Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ! Διευθύντρια Δανοχρήστου Μ. Υποδιευθύντριες

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ! Διευθύντρια Δανοχρήστου Μ. Υποδιευθύντριες"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ! Διευθύντρια Δανοχρήστου Μ. Υποδιευθύντριες
Σταθουλοπούλου Σ. Μπισιώτη Ι.

2 Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων
αποτελεί τη συλλογική έκφραση της άποψης των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών.

3 Σύλλογος Γονέων και επικοινωνία
Το σχολείο χρειάζεται και επιδιώκει τη συνεργασία του συλλόγου για την προαγωγή του σχολικού έργου, μια που βασικός σκοπός του είναι η υλική και ηθική ενίσχυση του έργου του σχολείου για την αποδοτικότερη λειτουργία του και την αρτιότερη μόρφωση των μαθητών.

4 Το ιστολόγιο-η ιστοσελίδα του σχολείου μας

5 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Μαθητές ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Οι μαθητές το πρωί οφείλουν να βρίσκονται στο σχολείο πέντε λεπτά πριν χτυπήσει το κουδούνι, δηλαδή στις 8:20. Να εισέρχονται στο προαύλιο, να περιμένουν εκεί μέχρι να χτυπήσει το κουδούνι και να μη στέκονται στο χώρο έξω από αυτό. Κανένας μαθητής δεν μπορεί να αποχωρήσει από το σχολείο χωρίς να έχει πάρει γραπτή άδεια από τη διεύθυνση του σχολείου

6 Παραμονή των μαθητών σχολείο
Οι μαθητές θα βρίσκονται στο σχολείο από 1η έως 7η ώρα καθημερινά, εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων απόλυσης των μαθητών, στις οποίες θα έχει ειδοποιηθεί έγκαιρα ο Σύλλογος Γονέων.

7 Φοίτηση μαθητών Οι γονείς του μαθητή έχουν εξ ολοκλήρου την ευθύνη της τακτικής παρακολούθησης της φοίτησης του παιδιού τους. Οφείλουν λοιπόν να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με το σχολείο και δικαιούνται να έχουν λεπτομερή, υπεύθυνη και διαρκή ενημέρωση από τη διεύθυνση και τους καθηγητές του σχολείου.

8 Απουσίες μαθητών Το σύνολο των απουσιών του μαθητή δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 114. Από αυτές οι αδικαιολόγητες δεν πρέπει να είναι περισσότερες από 64 και οι δικαιολογημένες περισσότερες από 50. Ο γονέας ή κηδεμόνας μπορεί να δικαιολογήσει μέχρι (10) δέκα ημέρες απουσίας κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

9 Απουσίες μαθητών Ο γονέας μπορεί να δικαιολογήσει μέχρι (02) δύο συνεχόμενες ημέρες. Για δικαιολόγηση περισσότερων ημερών χρειάζεται βεβαίωση γιατρού ή νοσοκομείου. Η δικαιολόγηση μπορεί να γίνει έως και (10) δέκα εργάσιμες ημέρες από την επιστροφή του μαθητή στο σχολείο. Η δικαιολόγηση γίνεται από τον κηδεμόνα στο σχολείο.

10 Απουσίες μαθητών Σε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη, για ειδικό λόγο, κάποιος γονέας να παραλάβει το παιδί του πριν από τη λήξη των μαθημάτων, πρέπει να ενημερώσει εγκαίρως -την ίδια ημέρα- τη Διεύθυνση του Σχολείου.

11 Φυσική Αγωγή Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας, για τη συμμετοχή των μαθητών στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής, καθώς και στις αθλητικές δραστηριότητες του Σχολείου, είναι οπωσδήποτε απαραίτητη η συμπλήρωση Ατομικού Δελτίου Υγείας για τους μαθητές της Α’ τάξης του Γυμνασίου και η έγκαιρη παράδοσή του στις καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής του σχολείου.

12 Φυσική Αγωγή Σε περίπτωση που αυτό δε γίνει, οι μαθητές δε θα συμμετέχουν και δε θα βαθμολογούνται στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής.

13 Απαλλαγές από μαθήματα
Σύμφωνα με τις διατάξεις της εκπαιδευτικής νομοθεσίας, προκειμένου να απαλλαγεί ένας μαθητής από το μάθημα της Φυσικής Αγωγής για λόγους υγείας, πρέπει ο γονέας του να υποβάλει στο σχολείο, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, αίτηση απαλλαγής με σχετική ιατρική βεβαίωση. Για περιπτώσεις εκτάκτων περιστατικών η υποβολή των δικαιολογητικών πρέπει να γίνεται το συντομότερο δυνατόν.

