Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το Διαδίκτυο Τσιρίλα Σταυρούλα Τσίπη Ιωάννα Σενγκιέργκη Παναγιώτα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το Διαδίκτυο Τσιρίλα Σταυρούλα Τσίπη Ιωάννα Σενγκιέργκη Παναγιώτα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το Διαδίκτυο Τσιρίλα Σταυρούλα Τσίπη Ιωάννα Σενγκιέργκη Παναγιώτα
Χριστοπούλου Γεωργία Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Καραπτσιά Βαρβάρα Σχολείο:Γενικό λύκειο Αλμυρού ΑΛΜΥΡΟΣ 2013

2 Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Α.Το θέμα της εργασίας μας είναι το διαδίκτυο. Συγκεκριμένα, ένα από τα υποερωτήματα που θα παρουσιαστεί είναι η ιστορία του διαδικτύου, δηλαδή πως ξεκίνησε και σε ποια μορφή έχει καταλήξει στις μέρες μας. Είναι σημαντική η έρευνα για το διαδίκτυο γιατί όλοι μας θα πρέπει να γνωρίζουμε κάποια ιστορικά πράγματα για το μέσο που μας βοηθά σε πολλές καθημερινές μας ανάγκες. ΠΡΩΤΕΣ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Οι πρώτες απόπειρες για την δημιουργία του διαδικτύου ξεκίνησαν στις ΗΠΑ κατά την διάρκεια του ψυχρού πολέμου. Η Ρωσία είχε ήδη στείλει στο διάστημα τον δορυφόρο ΣΠΟΥΤΝΙΚ 1 κάνοντας τους Αμερικανούς να φοβούνται για την ασφάλεια της χώρας τους. Θέλοντας να προστατευτούν δημιούργησαν την υπηρεσία προηγμένων αμυντικών ερευνών APRA γνωστή ως DAPRA στις μέρες μας ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΡΙΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΥΠΟΒΑΘΡΑ Το πρώτο θεωρητικό υπόβαθρο δόθηκε από τον Τζ.Λικλαιντερ που ανέφερε σε συγγράμματα του το γαλαξιακό δίκτυο. Στην συνεχεία ο Πωλ Μπάραν σχεδίασε ένα κατανεμημένο δίκτυο επικοινωνίας που χρησιμοποιούσε την ψηφιακή τεχνολογία. Υπήρξε και η θεωρία ανταλλαγής πακέτων του Λέοναρντ Κλάινροκ ΤΟ 1ο ΕΙΔΟΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Στην Το πρώτο είδος διαδικτύου ονομάστηκε APRANET. Λειτούργησε το 1969 με 4 κόμβους μέσω των οποίων συνδέονται 4 υπολογιστές. Καλιφορνία ,Στο Λος Άντζελες και στο Στανφορντ.

3 ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
Στις αρχές του 1970 δημιουργήθηκε ένα πρωτόκολλο που ένωνε όλα τα δίκτυα που είχαν δημιουργηθεί μέχρι τότε. Έτσι μέχρι το 1984 υλοποιείται το πρώτο DNS σύστημα στο όποιο καταγράφονταν 1000 κεντρικοί κομβόι και οι υπολογιστές του διαδικτύου αναγνωρίζονται από διευθύνσεις κωδικοποιημένων αριθμών. Το 1989 έγινε η εφαρμογή της υπηρεσίας του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΙΣΤΟΥ ο όποιος είναι η πλατφόρμα που κάνει εύκολη την πρόσβαση στο INTERNET, ακόμα και στην μορφή που είναι γνωστό σήμερα.

