Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

UNICEF.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "UNICEF."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 UNICEF

2 Γενικά Η UNICEF , που το όνομά της προέρχεται από τους αγγλικούς αρχικούς χαρακτήρες United Nations International Children's Emergency Fund, Διεθνές Ταμείο Επείγουσας Βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά δημιουργήθηκε από την γενική συνέλευση του Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών , στις 11 Δεκεμβρίου Γενικός στόχος της είναι η παροχή μακροπρόθεσμης ανθρωπιστικής βοήθειας σε παιδιά και μητέρες που ζουν σε αναπτυσσόμενες χώρες, καθώς και η στήριξη σχετικών αναπτυξιακών προγραμμάτων.

3 Η αρχή Η πρωτοβουλία της UNICEF "Τέλος στη Βία κατά των Παιδιών"Η βία καταστρέφει την παιδική ηλικία Δεν υπάρχει χώρος για βία κατά των παιδιών στον 21ο αιώνα. Ωστόσο, εξακολουθεί να καταστρέφει ζωές - σε κάθε χώρα και σε κάθε κοινωνική τάξη.Πολύ συχνά όμως είναι ένα αόρατο πρόβλημα, διότι συμβαίνει μέσα στα σπίτια και τις οικογένειες και είτε οι άνθρωποι κάνουν πως δε το βλέπουν ή απλά δεν μπορούν να το καταγγείλουν εξαιτίας του φόβου ή του στιγματισμού.

4 Ιστορία 1 Το 1954, ο ηθοποιός Danny Kaye ανακηρύσσεται πρώτος "πρεσβευτής" της UNICEF με αρμοδιότητα την ευρεία δημοσιοποίηση των αναγκών των παιδιών όλου του κόσμου. Από τότε και μέχρι σήμερα, παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες, αθλητές και άλλοι διάσημοι εκπρόσωποι των γραμμάτων και των τεχνών τάσσονται στην υπηρεσία της UNICEF ως "Πρεσβευτές Καλής Θέλησης" ή "Ειδικοί Εκπρόσωποι" για τις τέχνες, τα σπορ κ.α.

5 Ιστορία2 Στην Ελλάδα, πρώτος πρεσβευτής καλής θέλησης υπήρξε ο εκλιπών συγγραφέας Αντώνης Σαμαράκης . Πρέσβειρα καλής θέλησης της UNICEF στην Ελλάδα είναι επίσης η ακαδημαϊκός Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ.

6 Ιστορία 3 Στη δεκαετία του ΄50, η UNICEF συμμετείχε στις διεθνείς εκστρατείες εξάλειψης των επιδημικών ασθενειών, το ΄60 ήταν η δεκαετία της ανάπτυξης, το ΄70 η εποχή των εναλλακτικών λύσεων, το ΄80 η εκστρατεία για την επιβίωση των παιδιών, ενώ το ΄90 υπήρξε η δεκαετία των δικαιωμάτων του παιδιού.

7 Η unicef στην Ελλάδα Η UNICEF παρείχε βοήθεια στην Ελλάδα από το 1947 έως το 1969 και εφάρμοσε προγράμματα παστερίωσης του γάλακτος, ελέγχου της φυματίωσης και της σύφιλης και άλλα συνολικού ύψους τουλάχιστον 10 εκατομμυρίων δολαρίων. Το 1977, ιδρύθηκε η Ελληνική Επιτροπή της UNICEF, που σκοπό της έχει την πληροφόρηση των Ελλήνων για την κατάσταση των παιδιών και των μητέρων τους σε κάθε γωνιά του πλανήτη, την εκπαίδευση για την ανάπτυξη ώστε να δημιουργηθεί ένα καλύτερο μέλλον από μια ευαισθητοποιημένη νέα γενιά, την πώληση προϊόντων (κάρτες, τετράδια, δώρα, παιχνίδια, είδη γραφείου κ.ά.) και τη συλλογή πόρων μέσω δωρεών για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων της UNICEF για τα παιδιά σε όλο τον κόσμο.

8 Συνέχεια Το 1989, η παγκόσμια κοινότητα υποσχέθηκε σε όλα τα παιδιά τα ίδια δικαιώματα, με την υιοθέτηση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Σύμφωνα με τη Σύμβαση κάθε παιδί έχει: Το δικαίωμα σε μια παιδική ηλικία. Το δικαίωμα στη μόρφωση. Το δικαίωμα στην υγεία. Το δικαίωμα σε δίκαιη μεταχείριση. Το δικαίωμα να ακούγεται η φωνή του. Κάθε μέρα τα δικαιώματα αυτά καταπατώνται. Εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν από ασθένειες που προλαμβάνονται. Εκατομμύρια δεν πηγαίνουν στο σχολείο, δεν έχουν τροφή, στέγη και καθαρό νερό. Τα παιδιά υφίστανται βία, κακοποίηση και διακρίσεις και δεν ακούγεται η φωνή τους. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

9 Το έργο της Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού είναι το θεμέλιο όλου του έργου μας. Εργαζόμαστε αδιάκοπα για να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα των παιδιών σε περισσότερες από 190 χώρες σε όλο τον κόσμο. Πιστεύουμε ότι κάθε παιδί, ανεξάρτητα από πού ζει, έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να μεγαλώσει με υγεία, ασφάλεια και ευτυχία. Έχουμε πάνω από 60 χρόνια εμπειρία στο έργο μας για τα παιδιά. Είμαστε η μόνη οργάνωση που εργάζεται για τα παιδιά που αναγνωρίζεται από τη Σύμβαση. Η UNICEF μέσα από τα προγράμματά της, συνεχίζει να κάνει ότι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσει ότι κάθε παιδί έχει το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στη ζωή και ότι απολαμβάνει πλήρως και χωρίς εξαιρέσεις, όλα τα δικαιώματά του.

10 11 Δεκεμβρίου - Ημέρα του Παιδιού Στην Ελλάδα, η γενέθλια ημέρα της UNICEF γιορτάζεται ως Ημέρα του Παιδιού.


Κατέβασμα ppt "UNICEF."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google