14 Απαλλαγές από μαθήματα
Το μάθημα των Θρησκευτικών είναι ένα υποχρεωτικό μάθημα. Σε περίπτωση που επιθυμούν οι γονείς κάποιου αλλόθρησκου ή ετερόδοξου μαθητή να απαλλαγεί από το μάθημα των Θρησκευτικών, πρέπει να καταθέσουν την αντίστοιχη αίτηση στη διεύθυνση στις αρχές του σχολικού έτους, βάσει όσων ορίζουν οι σχετικές διατάξεις της εκπαιδευτικής νομοθεσίας.

15 Απαλλαγές από μαθήματα
Η απαλλαγή από τα Θρησκευτικά έχει ισχύ ενός έτους. Σε περίπτωση απαλλαγής ο μαθητής έχει στον έλεγχο προόδου ένα μάθημα λιγότερο. Ο μαθητής που απαλλάσσεται από το μάθημα των Θρησκευτικών παρακολουθεί τις ώρες που το τμήμα του έχει Θρησκευτικά άλλο μάθημα σε παράλληλο τμήμα.

16 Τάξη και καθαριότητα Ο μαθητής δεν επιτρέπεται να ρυπαίνει το χώρο του σχολείου, να γράφει στο θρανίο του ή στους τοίχους. Όποιος προκαλεί ζημιά ή ρυπαίνει τους χώρους πρέπει να καθαρίζει το χώρο ή να αποκαθιστά τη ζημιά. Επισημαίνεται ότι όποιος προκαλεί φθορά στην περιουσία του σχολείου ελέγχεται πειθαρχικά και η δαπάνη αποκατάστασης βαρύνει τον ίδιο.

17 Κινητά τηλέφωνα Η μεταφορά και η χρήση των κινητών τηλεφώνων και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών (φωτογράφισης, αναπαραγωγής ήχου κ.λπ.) στο χώρο του σχολείου απαγορεύεται με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

18 Σχολικός Περίπατος Είναι οργανωμένη από το σχολείο ομαδική μετάβαση μαθητών σε τόπους που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τη σχολική μονάδα. Στόχος του περιπάτου είναι η ψυχαγωγία των μαθητών. Θα ληφθούν υπόψη οι προτιμήσεις τους.

19 Σχολικός Περίπατος Σε μαθητή που απουσιάζει από το σχολικό περίπατο καταχωρίζονται απουσίες ισάριθμες με τις διδακτικές ώρες που προβλέπονται από το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας κατά την οποία πραγματοποιείται ο περίπατος. Στην περίπτωση χρήσης μεταφορικού μέσου, για τη συμμετοχή του μαθητή κατατίθεται υπεύθυνη δήλωση από τον κηδεμόνα του. Αν ο κηδεμόνας δεν συμφωνεί, δεν καταχωρίζονται απουσίες.

20 Διδακτική επίσκεψη Η διδακτική επίσκεψη αποτελεί διεξαγωγή μαθήματος του αναλυτικού προγράμματος σε εξωσχολικούς χώρους, αναφέρεται σε συγκεκριμένη ενότητα των διδακτικών αντικειμένων του αναλυτικού προγράμματος και πραγματοποιείται ύστερα από συναίνεση του σχολικού συμβούλου ειδικότητας ή, εναλλακτικά, του συμβούλου γενικής παιδαγωγικής ευθύνης.

21 Διδακτική επίσκεψη Είναι δυνατό να πραγματοποιείται σε χώρους επιστημονικής, ιστορικής, θρησκευτικής, πολιτιστικής και περιβαλλοντικής αναφοράς, σε μονάδες παραγωγής, αξιοθέατα κλπ., κατόπιν συνεννόησης και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, όπως οι υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, εκθεσιακούς και μουσειακούς χώρους, εργαστήρια, κ.λπ.

22 Διδακτική επίσκεψη Μπορούν να πραγματοποιηθούν οποτεδήποτε μέσα στο διδακτικό έτος έως εννέα (9) διδακτικές επισκέψεις ανά τάξη, με διάρκεια μίας ή περισσοτέρων διδακτικών ωρών και πάντα εντός σχολικού ωραρίου.

