Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εργασία στην Κ.Π.Α. Γ’ Γυμνασίου Θέμα: «ΤΑ ΜΜΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ» Διδάσκουσα καθηγήτρια: Μαγαλιού Λαμπρινή Γυμνάσιο Κολινδρού Τμήμα Γ1 Σχολικό έτος:2015-2016.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εργασία στην Κ.Π.Α. Γ’ Γυμνασίου Θέμα: «ΤΑ ΜΜΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ» Διδάσκουσα καθηγήτρια: Μαγαλιού Λαμπρινή Γυμνάσιο Κολινδρού Τμήμα Γ1 Σχολικό έτος:2015-2016."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Εργασία στην Κ.Π.Α. Γ’ Γυμνασίου Θέμα: «ΤΑ ΜΜΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ» Διδάσκουσα καθηγήτρια: Μαγαλιού Λαμπρινή Γυμνάσιο Κολινδρού Τμήμα Γ1 Σχολικό έτος:2015-2016  Μαθητής που εργάστηκε: Γιώργος –Ραφαήλ Μητσιμπόνας

3 Α. Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

4 Α. Η τηλεόραση (1)  Η τηλεόραση, πέρα από την ψυχαγωγία και την ενημέρωση των τηλεθεατών κάποιες φορές ενδεχομένως περνάει και λάθος μηνύματα και παρουσιάζει λάθος πρότυπα.

5 Α. Η τηλεόραση (2)  Έχει όμως τεράστια επικοινωνιακή δύναμη, αφού βρίσκεται δίπλα στον πολίτη οποιαδήποτε ώρα και ημέρα ασκώντας άμεση ή έμμεση επιρροή στη διαμόρφωση των ιδεών και των απόψεών του, πάνω σε κάθε ζήτημα και θέμα.

6 Α. Η τηλεόραση (3)  Υπάρχουν όμως και προβλήματα με την τηλεόραση σε σχέση με την υγεία, καθώς μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα μάτια, πονοκεφάλους κ.ά.

7 Β. ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

8 Β. Το ραδιόφωνο (1)  Το ραδιόφωνο είναι ένα αρκετά παλιό μέσο μαζικής ενημέρωσης που όμως θεωρείται ως ένας ευχάριστος τρόπος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας γιατί περνάει ειδήσεις με άποψη.

9 Β. Το ραδιόφωνο (2)  Είναι αρκετά εύχρηστο καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού, είναι ακίνδυνο (σε σχέση με την τηλεόραση που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα) και προσφέρει α) πληροφορίες και β) άκουσμα μουσικής. ​

10 Γ. ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

11 Γ. Το διαδίκτυο (1)  Η καθημερινή ενημέρωση από διαδικτυακούς τόπους έχει μπει ολοένα και περισσότερο στη ζωή του κοινού. Οι διαδικτυακοί τόποι προσφέρουν στην πλειοψηφία τους άμεση ενημέρωση, ενώ ο αυξανόμενος αριθμός τους εγγυάται πλουραλισμό απόψεων.

12 Γ. Το διαδίκτυο (2)  Επιπλέον, σε αυτή την κατεύθυνση βοηθάει και η παρουσία εκατοντάδων ενημερωτικών ιστολογίων (blogs).Υπάρχει επίσης ο ηλεκτρονικός τύπος και πολλές ιστοσελίδες (sites) που προσφέρουν απόψεις ανθρώπων, πληροφορίες κ.ά.

13 Γ. Το διαδίκτυο (3)  Ενημέρωση μπορεί επίσης να γίνει μέσω διαφόρων μέσων κοινωνικοποίησης (facebook, twitter+) όπου οι άνθρωποι όχι μόνο μαθαίνουν τι γίνεται στον κόσμο, αλλά και ψυχαγωγούνται.

