Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗ BEATLES JOHN LENNON IMAGINE

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗ BEATLES JOHN LENNON IMAGINE"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗ BEATLES JOHN LENNON IMAGINE

2 ΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΙΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Οι σκοποί του Project είναι να μελετήσουμε και να ενημερωθούμε για την Βρετανική Ροκ Μουσική, ένα είδος μουσικής που αγαπούν πολύ οι νέοι. Να μάθουμε για τους κυριότερους εκπροσώπους και τα είδη της Ροκ μουσικής. Να μάθουμε για τη δημιουργία, τη δισκογραφία και τη θεματολογία του συγκροτήματος των Beatles, του δημοφιλέστερου συγκροτήματος της δεκαετίας του 60 καθώς επίσης για τη ζωή του John Lennon και την μοναχική του πορεία .

3 ΟΜΑΔΕΣ BEATLES Αναστασιάδης Δημήτριος Δαλκαλίτση Ελευθερία
ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗ BEATLES JOHN LENNON IMAGINE Αναστασιάδης Δημήτριος Δαλκαλίτση Ελευθερία Αντωνιάδης Θεοφάνης Θεοδωρίδου Μαργαρίτα Νησιάγκας Κώστας Καντούτση Ελένη Θεολόγου Γεωργία Θεοδώρου Χριστίνα Σοσάρι Μιχάλης Καραμπάση Ευδοκία Στεφανίδης Κωνσταντίνος Μητσαράκη Νικολέτα Βλαδοβίτης Αλέξανδρος Σακίτα Σοφία Τακατζόγλου Κυριάκος Τσιλιάκης Βασίλειος Λάιος Γεώργιος Χρήστου Μαρία -Αικατερίνη

4

5

6 Βρετανική Ροκ Μουσική

7 Η Βρετανική Ροκ Μουσική περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία ειδών μουσικής που ξεκίνησαν από το Ηνωμένο Βασίλειο. Από το 1964 περίπου, με την «Βρετανική εισβολή» στις Ηνωμένες Πολιτείες, η ροκ μουσική εξαπλώθηκε με πρωτοστάτες τους Beatles. Η μουσική αυτή είχε σημαντική επίδραση στην ανάπτυξη της Αμερικανικής μουσικής και της ροκ μουσικής σε όλο τον κόσμο.

8 Queen Οι Queen είναι βρετανικό συγκρότημα της ροκ, που δημιουργήθηκε στο Λονδινο το 1971, με αρχικά μέλη τους Φρέντι Μέρκιουρι (Freddie Mercury - φωνητικά, πλήκτρα) , Μπραιαν Μέι (Brian May - ηλεκτρική κιθάρα, φωνητικά), Ροτζερ Τέιλορ  (Roger Taylor - ντραμς, φωνητικά) και Τζον Ντίκον (John Deacon - μπάσο). Τα πρώτα τραγούδια των Queen ήταν εμπνευσμένα κυρίως από την γκλαμ ροκ, την Heavy metal και την Progressive rock, με τον καιρό όμως το συγκρότημα πρόσθεσε στη μουσική του διάφορα και καινοτόμα στοιχεία, διερευνώντας την vaudeville, την ηλεκτρονική μουσική και την φανκ. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε συνολικά 18 album, 18 single και 10 DVD που έγιναν νούμερο ένα, και έχουν πουλήσει πάνω από 300 εκατομμύρια δίσκους, κάνοντάς τους ένα από τα συγκροτήματα με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο. Έχουν λάβει επτά βραβεία Ivor Novello, και συμπεριελήφθησαν στο «Rock and Roll Hall of Fame» το 2001.

