Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κεφ. 41. Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κεφ. 41. Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κεφ. 41. Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

2 Ιδρύθηκε το 1879 στην Αμερική από τον Κάρολο Ράσσελ.
Η οργάνωση έχει περισσότερη σχέση με τον Ιουδαϊσμό παρά με τον Χριστιανισμό. Η ονομασία τους προέρχεται από την εβραϊκή λέξη Ιεχωβά=Θεός. Πιστεύουν στη Χιλιετή βασιλεία του Μεσσία και στην εγκαθίδρυση κοσμικής βασιλείας στην Ιερουσαλήμ. Η έδρα τους βρίσκεται στο Μπρούκλιν των ΗΠΑ. «Σκοπιά» και «Ξύπνα» τα περιοδικά τους, που κυκλοφορούν στα ελληνικά.

3 Ο Ρώσσελ (1852-1916) είπε ότι ήταν Προφήτης
Ο Ρώσσελ ( ) είπε ότι ήταν Προφήτης. Ίδρυσε αρχικά την οργάνωση «Σπουδαστές των Γραφών» που μετονομάστηκαν το 1931 σε Μάρτυρες του Ιεχωβά. Ο Ρόδερφορντ άλλαξε διάφορα από τα πιστεύω του Ρώσσελ με αποτέλεσμα τη διάσπαση.

4 Αρνούνται τη βασικότερη πίστη του Χριστιανισμού, ότι δηλαδή ο Χριστός είναι Θεάνθρωπος. Αυτοί πιστεύουν ότι ο Χριστός ήταν κτίσμα του Θεού και απλά ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος. Αν και ονομάζονται χριστιανοί, λίγη σχέση έχουν με τον Χριστό θεωρώντας τον απλά ως τον «Μεγαλύτερο άνθρωπο που έζησε ποτέ». Ισχυρίζονται ότι η Παναγία ήταν μια συνηθισμένη γυναίκα, που παντρεύτηκε τον Ιωσήφ και έκανε και άλλα παιδιά μαζί του.

5 Ιδού πως παρουσιάζουν τον Χριστό

6 Το Άγιο Πνεύμα ως μέρος της Τριάδας. Τις εικόνες.
Αρνούνται: το Σταυρό ως σύμβολο (παλαιότερα δέχονταν το Σταυρό. Σήμερα δέχονται ότι θανατώθηκε πάνω σε πάσσαλο). Το Άγιο Πνεύμα ως μέρος της Τριάδας. Τις εικόνες. Τα Μυστήρια της Εκκλησίας. Αρνούνται να στρατευθούν. Την τιμή στη σημαία. Το 1929 δέχονταν τον Σταυρό!

7 Πιστεύουν ότι πριν τη Δευτέρα Παρουσία θα υπάρξει μια Χιλιετής Βασιλεία, γι’ αυτό και ονομάζονται και Χιλιαστές. Διδάσκουν ότι θα σωθούν μόνο Μάρτυρες του Ιεχωβά. Ο χρόνος της Δευτέρας Παρουσίας προβλέφθηκε πολλές φορές το 1914, 1918,1921,1931, 1975, Μετά σταμάτησαν να προβλέπουν!!

8 Πολλές φορές έχουν αναιρέσει αυστηρές οδηγίες και απαγορεύσεις προς τους οπαδούς τους:
Αρχικά απαγόρευαν τις ενέσεις. Μετά τις επέτρεψαν. Αρχικά απαγόρευαν τις μεταμοσχεύσεις. Μετά τις επέτρεψαν. Μέχρι σήμερα απαγορεύουν τις μεταγγίσεις αίματος...

9 Επειδή θεωρούν ότι η ψυχή ρέει στο αίμα και παρερμηνεύοντας την Αγία Γραφή, αρνούνται στους οπαδούς τους, ακόμα και σε παιδιά, να δεχθούν μετάγγιση αίματος όταν το χρειαστούν. Eικ. Παιδιά που πέθαναν λόγω της άρνησης των γονιών τους να τους μεταγγίσουν με αίμα.

10 Η άρνηση μετάγγισης αίματος είναι μια εγκληματική πρακτική.
Μέχρι το 1951 η οργάνωση δεν έθετε θέμα μετάγγισης αίματος. Μετά σταδιακά άρχισαν να θέτουν τέτοιο θέμα. Κανένας... θεός δεν θέλει να πεθαίνουν άνθρωποι. Ο Χριστός έδωσε το αίμα Του για την δική μας σωτηρία.

11 Προσηλυτίζουν νέα μέλη πολλές φορές με δόλια μέσα, όπως οικονομική ενίσχυση, δάνεια αλλά και ενοχλητικές επισκέψεις σε σπίτια. Οι επισκέψεις σε σπίτια, τους βοηθούν να διαπιστώνουν την οικογενειακή και οικονομική κατάσταση μιας οικογένειας.

12 Όταν μας επισκέπτονται Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν πρέπει να μπαίνουμε σε συζήτηση μαζί τους. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να συμπεριφερόμαστε άσχημα ή χωρίς αγάπη προς τους ανθρώπους αυτούς, που είναι πλανεμένοι. «Αιρετικόν άνθρωπον, μετά μίαν και δευτέραν νουθεσίαν παραιτού. Τίτ. 3,10-11


Κατέβασμα ppt "Κεφ. 41. Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google