4 Ποιοι είναι οι κίνδυνοι και ποιοι οι τρόποι προφύλαξης από το διαδίκτυο
(Α)Τι είναι ιός και πως διαδίδεται; Ο ιός είναι ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή που τον μολυνει,μπορει να τροποποιήσει αντίγραφα και διαδίδεται από έναν υπολογιστή σε έναν άλλον. (Β)Τι προκαλούν οι ιοί στον υπολογιστή; Μερικοί ιοί προκαλούν ζημιά καταστρέφοντας προγράμματα αντιθέτως μερικοί άλλοι ιοί δεν προκαλούν προβλήματα στον υπολογιστή. (Γ)Τi είναι το ακατάλληλο περιεχόμενο και ποια η αντιμετώπιση του; Ακατάλληλο περιεχόμενο είναι αυτό που μπορεί να περιέχει ακατάλληλο υλικό. Αντιμετωπίζεται καταγγέλωντας τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες που περιέχουν το ακατάλληλο περιεχόμενο (Δ)Ποια συμπτώματα εμφανίζει ένα παιδί εθισμένο στο ίντερνετ και ποια η αντιμετώπιση του; Ένα παιδί εθισμένο στο διαδίκτυο το θεωρεί πολύ σημαντικό το να βρίσκεται αρκετή ώρα συνδεδεμένο στο διαδίκτυο και τροποποιείτε η διάθεση του. Αντιμετώπιση: Θα πρέπει το παιδί ή ο έφηβος να πάει σε κοινωνικές και αθλητικές δραστηριότητες.

5 Τα μέσα επικοινωνίας του διαδικτύου (Facebook)
Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ίδρυσε το Facebook ως μέλος του πανεπιστημίου του Harvard. Αρχικά δικαίωμα συμμετοχής είχαν μόνο οι φοιτητές του Harvard ενώ αργότερα επεκτάθηκε για την Ivy League. Το όνομα της ιστοσελίδας προέρχεται από τα έγγραφα παρουσίασης των μελών πανεπιστημιακών κοινοτήτων. Το Facebook σήμερα έχει πάνω από 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες, κατατάσσοντάς το έτσι στη λίστα ταξινόμησης του Alexa ως ένα από τα δημοφιλέστερα web sites του πλανήτη. Επίσης, το Facebook είναι ένα από τα δημοφιλέστερα sites για ανέβασμα φωτογραφιών με πάνω από 14 εκατομμύρια φωτογραφίες καθημερινά. (Β) Κίνδυνοι του Facebook και προστασία από αυτούς. Το Facebook βέβαια όπως όλες οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης κρύβει πολλούς κινδύνους. Δυστυχώς το Facebook δεν έχει τους απαραιτήτους περιορισμούς και ο καθένας μπορεί να μπει και να δημιουργήσει ένα προφίλ με το όνομα τους καθενός και να δημοσιεύει φωτογραφίες που εκθέτουν τους άλλους και τις περισσότερες φορές τα «θύματα» είναι ανήλικοι κάτω των 15 ετών! Ένας απλός και εύκολος τρόπος να προστατευτούμε από τους κινδύνους του Facebook είναι να μην έχουμε τις φωτογραφίες μας και της δημοσιεύσεις μας δημοσιά το καλύτερο είναι να τα βλέπουν μόνο οι ‘φίλοι’ μας. Κάτι άλλο βασικό είναι να μην βάζουμε επίθετα μας και να έχουμε το αρχικό γράμμα ή και κάτι άλλο εκτός και αν υπάρχει σοβαρή ανάγκη και πρέπει να έχουμε το πραγματικό μας επίθετο.

6 (Γ) Δημιουργία προφίλ στο Facebook.
Το πρώτο που πρέπει να κάνει κάποιος είναι να δημιουργήσει ένα . Αν έχει ήδη τότε το μόνο που έχει να κάνει είναι να μεταβει στην σελίδα του Facebook ( ) και να ακολουθήσει τις οδηγίες που αναγράφονται στην οθόνη ώστε να δημιουργηθεί το προφίλ με επιτυχία.

