Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αναπαραγωγικό σύστημα και υγεία

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αναπαραγωγικό σύστημα και υγεία"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αναπαραγωγικό σύστημα και υγεία
Αναπαραγωγικό σύστημα και υγεία

2 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ.
Όσο διαρκεί η κύηση, η ανάπτυξη του εμβρύου αλλά και η υγεία της εγκύου επηρεάζονται από: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ. Η ρύπανση του ατμοσφαιρικού αέρα, τα φυτοφάρμακα, τα χημικά πρόσθετα στα τρόφιμα είναι μερικοί από αυτούς.

3 ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΜΕΛΛΟΥΣΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ.
Η έγκυος δεν πρέπει να καπνίζει, να καταναλώνει αλκοολούχα ποτά και φάρμακα που δεν έχει συστήσει ο γιατρός. Η ισορροπημένη διατροφή και η φυσική άσκηση συντελούν στη φυσιολογική ανάπτυξη του εμβρύου και στην καλή υγεία της εγκύου.

4 Ιδιαίτερα προσεκτική πρέπει να είναι η μέλλουσα μητέρα κατά τις επαφές της με άτομα που έχουν προσβληθεί από κάποια μεταδοτική ασθένεια. Ιοί όπως της ερυθράς ή του ΑΙDS αλλά και μικροοργανισμοί όπως το τοξόπλασμα, μπορεί να προκαλέσουν αποβολή του εμβρύου ή σοβαρα προβλήματα στην υγεία του ατόμου που θα γεννηθεί. Για κάποιους από τους παθογόνους αυτούς παράγοντες δεν έχει σημασία αν θα προσβάλουν την γυναίκα πριν ή κατά τη διάρκεια της κύησης.

5 Μετά τον τοκετό αρχίζει η παραγωγή και η έκκριση γάλακτος από τους μαστικούς αδένες, που βρίσκονται στο στήθος της γυναίκας. Ο θηλασμός είναι πολύ σημαντικός για την υγεία και την ομαλή ανάπτυξη του βρέφους. Το γάλα της μητέρας είναι μια τροφή πλούσια σε θρεπτικές ουσίες και εύπεπτη για το μωρό. Επί πλέον με τα αντισώματα που περιέχει το προστατεύει από παθογόνους παράγοντες στο πρώτο διάστημα της ζωής του. Όσο περισσότερο θηλάζει το βρέφος, τόσο αυξάνεται η έκκριση γάλακτος. Όταν διακοπεί ο θηλασμός, μετά από λίγες ημέρες σταματά και η έκκριση γάλακτος.

6 Τ Ε Λ Ο Σ


Κατέβασμα ppt "Αναπαραγωγικό σύστημα και υγεία"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google