή σωματικής –που πραγματοποιείται από ένα άτομο ή μια ομάδα ατόμων κατά τρίτων. Πραγματοποιείται ανώνυμα από τον θύτη με ηλεκτρονικά μέσα. Μπορεί να μοιραστεί με άλλους μέσω εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης .

5 Cyber Bullying Μπορεί να γίνεται όλο το 24ωρο μέσω της χρήσης κινητού, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή άλλων υπηρεσιών ηλεκτρονικής επικοινωνίας. Παρατηρείται συνήθως χρονοκαθυστέρηση στην απομάκρυνση του προσβλητικού περιεχόμενου, το οποίο οδηγεί σε παρατεταμένη αγωνία.

6 Υποκλοπή προσωπικών δεδομένων (Phishing) και «κοινωνική μηχανική»
Όρος που χρησιμοποιήθηκε από το Mitnick στο βιβλίο του «Η τέχνη της Απάτης». Αναφέρεται σε τεχνικές με τις οποίες κάποιος μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη μας ώστε να λάβει προσωπικά μας δεδομένα. Δεν αφορά μόνο στο Διαδίκτυο αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε τηλεφωνική ή και προσωπική επικοινωνία.

7 Συμβουλές ασφαλούς χρήσης Διαδικτύου
Αγαπητοί μαθητές: Μη δίνετε ποτέ προσωπικά σας στοιχεία και μην αποκαλύπτετε λεπτομέρειες της προσωπικής σας ζωής σε άλλους χρήστες του Διαδικτύου. Μη γνωστοποιείτε μέσω του Διαδικτύου τα στοιχεία επικοινωνίας σας σε αγνώστους. Μην αποκαλύπτετε τους κωδικούς πρόσβασης (password) που χρησιμοποιείτε.

8 Συμβουλές ασφαλούς χρήσης Διαδικτύου
Μην επιχειρείτε συναλλαγές μέσω του Διαδικτύου για την αγορά προϊόντων και μην δίνετε στοιχεία που αφορούν πιστωτικές κάρτες. Κατά την επίσκεψη σας στους διάφορους δικτυακούς τόπους μη συμπληρώνετε φόρμες με τα παραπάνω στοιχεία, όταν σας ζητούνται.

9 Συμβουλές ασφαλούς χρήσης Διαδικτύου
Τα άτομα που γνωρίζετε στο Διαδίκτυο δεν είναι πάντοτε αυτά που ισχυρίζονται ότι είναι . Μπορεί να λένε ψέματα για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη σας. Μη δίνετε πληροφορίες που αφορούν τους φίλους σας , την οικογένεια σας ή το σχολείο σας σε άτομα που γνωρίζετε στο Διαδίκτυο.

10 Συμβουλές ασφαλούς χρήσης Διαδικτύου
Μη συναντάτε μόνοι σας άτομα που γνωρίσατε από το Διαδίκτυο. Η συνάντηση πρέπει να πραγματοποιείται οπωσδήποτε σε δημόσιο χώρο και οι γονείς σας να είναι παρόντες . Να συζητάτε με τους δασκάλους σας, τους γονείς σας και με πρόσωπα που εμπιστεύεστε για τις δραστηριότητες σας στο Διαδίκτυο, ιδιαίτερα αν αντιμετωπίσετε οτιδήποτε περίεργο ή ασυνήθιστο.


Κατέβασμα ppt "Διαδίκτυο : κίνδυνοι και τρόποι αντιμετώπισης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google