9 CURE Bρετανικό σύνολο που σχηματίστηκε στο Sussex το 1976 σαν Easy Cure με μέλη τους, έφηβους ακόμη τότε, Robert Smith κιθάρα / φωνητικά, Michael Dempsey μπάσο και Laurence "Lol" Tolhurst τύμπανα. Tο Mάιο του 1979 κυκλοφόρησαν το single "Boys Don't Cry" που ήταν μια τομή ανάμεσα στο φλεγόμενο Punk και το βρετανικό beat του μέσου των ΄60s. Σύντομα ακολούθησε το ντεμπούτο άλμπουμ τους "Three Imaginary Boys". Mέχρι την άνοιξη του 1980 και το "17 Seconds", το γκρουπ είχε οριστικά μετακινηθεί από την αφέλεια της Pop στους ματωμένους κιθαριστικούς ήχους του new wave, ενώ στο πόστο του μπασίστα τον Dempsey αντικατέστησε o Simon Gallup. Tο "Pornography" (1982) τους έβαλε στην πρώτη γραμμή του νέου βρετανικού Rock, θέτοντας καλλιτεχνικά και εκφραστικά όρια δυσπρόσιτα όχι μόνο για τους μουσικούς τους συγχρόνους τους και τους μεταγενέστερους, αλλά και για τους Cure τους ίδιους, οι οποίοι δοκίμασαν κάποια επόμενα βήματα προς την κατεύθυνση της ψυχεδέλειας και της electro-Pop. H θεατρική περσόνα που πλάσαρε ο Smith, με το έντονα βαμμένο πρόσωπο και το εκκεντρικό χτένισμα, προκάλεσε έντονα την κοινή γνώμη και αποτέλεσε σημείο αναφοράς μιας σειράς από βίντεο με σκηνοθέτη τον Tim Pope. Tο 1985 κυκλοφόρησαν το "The Head On the Door", το πιο επιτυχημένο εμπορικά άλμπουμ τους.

10 Led Zeppelin  Tο πιο επιτυχημένο και το αρχέτυπο Rock κουαρτέτο της δεκαετίας του '70. Aπαρτιζόταν από τον κιθαρίστα Jimmy Page (James Patrick Page), τον μπασίστα και κιμπορντίστα John Paul Jones (John Baldwin), τον τραγουδιστή Robert Plant και τον ντράμερ John Bonham.Γεννήθηκαν μέσα από τη βρετανική Blues σκηνή και ενέπνευσαν τις επόμενες γενιές των συγκροτημάτων του Heavy Metal(με την κιθαριστική ερμηνεία του Page και τα ιδιαίτερα φωνητικά του Plant) αλλά και του Progressive Rock (με τον μυστικισμό πολλών από τα τραγούδια τους).

11 ROLLING STONES H ιστορία των Stones ξεκίνησε το καλοκαίρι του 1963, με πρωταγωνιστές τον Mick (Michael Philip) Jagger , τον Keith Richards, τον πιανίστα (και μετέπειτα road manager) Ian Stewart τον ντράμερ Charlie Watts τον Brian Jones , που αντικατέστησε τον Brian Jones και το 1975, ο Ron Wood που αντικατέστησε τον Mick Taylor. Tο γκρουπ είχε τις ρίζες του στο βρετανικό R&B κίνημα των αρχών της δεκαετίας του. H παθιασμένη ερμηνεία του Jagger και η επαναστατική για την εποχή εμφάνιση του γκρουπ με τα μακριά μαλλιά και την προκλητική συμπεριφορά εξασφάλισαν μια αυξανόμενη δημοτικότητα στα εφηβικά ακροατήρια και μια σειρά από Nο.1 επιτυχίες στους πίνακες της Bρετανίας.

12 SEX PISTOLS Tο διασημότερο Punk σύνολο της Bρετανίας. Συγκροτήθηκε από τον μάνατζερ Malcolm McLaren το καλοκαίρι του 1975 με αρχικό όνομα Swankers. Σύντομα άλλαξαν σε Sex Pistols με σύνθεση που περιλάμβανε τους Steve Jones (κιθάρα), Paul Cook (τύμπανα), Glen Matlock μπάσο) και Johnny Rotten (1956- πραγματικό όνομα John Lydon, φωνητικά). Παρουσίασαν μια νέα εμφανισιακή μόδα που περιλάμβανε μαλλιά-καρφιά, σκισμένα ρούχα και πλήθος από παραμάνες (έμπνευση του McLaren) που τους εξασφάλισε ένα αρκετά μεγάλο εφηβικό κοινό ενώ τα λάιβ τους ήταν συνώνυμα της βίας.

