Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

DISNEY.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "DISNEY."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 DISNEY

2 WALT DISNEY PICTURES Η Walt Disney Pictures είναι εταιρεία παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών. Στην πραγματικότητα ιδρύθηκε το 1929 με την ονομασία Walt Disney Productions αλλά μετονομάστηκε το 1983 σε Walt Disney Pictures. Ιδρύθηκε από τον Ουώλτ Ντίσνευ και μέχρι το 1937 ασχολούνταν με την παραγωγή ταινιών μικρού μήκους. Το 1937, φέρνει στη μεγάλη οθόνη την πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους, με την ιστορία της Χιονάτης και των επτά νάνων.

3 Γουώλτερ Έλιας Ντίσνεϋ
Γουώλτερ Έλιας Ντίσνεϋ  Ο Γουώλτερ Έλιας Ντίσνεϋ γεννήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 1901 και απεβίωσε στις 15 Δεκεμβρίου 1966 ήταν Αμερικανός επιχειρηματίας, σκιτσογράφος και παραγωγός ταινιών, που σφράγισε, ανέτρεψε και συνέβαλε στην εξέλιξη της κινηματογραφικής τέχνης. Ο δημιουργός του Μίκυ Μάους, του Ντόναλντ Ντακ και μιας στρατιάς ακόμη ηρώων ήταν άνθρωπος τολμηρός, ισχυρός και πρωτοπόρος. Δεκατεσσάρων χρόνων άρχισε να σπουδάζει ζωγραφική στο Ινστιτούτο Τέχνης του Κάνσας Σίτυ (Μιζούρι) και σε ηλικία 20 ετών άρχισε να εργάζεται σε ένα καλλιτεχνικό στούντιο στην ίδια πόλη.

4 ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ DISNEY

5 DISNEYLAND Μετά την επιτυχία της Walt Disney World στη Φλόριντα, σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα παρόμοιο θεματικό πάρκο στην Ευρώπη εμφανίστηκε το Υπό την ηγεσία του Ε Cardon Walker, Τόκιο Disneyland άνοιξε το 1983 στην Ιαπωνία με στιγμιαία επιτυχία, σχηματίζοντας έναν καταλύτη για διεθνή επέκταση. Στα τέλη του 1984, οι επικεφαλής της διαίρεσης θεματικό πάρκο της Disney, Dick Nunis και ο Jim Cora, παρουσίασε μια λίστα με περίπου πιθανές περιοχές στην Ευρώπη για το πάρκο. Μέχρι το Μάρτιο του 1985, ο αριθμός των πιθανών θέσεων για το πάρκο είχε μειωθεί σε τέσσερις. Δύο στη Γαλλία και δύο στην Ισπανία. Και τα δύο έθνη είδε τα δυνητικά οικονομικά οφέλη από ένα Disney θεματικό πάρκο και προσφέρει ανταγωνιστικά χρηματοδότησης προσφορές για Disney.

6 ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ DISNEY

7 Μίκυ Μάους Ο Μίκυ Μάους δημιουργήθηκε το 1928στις ΗΠΑ από τον Ουώλτ Ντίσνεϋ και τον Ουμπ Άιγουερκς. Ο Μίκυ έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 120 ταινίες, οι 5 από τις οποίες ήταν μεγάλου μήκους. Το 1928 πρωταγωνίστησε σε 4 ταινίες, την επόμενη χρονιά σε άλλες 10 και την επόμενη δεκαετία σε 91. Κέρδισε τρεις υποψηφιότητες και ένα ειδικό Όσκαρ, το οποίο απονεμήθηκε στον δημιουργό του, τον Ουώλτ Ντίσνευ (Walt Disney). Ο Μίκυ Μάους έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη στη Νέα Υόρκη στις 18 Νοεμβρίου 1928 με την ταινία Steamboat Willie (ατμόπλοιο Γουίλι). Σ' αυτήν την ταινία ο Μίκυ είναι καπετάνιος ενός πλοίου. Σημειώστε την ημερομηνία αυτή, πάντως, γιατί αυτή ήταν η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων με ήχο στην ιστορία του κινηματογράφου

8 ΠΑΛΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ DISNEY

9 Steamboat Willie

10 Ευχαριστούμε που μας παρακολουθήσατε!!
ΚΛΑΙΡΗ-ΑΝΝΕΤΑ Ευχαριστούμε που μας παρακολουθήσατε!!


Κατέβασμα ppt "DISNEY."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google