7 Ποια τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; (Twitter)
Δημιουργία δεσμών με άτομα που μπορεί να βρίσκονται σε μεγάλη γεωγραφική απόσταση το ένα από το άλλο. Επαφή με πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς και επομένως διεύρυνση των γνώσεων και των πνευματικών οριζόντων μας. Δραστηριοποίηση και σύμπραξη για κοινούς σκοπούς με άτομα που μπορεί να βρίσκονται οπουδήποτε στη γη με αποτέλεσμα την ενίσχυση του κοινού σκοπού με μεγάλο πλήθος συμμετεχόντων.  Εύρεση περιεχομένου (φωτογραφιών, βίντεο, κλπ.) στο οποίο οι χρήστες δε θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση με διαφορετικό τρόπο. Άμεση και από πρώτο χέρι ενημέρωση για οτιδήποτε συμβαίνει στον κόσμο, σε ελάχιστο χρόνο. Εύκολη πρόσβαση σε ψυχαγωγικό περιεχόμενο, από το σπίτι, είτε με παρακολούθηση βίντεο κλιπ είτε με εφαρμογές ψυχαγωγικού χαρακτήρα όπως τα παιχνίδια. Κίνδυνοι του Twitter: Αποξένωση από τον κοινωνικό περίγυρο Παραβίαση προσωπικών δεδομένων Εθισμός Δημιουργία ψυχολογικών προβλημάτων Εκβιασμοί

8 Ασφάλεια του Twitter Συνδεόμαστε στο λογαριασμό Twitter που έχουμε.
Επισκεπτόμαστε τις Ρυθμίσεις λογαριασμού μας επιλέγοντας Ρυθμίσεις από το drop - down μενού στη δεξιά πλευρά της οθόνης σας. Μετακινούμαστε προς τα κάτω και επιλέγουμε το πλαίσιο δίπλα στο Προστασία Tweets μου Αποθηκεύουμε τις αλλαγές μας Όταν κάνουμε πλοήγηση στην αρχική μας σελίδα μετά από την προστασία των tweets μας, θα δούμε μια ειδοποίηση που θα μας υπενθυμίσει ότι τα tweets μας τώρα προστατεύονται. Λογαριασμοί με προστατευμένα Tweets μπορούν πάντα να ξαναγίνουν δημόσια ρυθμίζοντας το πλαίσιο στις ρυθμίσεις του λογαριασμού με τον ίδιο τρόπο.

9 Συμπέρασμα Το διαδίκτυο είναι ένα αρκετά χρήσιμο μέσο επικοινωνίας ,ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Έγιναν πολλές προσπάθειες για να φτάσει στην σημερινή του μορφή η όποια είναι αρκετά επιτυχής και χρήσιμη για όλους τους ανθρώπους στην καθημερινότητα τους. Χρησιμοποιώντας το σωστά και με μέτρο ικανοποιούμε τις καθημερινές μας επιθυμίες και ανάγκες. Μετά από την έρευνα γνωρίσαμε μερικούς από τους κινδύνους του διαδικτύου και μάθαμε επίσης και τους τρόπους προφύλαξης από αυτούς. Συμπεραίνουμε ότι το διαδίκτυο είναι πολύ χρήσιμο για όλους μας αλλά θα πρέπει να τα χρησιμοποιούμε σωστά με ασφάλεια και με μέτρο. Το Facebook είναι ένα αρκετά χρήσιμο μέσο κοινωνικής δικτυωτής αφού έχει φέρει «κοντά» ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Πέρα από τους κινδύνους που κρύβει το Facebook μας έχει προσφέρει το πλεονέκτημα του να επικοινωνούμε με συγγενείς φίλους και συνεργάτες εύκολα γρήγορα και δωρεάν. Το Twitter, σαν μέσο κοινωνικής δικτύωσης, είναι ασφαλές και ωφέλιμο εάν και εφόσον γίνει σωστή χρήση του.


Κατέβασμα ppt "Το Διαδίκτυο Τσιρίλα Σταυρούλα Τσίπη Ιωάννα Σενγκιέργκη Παναγιώτα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google