Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μαθήτρια: ΑΘΗΝΑ ΚΟΥΡΤΗ Β2 Υπεύθυνη καθ. : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΑΛΑΜΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μαθήτρια: ΑΘΗΝΑ ΚΟΥΡΤΗ Β2 Υπεύθυνη καθ. : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΑΛΑΜΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μαθήτρια: ΑΘΗΝΑ ΚΟΥΡΤΗ Β2 Υπεύθυνη καθ. : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΑΛΑΜΟΥ
Nορβηγία Μαθήτρια: ΑΘΗΝΑ ΚΟΥΡΤΗ Β2 Υπεύθυνη καθ. : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΑΛΑΜΟΥ

2 Έκταση km πληθυσμός

3 Μορφολογία Το νορβηγικό τοπίο είναι ορεινό. Το ψηλότερο σημείο της χώρας είναι η κορυφή του όρους Γκαλντεπίγκεν. Στις κορυφές των βουνών υπάρχουν μόνιμοι παγετώνες.

4 Η πρωτεύουσά της Νορβηγίασ είναι το Όσλο. Άλλες μεγάλες πολλεις είναι
Η πρωτεύουσά της Νορβηγίασ είναι το Όσλο. Άλλες μεγάλες πολλεις είναι Μπέργκεν Στάβανγκερ Τρόντχαϊμ Ντράμεν Φρέντρικσταντ Σίεν Κρίστιανσαντ Τρόμσε Τένσμπεργκ Ώλεσουντ

5 Αξιοθέατα Σιδηροδρομική γραμμή Όσλο-Μπέργκεν

6 Μπέργκεν

7 Το Βόρειο Ακρωτήριο Ένα ακόμη αξιόλογο μέρος  στη Νορβηγία, είναι το Βόρειο Ακρωτήριο,  στην περιοχή Finnmark.

8 Επίσημη Γλώσσα Η Νορβηγική γλώσσα είναι η επίσημη γλώσσα της χώρας, με δύο μορφές. Γενικά όλες οι μορφές των Νορβηγικών μοιάζουν με τα Σουηδικά και τα Δανικά, και έτσι Σουηδοί, Νορβηγοί και Δανοί μπορούν να αλληλοκατανοούνται

9 Οικονομία Η οικονομία της Νορβηγίας είναι μια μικτή οικονομία που αναπτύσσεται με βαρύ κρατικό έλεγχο σε στρατηγικούς τομείς της οικονομίας. Η χώρα έχει ένα πολύ υψηλό βιοτικό επίπεδο σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και ένα ευρέως ολοκληρωμένο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας.

10 Πολίτευμα Η εκτελεστική εξουσία ασκείται από τον πρωθυπουργό και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, οι οποίοι επιλέγονται συμβολικά από το μονάρχη και πρέπει να απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη του Κοινοβουλίου. Τα τρία σημαντικότερα κόμματα που αντιπροσωπεύονται στο Κοινοβούλιο είναι το Εργατικό, το Συντηρητικό και πιο πρόσφατα το Κεντρικό.

11 πολιτισμος Μερικοί διάσημοι Νορβηγοί είναι ο θεατρικός συγγραφέας Ερρίκος Ίψεν, ο εξπρεσιονιστής ζωγράφος Έντβαρτ Μουνκ, ο ρομαντικός συνθέτης Έντβαρτ Γκριγκ και οι συγγραφείς Μπιέρνστιερνε Μπιέρνσον, Κνουτ Χάμσουν και Σίγκριντ Ούντσετ, που βραβεύτηκαν με Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1903, το 1920 και το 1928 αντίστοιχα. Ένα δημοφιλές άθλημα είναι το Άλμα με σκι.

12 Χαρακτηριστικά Εθνικό σύνθημα είναι το «Alt for Norge» («Όλα για την Νορβηγία») και ότι οι Νορβηγοί αγαπούν και σέβονται υπερβολικά την πατρίδα τους, διατηρούν το περιβάλλον καθαρό, προσέχουν και παίρνουν μέτρα για την προστασία του, έχουν οικολογική συνείδηση, είναι γεννημένοι φυσιολάτρες.

13


Κατέβασμα ppt "Μαθήτρια: ΑΘΗΝΑ ΚΟΥΡΤΗ Β2 Υπεύθυνη καθ. : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΑΛΑΜΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google