14 Δ. ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

15 Δ. Εφημερίδες (τύπος) (1)  Ως εφημερίδα χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε έντυπη περιοδική έκδοση της οποίας η περιεχόμενη ύλη αφορά κατά πλειονότητα ειδησεογραφία τρεχόντων γεγονότων της περιόδου στην οποία εκδίδεται (ημερήσια, εβδομαδιαία κ.λπ.). Σήμερα με την ηλεκτρονική τεχνολογική εξέλιξη απαντάται και το είδος της "ηλεκτρονικής εφημερίδας".

16 Δ. Εφημερίδες (τύπος) (2)  Το σύνολο των εφημερίδων και περιοδικών ονομάζεται γενικότερα Τύπος, διακρινόμενος ανάλογα σε "ημερήσιο τύπο", "εβδομαδιαίο τύπο" κ.λπ. ή "περιοδικό τύπο", ειδικότερα για τα περιοδικά. Οι εφημερίδες, όπως ομοίως και τα περιοδικά συγκαταλέγονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά από το έντυπο περιοδικό.

17 Δ. Εφημερίδες (τύπος) (3)  Οι εφημερίδες απευθύνονται σε μεγάλο αριθμό αναγνωστών είτε με ειδησεογραφία γενικού περιεχομένου είτε ειδικού, λαμβάνοντας ανάλογους χαρακτηρισμούς, π.χ. πολιτικές, οικονομικές, αθλητικές κ.λπ.  Η εκτύπωσή της γίνεται συνήθως σε χαρτί χαμηλού κόστους.

18 Ε. ΜΜΕ

19 Ε. Τα ΜΜΕ μπορούν να μας παραπληροφορήσουν νόμιμα  Το 2003 μετά από δικαστική διαμάχη μεταξύ του αμερικανικού καναλιού Fox TV και ενός πολίτη που θίχτηκε από τις ψεύτικες πληροφορίες που προέβαλε το κανάλι για αυτόν, ψηφίστηκε από την Αμερικανική Δικαιοσύνη πως τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης θα μπορούν από εδώ και πέρα να προβάλουν νόμιμα ψεύτικες πληροφορίες.

20 ΣΤ. Δημοσιογραφία

21 ΣΤ. Δημοσιογραφία (1)  Δημοσιογραφία είναι η συγκέντρωση ειδήσεων και πληροφοριών και η διάδοσή τους μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης με στόχο την κατά το δυνατόν ορθή πληροφόρηση των πολιτών.  Η δημοσιογραφία εμπεριέχει την υποκειμενική άποψη αυτού που την ασκεί, από τον τρόπο διαμόρφωσης ή παρουσίασης των συγκεντρωμένων πληροφοριών, μέχρι τον άμεσο σχολιασμό τους.  Όποιος ασκεί τη δημοσιογραφία ως επάγγελμα υπόκειται στον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας της ένωσης συντακτών στην οποία ανήκει.

22 ΣΤ. Δημοσιογραφία (2)  Οι τομείς με τους οποίους ασχολείται η δημοσιογραφία καλύπτουν όλα τα ζητήματα της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής. Το επάγγελμα του δημοσιογράφου θεωρείται από κάποιους λειτούργημα από την άποψη ότι ο δημοσιογράφος επιτελεί κοινωνικό έργο, εργάζεται προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας και συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία της (π.χ. με την αποκάλυψη σκανδάλων).

23 Ζ. Η προπαγάνδα των ΜΜΕ  https://www.youtube.com/watch?v=tgf9Z rlX9xo https://www.youtube.com/watch?v=tgf9Z rlX9xo  Γιώργος-Ραφαήλ Μητσιμπόνας


Κατέβασμα ppt "Εργασία στην Κ.Π.Α. Γ’ Γυμνασίου Θέμα: «ΤΑ ΜΜΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ» Διδάσκουσα καθηγήτρια: Μαγαλιού Λαμπρινή Γυμνάσιο Κολινδρού Τμήμα Γ1 Σχολικό έτος:2015-2016."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google