Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τι είναι ναρκωτικά-είδη

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τι είναι ναρκωτικά-είδη"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τι είναι ναρκωτικά-είδη
ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Τερζίδης Αλέξης Οικονομίδης Γιάννης Μουτσάι Ντανιέλ

2 Τί είναι τα ναρκωτικά?   Ναρκωτικά είναι οποιαδήποτε ουσία φυσική ή τεχνητή που μπορεί να δράσει στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (Κ.Ν.Σ), και που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αλλάξει κάποιο άτομο τη διάθεση του.

3 Είδη ναρκωτικών ουσιών..
Με βάση τη φαρμακολογική τους δράση οι εξαρτησιογόνες ουσίες διακρίνονται σε : Ινδική Κάνναβη (μαριχουάνα-χασίς) Η κάνναβη είναι ένα θαμνώδες φυτό που διακρίνεται για τη μεγάλη του ικανότητα προσαρμογής σε διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες.

4 ΗΡΩΙΝΗ  Η ηρωίνη παρασκευάστηκε αρχικά, για να αντικαταστήσει την μορφίνη, θεωρώντας ότι δεν θα υπάρξει έντονος εθισμός του χρήστη. Τα αποτελέσματα όμως ήταν αντίθετα των αρχικών επιδιώξεων και έτσι η ηρωίνη, τρεις φορές πιο ισχυρή από την μορφίνη,  ενέπλεκε τον χρήστη σε ένα φαύλο κύκλο εξάρτησης.   

5 ΚΟΚΑΪΝΗ Η κοκαΐνη είναι μια λευκή σκόνη που συνήθως εισπνέεται από τη μύτη, αλλά μπορεί να ληφθεί και με ένεση τα φύλλα της κόκας χρησιμοποιούνται ως ψυχοτρόπο ουσία στις χώρες των ΄Ανδεων, αλλά όχι στις δυτικές χώρες. Από τα φύλλα της κατασκευάζεται η κοκαΐνη. Από την κοκαΐνη παράγονται και άλλες ουσίες, όπως το κραχ (έχει πιο γρήγορες και πιο δυνατές επιδράσεις από αυτές της κοκαΐνης).

6 ΚΑΝΝΑΒΗ Με αυτό τον όρο προσδιορίζονται τα παράγωγα της κάνναβης, όπως χασίς, μαριχουάνα, φούντα, χασισέλαιο. Είναι το πιο συνηθισμένο από τα παράνομα ναρκωτικά. Συνήθως καπνίζεται με τη μορφή ρητίνης (χασίς), μιας σκούρας συμπαγούς μάζας που τρίβεται και ανακατεύεται με καπνό.

7 L.S.D. TO L.S.D. Είναι μια χημική ουσία της οποίας ολόκληρο το όνομά είναι διαιθαλαμύδητου λυσεργικου οξέος λέγεται επίσης και τριπάκι με πιο συγκεκριμένα το όνομά του σχεδίου πού είναι ζωγραφισμένο πάνω στο εμποτισμένο χαρτάκι Εμφανίζεται σε υγρή μορφή, σε χάπι, εμποτισμένη σε χαρτί η σε ζελατίνη τετραγώνου σχήματος. Συνήθως λαμβάνεται από το στόμα αλλά υπάρχουν άνθρωποι πού έκαναν ενδοφλέβια χρήση της.

8 ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ Η Μαριχουάνα είναι η πιο ευρέως διαδεδοµένη και λιγότερο ισχυρή µορφή της κάνναβης, ένα ναρκωτικό το οποίο παράγεται από το φυτό µε το οµόνυµο όνοµα. Το φυτό της κάνναβης περιέχειTHC, συνοπτικός όρος της τετραυδροκανναβινόλης, ένα συστατικό το οποίο είναι υπεύθυνο για τις επιδράσεις που προκαλεί στον οργανισµό όταν καπνίζεται ή τρώγεται.

9 ΕΚΣΤΑΣΗ Είναι η ονομασία που χρησιμοποιείται για τη μεθιλενοδιοσιμεταμφεταμίνη. Κυκλοφορεί συνήθως σε μορφή χρωματιστών χαπιών με διάφορα σχέδια, όπως καρδιές, αστέρια, κ.α. Έχει τα αποτελέσματα τόσο των παραισθησιογόνων όσο και των αμφεταμινών. Το χρώμα και η μορφή των δόσεων δεν εγγυώνται την ποιότητα και έτσι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι χρησιμοποιεί.

10 ΚΡΑΚ Το κρακ είναι μια μορφή free-base κοκαΐνης που η διαδικασία παραγωγής του είναι σχετικά εύκολη. Αυτό κάνει την ουσία αρκετά φθηνή στην παράνομη αγορά, άρα και πιο προσιτή.Κυκλοφορεί σε μορφή κομματιών συμπυκνωμένης άσπρης σκόνης με ακαθόριστο σχήμα, που στην 'αργκό' ονομάζονται βραχάκια (rocks). Το κρακ ονομάστηκε έτσι από το θόρυβο που κάνει το 'βραχάκι' της ουσίας όταν ζεσταίνεται. Καπνίζεται σε ειδικές γυάλινες πίπες ή ανακατεμένο με καπνό.

11 ROHYPNOL Το Rohypnol ανήκει στην κατηγορία των βενζοδιαζεπινών (όπως το Stedon και το Xanax) και στην Ελλάδα κυκλοφορεί με τα ονόματα Hypnocedon και Vulbegal. Χρησιμοποιείται σε πολλές χώρες της Ευρώπης για την αντιμετώπιση της αϋπνίας, ως ηρεμιστικό και ως αναισθητικό πριν από το χειρουργείο. Κυκλοφορεί σε μορφή χαπιού. Είναι άοσμο, άχρωμο και διαλύεται εύκολα σε ανθρακούχα ποτά.

12 ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΑ Τα ηρεμιστικά είναι χημικές φαρμακευτικές ουσίες που χορηγούνται με ιατρική συνταγή σε άτομα που έχουν προβλήματα άγχους και αϋπνίας. Παλαιότερα χρησιμοποιούνταν τα λεγόμενα βαρβιτουρικά, αλλά λόγω των πολλών ανεπιθύμητων παρενεργειών που είχαν, αποσύρθηκαν και αντικαταστάθηκαν από τα ηρεμιστικά.


Κατέβασμα ppt "Τι είναι ναρκωτικά-είδη"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google