13 U2 Mαζί με τους Rolling Stones οι U2 είναι σήμερα από τους επικρατέστερους μνηστήρες του τίτλου της Mεγαλύτερης Eν Zωή Rock Mπάντας. Σχηματίστηκαν το καλοκαίρι του 1978, όταν τα μέλη τους ήταν ακόμη μαθητές στο σχολείο Mount Temple του Δουβλίνου. H σύνθεσή τους παραμένει η ίδια από τις πρώτες εκείνες μέρες μέχρι και σήμερα, περιλαμβάνοντας τους Bono (φωνητικά, στίχοι), The Edge (κιθάρα, πιάνο), Larry Mullen Jr (ντραμς) και Adam Clayton (μπάσο). 

14 THE BEATLES

15 ΓΕΝΙΚΑ Οι Μπητλς ή Μπιτλς (Beatles) ήταν ένα παγκοσμίου φήμης αγγλικό ροκ συγκρότημα (γνωστό & ως "Σκαθάρια" στην Ελλάδα) από το Λίβερπουλ, αποτελούμενο από τον τραγουδιστή και κιθαρίστα Τζον Λένον (John Lennon), τον τραγουδιστή και μπασίστα Πωλ ΜακΚάρτνεϋ, τον κιθαρίστα Τζωρτζ Χάρισον και τον ντράμερ Ρίνγκο Σταρ. Το συγκρότημα έκανε έντονη την παρουσία του κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 και γνώρισε τόσο μεγάλη επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο, ώστε να παραμένει το πιο δημοφιλές και επαναστατικό συγκρότημα στην ιστορία της μουσικής.

16 ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ Η αρχή έγινε με τον John Lennon στα σχολικά του χρόνια, και την skiffle μπάντα του, τους Black Jacks. Στην συνέχεια ονομάστηκαν Quarrymen, από το όνομα του σχολείου Quarry Bank High School. Ο Stuart Sutcliffe -πρώτος μπασίστας του συγκροτήματος και καλός φίλος του John- πρότεινε να αλλάξουν το όνομα τους σε Beetles (σκαθάρια) επηρεαζόμενος από τον Buddy Holly and the Crickets (γρύλοι). Αφού δοκίμασαν ονόματα όπως “Long John and The Beetles”, “Johnny and the Moondogs”, “The Silver Beatles”, “Beat Brothers” κατέληξαν στο “The Βeatles”.Το "Ε" έγινε "Α" κάνοντας λογοπαίγνιο με τη λέξη beat (ρυθμός). O Lennon είπε ότι έκανε λογοπαίγνιο με τις λέξεις beat και less (χωρίς ρυθμό).

17 ΙΣΤΟΡΙΑ Οι Μπητλς σχηματίστηκαν στο Λίβερπουλ το 1959 και η αρχική τους σύνθεση περιλάμβανε τους Τζον Λένον, Πωλ ΜακΚάρτνεϋ, Τζωρτζ Χάρισον, Στιούαρτ Σάτκλιφ (μπάσο και φωνή), και Πιτ Μπεστ (τύμπανα). Οι περίοδοι της δικής τους ιστορίας, ως γκρουπ, και τα τραγούδια τους απηχούν τις τάσεις και ανακατατάξεις μιας ολόκληρης εποχής. Από τα πρώιμα χρόνια που περιλαμβάνουν τα πρώτα τους βήματα και τις εμφανίσεις τους σε μικρά κλαμπ ως την αρχή της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας (το 1962) και την εθνική τους αναγνώριση. Η "Μπιτλομάνια" είναι η δεύτερη μεγάλη περίοδος που σηματοδοτεί το πέρασμα από την εθνική στη διεθνή αναγνώριση, στην υστερία και τον πανζουρλισμό που προκαλούσαν οι δημόσιες εμφανίσεις τους. Τα χρόνια της μεγάλης παραγωγής και των συνεχών ηχογραφήσεων διαδέχεται η "σόλο περίοδος" κατά την οποία το συγκρότημα διαλύεται και καθένας ακολουθεί τη μοναχική του καριέρα.

18 ΔΙΣΚΟΙ

19 PLEASE PLEASE ME Το Please Please Me είναι το πρώτο άλμπουμ του αγγλικού συγκροτήματος The Beatles. Κυκλοφόρησε στο Ηνωμένο Βασίλειο στις22 Μαρτίου 1963. Στις Η.Π.Α. δεν κυκλοφόρησε μέχρι το 1987, αλλά κυκλοφόρησαν όλα τα τραγούδια του σε άλλη σειρά στο άλμπουμ The Early Beatles, το 1965.

