Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ινδική Κουζίνα Γιάννης Σταθούλης Βάγια Νίκο Ανδρέας Σαμαράς

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ινδική Κουζίνα Γιάννης Σταθούλης Βάγια Νίκο Ανδρέας Σαμαράς"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ινδική Κουζίνα Γιάννης Σταθούλης Βάγια Νίκο Ανδρέας Σαμαράς
‘Εραστος Πέτρου Νικόλας Σολδάτος

2 Ιστορία Η ινδική κουζίνα έχει επηρεαστεί από Ινδική φιλοσοφία ahimsa, όποιος είναι εμφανής στο prevalance χορτοφαγία. Οι Ινδουιστές της Ινδίας έχουν δημιουργήσει τη μεγαλύτερη ίσως χορτοφαγική κουζίνα του κόσμου. Χρησιμοποιούν δημητριακά, όσπρια, (φακές, μπιζέλια και φασόλια) και ρύζι με πολλή φαντασία, δημιουργώντας μιαν ευρύτατης ποικιλίας αλλά χωρίς κρέας κουζίνα.

3 Πιο συγκεκριμένα, η παραδοσιακή κουζίνα χαρακτηρίζεται από τα παρακάτω συστατικά:
ΚΑΡΙ: Καρύκευμα που μπορεί να περιέχει διάφορους συνδυασμούς με κόλιανδρο, πιπέρι Καγιέν, μαύρο πιπέρι, κανέλα, μουστάρδα, τζίντζερ, κουρκουμά, τσίλι, μοσχοκάρυδο, σκόρδο, γαρίφαλο και άλλα.

4 Σαφράν  Ακριβό μπαχαρικό, με ευχάριστη γεύση και χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα, χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες (σε μεγάλες δόσεις θεωρείται τοξικό). Το σαφράν (κρόκος ή ζαφορά) παράγετε κυρίως στην Ελλάδα και κυκλοφορεί με τη μορφή ινών ή σκόνης.

5 ΚΟΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ (ΑΣΠΡΟ-ΜΑΥΡΟ): Παρασκευάζεται από τους καρπούς του φυτού piper nigrum.'Έχει έντονο άρωμα και καυτερή γεύση και χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλες τις συνταγές.

6 ΣΠΟΡΟΙ ΜΑΡΑΘΟΥ: Προέρχεται από το φυτό φινόκιο
ΣΠΟΡΟΙ ΜΑΡΑΘΟΥ: Προέρχεται από το φυτό φινόκιο. Χρησιμοποιείται σε σαλάτες, σούπες, φαγητά με κρέας και ψάρι.

7 Κάρδαμο  Μπαχαρικό γνωστό και ως νεροκάρδαμο. Στο εμπόριο κυκλοφορεί σε μορφή σπόρων (που αλέθονται για το μαγείρεμα) ή σε σκόνη, η οποία όμως χάνει γρήγορα το άρωμά της. Ολόκληρο το φυτό χρησιμοποιείται σε σαλάτες.

8 Σπόροι Σιναπίου (Μουστάρδας)
 Μπαχαρικό το οποίο προέρχεται από το φυτό sinapis alda (το άσπρο), sinapis nigra (το μαύρο) και sinapis arvensis (το άγριο). Στη μαγειρική χρησιμοποιείται το άσπρο (από το οποίο παρασκευάζεται και η μουστάρδα) και το άγριο, ενώ στη φαρμακοποιία το μαύρο.

9 Κύμινο  Μπαχαρικό το οποίο έχει πολύ χαρακτηριστικό άρωμα, δυνατό και βαρύ, με πολύ έντονη γεύση. Αποτελεί σημαντικό συστατικό σε πολλά καρυκεύματα, όπως στο τσίλι, το κάρι και διάφορες σάλτσες.

10 Τζίντζερ (Πιπερόριζα)
 Μπαχαρικό το οποίο διατηρείται φρέσκο για 2 ή 3 εβδομάδες. Αφού ξεραθεί και περάσει από επεξεργασία, θα το βρείτε στο εμπόριο σε μορφή σκόνης και σιροπιού.

11 Κόλιανδρος Μπαχαρικό γνωστό ως Κοριός ή Κουτβαράς. Δεν έχει ωραία μυρωδιά παρά μόνο όταν αποξηρανθεί. Χρησιμοποιείται στη μαγειρική ως συνοδευτικό σε κρέας και μανιτάρια. Επίσης, χρησιμοποιείται στην αρτοποιία, τη ζαχαροπλα στική και την οινοποιία (κατάλληλο για την παρασκευή λικέρ), αλλά και ως αρωματικό στην μπίρα.

12 Μέλι  Η γλυκιά ρευστά θρεπτική ουσία που παράγουν οι μέλισσες είναι μια τροφή πλούσια σε ιχνοστοιχεία και μέταλλα. Έχει πολλές εφαρμογές, τόσο στη ζαχαροπλαστική, όπου χρησιμοποι είται ως γλυκαντική ύλη σε πολλά γλυκίσματα, όσο και στη μαγειρική, όπου προστίθεται σε διάφορα αλμυρά πιάτα.

13 Δάφνη Συναντάται με τα ονόματα Βάγια ή Λάσυρος ο ευγενής. 'Εχει μεγάλα σκουροπράσινα φύλλα και ιδιαίτερο άρωμα, που γίνεται ακόμα πιο έντονο όταν ξεραθεί.


Κατέβασμα ppt "Ινδική Κουζίνα Γιάννης Σταθούλης Βάγια Νίκο Ανδρέας Σαμαράς"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google