23 Διδακτική επίσκεψη Για την πραγματοποίησή της οι γονείς θα πρέπει να ενημερώνονται με σημείωμα έγκαιρα από τον υπεύθυνο καθηγητή και να το επιστρέφουν υπογεγραμμένο εντός του χρονικού ορίου που έχει ορισθεί.

24 Διδακτική επίσκεψη Σε περίπτωση άρνησης συμμετοχής του μαθητή στην επίσκεψη, ο γονέας οφείλει να προσκομίσει ο ίδιος το σημείωμα στη διευθύντρια ή τον υπεύθυνο καθηγητή. Σε περίπτωση αδυναμίας του γονέα να έρθει στο σχολείο απαιτείται θεώρηση του γνησίου της υπογραφής του από αρμόδια διοικητική αρχή ή ΚΕΠ. Σε άλλη περίπτωση το σημείωμα δεν θα γίνεται δεκτό από το σχολείο.

25 Διδακτική επίσκεψη Η συμμετοχή των μαθητών στις διδακτικές επισκέψεις είναι υποχρεωτική. Σε περίπτωση χρήσης μεταφορικού μέσου απαιτούνται δηλώσεις των γονέων-κηδεμόνων. Αν ο γονέας διαφωνεί ο μαθητής προσέρχεται στο χώρο του σχολείου και απασχολείται ώστε να μην του καταχωρηθούν απουσίες.

26 Εκδρομές (μονοήμερες/πολυήμερες)
Λόγω του παιδαγωγικού/μορφωτικού χαρακτήρα του σχολείου, καλό θα είναι να καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την πραγματοποίησή τους. Ως προορισμοί επιλέγονται περιοχές με ιδιαίτερη εκπαιδευτική αξία.

27 Εκδρομές (μονοήμερες/πολυήμερες)
Είναι απαραίτητη η προηγούμενη ενημέρωση και παροχή πληροφοριών στους μαθητές σχετικά με τον τόπο. Πραγματοποιείται μία (1) ημερήσια εκδρομή χωρίς διανυκτέρευση για τους μαθητές όλων των τάξεων των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οποτεδήποτε μέσα στο διδακτικό έτος.

28 Προγράμματα Σχολικών δραστηριοτήτων
Προγράμματα Σχολικών δραστηριοτήτων Στόχος τους είναι η διεπιστημονική θεώρηση, η βιωματική προσέγγιση, η ενθάρρυνση της μαθητικής πρωτοβουλίας, το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία, η ανάπτυξη δημοκρατικού διαλόγου, η καλλιέργεια της κριτικής σκέψης. Προαιρετικά εκπαιδευτικοί μπορούν -σε συνεργασία με εθελοντική ομάδα μαθητών- να επιλέξουν ένα θέμα και σύμφωνα με αυτό να διαμορφώσουν πρόγραμμα από κοινού δραστηριοτήτων εκτός σχολικού ωραρίου.

29 Θέματα Προγραμμάτων Πολιτιστικά Αγωγής Υγείας
Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Erasmus+ (μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών σχολείων Β/θμιας Εκπ/σης στο εξωτερικό/εσωτερικό, στο πλαίσιο υλοποίησης εγκεκριμένων ευρωπαϊκών προγραμμάτων E-tweening (διαδικτυακή επικοινωνία με άλλα σχολεία στο πλαίσιο αδελφοποίησης σχολείων) Άλλα προγράμματα σε συνεργασία με φορείς, σχολεία, πανεπιστήμια.

30 Σχολικές εκδηλώσεις Στις σχολικές εκδηλώσεις 28η Οκτωβρίου
17η Νοεμβρίου γιορτή Χριστουγέννων 25η Μαρτίου γιορτή λήξης του σχ. έτους Συμμετέχουν ορισμένοι μαθητές, αλλά η παρακολούθηση αυτών είναι υποχρεωτική για όλους.

31 Η χορωδία του σχολείου μας
Στα πλαίσια της αισθητικής καλλιέργειας επιδιώκεται η χαρά και η μουσική ανάπτυξη των μαθητών με τη συμμετοχή τους στη χορωδία του σχολείου μας.

32 Οι αλλαγές στο γυμνάσιο
Η διδασκαλία των μαθημάτων διεξάγεται σε δύο διδακτικές περιόδους (τετράμηνα) 1ο τετράμηνο: 11/9 έως 20/1 2ο τετράμηνο: 21/1 έως 31/5 Από 1/6 έως 30/6 διεξάγονται οι γραπτές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις

33 Οι αλλαγές στο γυμνάσιο
Τα μαθήματα χωρίζονται σε τρεις ομάδες. Μαθήματα Α΄ ομάδας: 1. Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία 2. Μαθηματικά 3. Φυσική 4. Ιστορία Όλα τα υπόλοιπα μαθήματα ανήκουν στη Β΄ και Γ΄ ομάδα.