20 HELP! Help! είναι ο τίτλος του πέμπτου άλμπουμ των Beatles, το οποίο κυκλοφόρησε στις 6 Αυγούστου 1965 μέσω της δισκογραφικής εταιρείας "Parlophone" και σκαρφάλωσε στην κορυφή των τσαρτ της πατρίδας του συγκροτήματος, παραμένοντας εκεί για εννέα εβδομάδες. Η βρετανική έκδοση του άλμπουμ περιέχει επτά κομμάτια που συμπεριλήφθηκαν στην ομώνυμη ταινία, ενώ η αντίστοιχη αμερικάνικη αποτελεί σάουντρακ της. Το "Help!" κατατάχθηκε στην 331η θέση της λίστας με τα "500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών" του περιοδικού "Rolling Stone".[1]

21 YESTERDAY AND TODAY To Yesterday and Today είναι η ένατη Capitol Records κυκλοφορία του άλμπουμ από τους Beatles. Aρχικά είχε εκδοθεί μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά . Στη δεκαετία του 1970 εκδόθηκε στην Ιαπωνία.Το άλμπουμ έχει μείνει στην ιστορία κυρίως για τη διαμάχη γύρω από την αρχική κάλυψη της εικόνας του, το « κάλυμμα χασάπη ».

22 SGT. PEPPER’S LONELY HEARTS CLUB BAND
Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band είναι ο τίτλος του όγδοου άλμπουμ του αγγλικού ροκ συγκροτήματος The Beatles, το οποίο κυκλοφόρησε στις 1 Ιουνίου 1967 μέσω της δισκογραφικής εταιρείας "Parlophone" στην Ευρώπη και της "Capitol" στην Αμερική. Το συγκεκριμένο άλμπουμ γνώρισε τεράστια επιτυχία ανεβαίνοντας στην κορυφή των τσαρτ και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, παραμένοντας στην κορυφή για 27 εβδομάδες στη Μεγάλη Βρετανία και 15 εβδομάδες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι πωλήσεις του έχουν ξεπεράσει τα τριάντα εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως[1] και θεωρείται ένα από τα καλύτερα και πιο επιδραστικά άλμπουμ όλων των εποχών, έχοντας καταταχθεί στην κορυφή της λίστας με τα "500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών" του περιοδικού "Rolling Stone".[2] Το "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" κέρδισε το βραβείο "Grammy" του 1968 στην κατηγορία του άλμπουμ της χρονιάς, του καλύτερου εξωφύλλου, της καλύτερης ηχογράφησης και των καλύτερων φωνητικών.

23 THE BEATLES (THE WHITE ALBUM)
The Beatles (επίσης γνωστό ως The White Album) είναι ο τίτλος του ένατου άλμπουμ του  συγκροτήματος  το οποίο κυκλοφόρησε σε μορφή διπλού βινυλίου στις 22 Νοεμβρίου 1968 μέσω της δισκογραφικής εταιρείας "Apple". Ο δίσκος ηχογραφήθηκε από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο του 1968 στα στούντιο της "EMI" στο Λονδίνο. Το άλμπουμ δέχτηκε ανάμεικτες κριτικές, με τα ΜΜΕ να κατακρίνουν τον σατιρικό τόνο σε πολλά από τα κομμάτια του άλμπουμ. Παρ' όλα αυτά, σκαρφάλωσε στην κορυφή των τσαρτ στις περισσότερες χώρες του κόσμου και έχει βραβευθεί ως 19 φορές πλατινένιο στιςΗνωμένες Πολιτείες.

