Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Νίκος Καλλιγέρης Φωτεινή Γρυμπιλάκου Ζωγραφιά Ντιώνια Δ1

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Νίκος Καλλιγέρης Φωτεινή Γρυμπιλάκου Ζωγραφιά Ντιώνια Δ1"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Νίκος Καλλιγέρης Φωτεινή Γρυμπιλάκου Ζωγραφιά Ντιώνια Δ1
Νίκος Καλλιγέρης Φωτεινή Γρυμπιλάκου Ζωγραφιά Ντιώνια Δ1 54 Δημοτικό Σχολείο Πειραιά

2 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη σε πληθυσμό και έκταση πόλη της Ελλάδας. Συχνά αναφέρεται η συμπρωτεύουσα της Ελλάδας.

3 ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ Ο Λευκός Πύργος της Θεσσαλονίκης είναι οχυρωματικό έργο οθωμανικής κατασκευής του 15ου αιώνα (χτίστηκε πιθανόν μεταξύ ).

4 ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ Το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης εγκαινιάστηκε στις 27 Οκτωβρίου του 2000 και βρίσκεται στο Πεδίον του Άρεως, κοντά στο Αρχαιολογικό.

5 Η Αγία Σοφία Ο ναός της του Θεού Σοφίας της Θεσσαλονίκης χτίστηκε κατά τα μέσα του 7ου αιώνα στη θέση μιας μεγάλης παλαιοχριστιανικής βασιλικής, που καταστράφηκε, πιθανόν από σεισμό, στις αρχές του συγκεκριμένου αιώνα.

6 ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1912 και το κτίριο που στεγάζεται σήμερα εγκαινιάστηκε στις 27 Οκτωβρίου 1962 όταν η πόλη γιόρταζε τα 50 χρόνια από την απελευθέρωσή της.

7 Η Ρωμαϊκή Αγορά Η Ρωμαϊκή Αγορά της Θεσσαλονίκης, για τρεις περίπου αιώνες αποτέλεσε κύριο σημείο αναφοράς της πόλης.

8 ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού είναι μουσείο που βρίσκεται στη Λεωφόρο Στρατού, απέναντι από το Πεδίον του Άρεως, στη Θεσσαλονίκη.

9 ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ H Πλατεία Αριστοτέλους είναι μία από τις κεντρικές πλατείες της Θεσσαλονίκης. Βρίσκεται στην αρχή της οδού Αριστοτέλους στη θάλασσα, στην καρδιά της πόλης.

10 ΕΠΤΑΠΥΡΙΟ Το Φρούριο του Επταπυργίου, γνωστό και με την οθωμανική ονομασία Γεντί Κουλέ (βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο των τειχών της Θεσσαλονίκης, εντός της Ακρόπολης.

11 Η Παναγία των Χαλκέων Η εκκλησία Παναγία των Χαλκέων είναι βυζαντινή εκκλησία, χτισμένη τον 11ο αιώνα, και βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

12 Η Ροτόντα H Ροτόντα είναι κτίσμα το οποίο προοριζόταν για ναό του Διός. Λόγω της μη χρήσης του αργότερα μετατράπηκε σε χριστιανικό ναό του Αγίου Γεωργίου.

13 Μουσειο Μακεδονικου Αγωνα
Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Προξένου Κορομηλά, δίπλα στη Μητρόπολη. Στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτήριο.

14 Κρατικό μουσείο σύγχρονης τέχνης
Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1997και εμπλουτίστηκε σημαντικά το 2000 με την απόκτηση της Συλλογής του Γεωργίου Κωστάκη.

15 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Νίκος Καλλιγέρης Φωτεινή Γρυμπιλάκου Ζωγραφιά Ντιώνια Δ1"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google