34 Οι αλλαγές στο γυμνάσιο
Από 1-10 Ιουνίου: πρώτη εξεταστική περίοδος στα μαθήματα της Α΄ ομάδας Από Ιουνίου: πρόγραμμα υποστηρικτικής διδασκαλίας στα μαθήματα που παραπέμπονται Από Ιουνίου: δεύτερη εξεταστική περίοδος- επαναληπτικές εξετάσεις σε όσα μαθήματα έχουν παραπεμφθεί οι μαθητές

35 Διαδικασία αξιολόγησης
Στα μαθήματα της Α΄ ομάδας διενεργείται μόνο μία ωριαία γραπτή δοκιμασία στο πρώτο τετράμηνο Στα μαθήματα της Β΄ ομάδας διενεργείται μία ωριαία γραπτή στο πρώτη τετράμηνο και μία στο δεύτερο τετράμηνο η οποία μπορεί να αντικατασταθεί με εργασία (project) Οι μαθητές γράφουν μόνο ένα (1) μάθημα την ημέρα και μέχρι τρία (3) την εβδομάδα

36 Διαδικασία αξιολόγησης
Συνεκτιμώνται: Η συνολική συμμετοχή του μαθητή Οι εργασίες που εκτελεί στο σχολείο ή στο σπίτι ατομικά ή ομαδικά Οι συνθετικές δημιουργικές εργασίες Οι ωριαίες γραπτές δοκιμασίες (διαγωνίσματα) Οι ολιγόλεπτες γραπτές δοκιμασίες (test) Οι προειδοποιημένες γραπτές δοκιμασίες έπονται μιας ανακεφαλαίωσης 4 θεματικών ενοτήτων Οι μη προειδοποιημένες αφορούν το αμέσως προηγούμενο μάθημα

37 Ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων
Ο Σύλλογος διδασκόντων μπορεί να καλέσει για ενημέρωση τους κηδεμόνες όλων ή ορισμένων τμημάτων Ορίζεται πρόγραμμα ενημέρωσης των κηδεμόνων σύμφωνα με το οποίο κάθε διδάσκων έχει υποχρέωση να δέχεται μία διδακτική ώρα την εβδομάδα τους γονείς Οι διδάσκοντες επιδεικνύουν τα γραπτά των μαθητών στους κηδεμόνες εφόσον τους ζητηθεί Στο τέλος κάθε τετραμήνου και μετά την κατάθεση της βαθμολογίας καλούνται οι κηδεμόνες για ενημέρωση

38 Ο μαθητής κρίνεται άξιος προαγωγής ή απόλυσης
i) όταν έχει σε κάθε μάθημα βαθμό ετήσιας επίδοσης τουλάχιστον δέκα (10) ή ii) όταν έχει γενικό μέσο όρο βαθμών ετήσιας επίδοσης τουλάχιστον δεκατρία (13) Αν δεν πληρούνται οι παραπάνω όροι ο μαθητής παραπέμπεται σε επαναληπτική εξέταση στα μαθήματα στα οποία ο βαθμός ετήσιας επίδοσης είναι μικρότερος από δέκα (10).

39 Παραπεμπόμενοι μαθητές
Για τους παραπεμπόμενους υλοποιείται πρόγραμμα υποστηρικτικής διδασκαλίας 5-10 διδακτικών ωρών από καθηγητές του σχολείου στο διάστημα Ιουνίου Αν μετά τις επαναληπτικές εξετάσεις δεν κριθεί άξιος επαναλαμβάνει την τάξη (Α΄ και Β΄ τάξη) Οι παραπεμπόμενοι μαθητές της Γ΄ τάξης μπορούν να προσέλθουν τον Σεπτέμβριο ή σε εξετάσεις επόμενου σχολικού έτους Τέλος, σε περίπτωση που μαθητής απορριφθεί σε κλάδο μαθημάτων, παραπέμπεται μόνο στο μάθημα του κλάδου στο οποίο υστέρησε

40 Ευχαριστούμε πολύ για την προσοχή σας
και ευχόμαστε το καλύτερο για την πρόοδο των μαθητών/τριών μας!


Κατέβασμα ppt "ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ! Διευθύντρια Δανοχρήστου Μ. Υποδιευθύντριες"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google