24 ABBEY ROAD Abbey Road ονομάζεται το ενδέκατο άλμπουμ του αγγλικού ροκ συγκροτήματος The Beatles. Aν και το Let It Be είναι το τελευταίο τους άλμπουμ που κυκλοφόρησε, το Abbey Road θεωρείται το τελευταίο άλμπουμ των Beatles επειδή ηχογραφήθηκε αργότερα

25 LET IT BE Το Let It Be είναι το τελευταίο άλμπουμ του συγκροτήματος  που κυκλοφόρησε, αν και ηχογραφήθηκε πριν από το Abbey Road, που κυκλοφόρησε νωρίτερα. Το άλμπουμ αρχικά σχεδιαζόταν να κυκλοφορήσει πριν από το Abbey Road στα μέσα του 1969, υπό τον τίτλο Get Back, αλλά έμεινε προσωρινά στο ράφι, επειδή οι Beatles δεν ήταν αρκετά ικανοποιημένοι. Τελικά κυκλοφόρησε το 1970 σε μια νέα εκδοχή του Φιλ Σπέκτορ με το όνομα Let It Be.

26 JOHN LENON

27 ΤΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ Ο Λένον γεννήθηκε στις 9 Οκτωβρίου1940 στο Λίβερπουλ της Μεγάλης Βρετανίας. Η μητέρα του, Τζούλια Στάνλεϋ, ήταν κόρη αξιωματικού, ενώ ο πατέρας του, Άλφρεντ Λένον, εργαζόταν ως σερβιτόρος σε πλοία που πραγματοποιούσαν ταξίδια στον Ατλαντικό, κατά τη διάρκεια των οποίων τραγουδούσε ή συμμετείχε σε μουσικές συναυλίες. Μετά τη γέννηση του γιου του, εκείνος εγκατέλειψε την οικογένεια, ενώ η μητέρα του ανέθεσε τη φροντίδα του Τζον Λένον στην αδελφή της Μαίρη (Μίμι) και τον σύζυγό της, Τζωρτζ Σμιθ, ο οποίος διατηρούσε γαλακτοκομείο. Όταν ο Λένον ήταν δεκατριών ετών, ο Τζωρτζ Σμιθ πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία. Φοίτησε αρχικά στο δημοτικό σχολείο του Dovedale και στη συνέχεια, μετά από επιτυχία στις εισαγωγικές του εξετάσεις, εισήχθη στο γυμνάσιο Quarry Bank Grammar School Το 1957, ο Λένον αποφοίτησε από το γυμνάσιο και χάρη στη βοήθεια του διευθυντή τού σχολείου του, έγινε δεκτός στη Σχολή Καλών Τεχνών του Λίβερπουλ (Liverpool College of Art). Παρέμεινε για πέντε χρόνια, ασχολούμενος με εφαρμογές γραφικών τεχνών στη διαφήμιση, ωστόσο δεν έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις σπουδές του. Στις 15 Ιουλίου του 1958, σημειώθηκε ο θάνατος της μητέρας του, η οποία παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο ενός μεθυσμένου αστυνομικού, έξω από το σπίτι της αδελφής της, γεγονός που επηρέασε βαθειά τον Λένον.

28 Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ BEATLES
Ένα μήνα μετά το γάμο του, ηχογράφησε με τους Beatles τον πρώτο τους δίσκο, Love Me Do, ο οποίος κατέκτησε την 17η θέση στη Μεγάλη Βρετανία, μία σημαντική επιτυχία για ένα άγνωστο μέχρι τότε συγκρότημα της επαρχίας. Ακολούθησε ο επόμενος δίσκος, Please Please Me, ο οποίος κατέλαβε την πρώτη θέση σηματοδοτώντας την ανοδική πορεία του συγκροτήματος. Μαζί με τον Μακάρτνεϋ, ο Λένον υπήρξε ηγετική φυσιογνωμία των Beatles, που στη διάρκεια της δεκαετίας κατάφεραν να αναρριχηθούν στην κορυφή της δόξας. Υπήρξε ένας από τους κύριους συνθέτες του συγκροτήματος, τραγουδιστής και κιθαρίστας, συμμετέχοντας συχνά και στο πιάνο.

29 Το φθινόπωρο του 1969, ο Λένον ηχογράφησε μαζί με τους Beatles τον τελευταίο δίσκο του συγκροτήματος, με τίτλο Abbey Road. Οι σχέσεις των μελών είχαν ήδη αρχίσει να διαταράσσονται κατά τη διάρκεια των προηγούμενων χρόνων, και ειδικότερα η φιλία του Λένον με τον Μακάρτνεϋ κλονίστηκε. Ο ίδιος ο Λένον, αιτιολόγησε τη διάλυση του συγκροτήματος, αναφερόμενος κριτικά στον ηγετικό ρόλο που επεδίωξε να αναλάβει ο Μακάρτνεϋ μετά το θάνατο του μάνατζερ των Beatles, Μπράιαν Έπσταιν, αλλά και στην αντιπάθεια που έτρεφαν τα υπόλοιπα μέλη απέναντι στη Γιόκο Όνο.

30 Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΟΚΟ ΟΝΟ
Στα τέλη της δεκαετίας του 1960, ο Λένον συνδέθηκε με την Γιαπωνέζα καλλιτέχνιδα Γιοκο Ονο την ίδια περίπου περίοδο που δρομολογήθηκε το διαζύγιό του με τη Σύνθια Πάουελ. Η αρχική γνωριμία τους χρονολογείται το Νοέμβριο του 1966, όταν ο Λένον επισκέφτηκε μία έκθεση τέχνης της Όνο και έκτοτε ξεκίνησε η καλλιτεχνική τους συνεργασία. Το 1968, ο Λένον εγκαινίασε μία ατομική έκθεση στο Λονδινο, με τον γενικό τίτλο You are here (Είσαι εδώ), αφιερωμένη στη Γιόκο Όνο ως ένδειξη της αγάπης του για εκείνη.  Η σχέση τους, την οποία ο Λένον χαρακτήρισε ως «μία σχέση δασκάλου και μαθητή», με τον ίδιο στη θέση του μαθητή, πυροδότησε αρκετές αρνητικές κριτικές, εστιάζοντας κυρίως στην προσωπικότητα της Γιόκο Όνο, στην εξωσυζυγική σχέση που διατηρούσε μαζί της. Η Γιόκο Όνο επηρέασε σημαντικά τον Λένον, με τον οποίο αποτέλεσε αχώριστο δίδυμο, τόσο σε ότι αφορά τη σχέση του με το χώρο της μοντέρνας τέχνης όσο και με κοινωνικά προβλήματα τα οποία η ίδια σχολίαζε μέσα από τα έργα της, όπως η θέση της γυναίκας, ο φυλετικός διαχωρισμός ή ο πόλεμος του Βιετνάμ.

31 Imagine

32 Imagine there's no heaven It's easy if you try No hell below us Above us only sky Imagine all the people living for today Imagine there's no countries It isn't hard to do Nothing to kill or die for And no religion too Imagine all the people living life in peace You, you may say  I'm a dreamer, but I'm not the only one I hope some day you'll join us And the world will be as one Imagine no possessions I wonder if you can No need for greed or hunger A brotherhood of man Imagine all the people sharing all the world You, you may say  I'm a dreamer, but I'm not the only one I hope some day you'll join us And the world will live as one

33 Το Imagine του John Lennon έχει γραφτεί για να υποστηρίξει την ειρήνη
Το τραγούδι αναφέρεται στις κοινωνικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις. Ήταν ένα επαναστατικό τραγούδι που γράφτηκε το 1971 κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ. Προοριζόταν για ένα ευρύ κοινό όχι μόνο για τους χίπις αλλά και για όποιον υποστήριζε την ειρήνη.

34 Είναι δύσκολο να παραβλέψουμε το γεγονός ότι είναι ένα τραγούδι που στοχεύει σε ειρηνικές σχέσεις με φράσεις όπως “Imagine all the people living in peace,” “A brotherhood of man,” “Imagine all the people sharing all the world,” and “I hope some day you’ll join us and the world will live as one.”

35 Αυτό το τραγούδι περιέχει εύκολες σε κατανόηση λέξεις παρόλα αυτά είναι πολύ βαθύ σε νόημα . Δεν χρειάζεται να υπάρχει κανένας συμβολισμός . Ο Lennon επανέλαβε τις φράσεις Imagine και all the people πολλές φορές για έμφαση. Οι υποθέσεις που κάνει ο John Lennon είναι σοφές επειδή αν όλοι σκέφτονταν με αυτό τον τρόπο, θα δημιουργούσε τον ιδανικό κόσμο . Έχει ηθική αξία και ανθρωπιστικό ύφος.


Κατέβασμα ppt "ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗ BEATLES JOHN LENNON IMAGINE"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google