Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ναζαρηνή τέχνη Τμήμα: Β΄2

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ναζαρηνή τέχνη Τμήμα: Β΄2"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ναζαρηνή τέχνη Τμήμα: Β΄2
Σχολική χρονιά: Μπέκιος Παναγιώτης

2 Ναζαρηνή τέχνη Κατά το 19ο αιώνα, παράλληλα με τον Κλασικισμό, το Ρεαλισμό και το Ρομαντισμό, εντοπίζονται στην ευρωπαϊκή ζωγραφική ρεύματα με ιδεαλιστική αφετηρία και στόχους. Ανάμεσα σε αυτά και η κίνηση της αδελφότητας του Λουκά, που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1809 στη Βιέννη, ολοκληρώθηκε το 1810 στη Ρώμη και έγινε αργότερα γνωστή με το όνομα «Ναζαρηνοί». Η ομάδα των Ναζαρηνών στόχευε στο να επαναφέρει στην τέχνη το μεγαλείο ενός ένδοξου παρελθόντος μέσω των αυστηρών μορφών, των σαφών σχέσεων, των καθαρών περιγραμμάτων, των συγκεκριμένων χρωμάτων και, φυσικά, μέσω της μελέτης των μεγάλων δασκάλων. Η θεματογραφία των έργων τους υπήρξε θρησκευτική και αλληγορική με έμφαση στο ηθικό και ηθολογικό περιεχόμενο.

3 Raffaello, Disputa, 1508-09, Βατικανό, Αίθουσα της Υπογραφής.
Ναζαρηνή τέχνη Μερικά από τα έργα της Ναζαρηνής τέχνης: Overbeck, Ο Θρίαμβος της Εκκλησίας στις Τέχνες, 1840, Φρανκφούρτη, Stad. Kunst Institut. Raffaello, Disputa, , Βατικανό, Αίθουσα της Υπογραφής.

4 Cornelius,Δευτέρα Παρουσία, 1836-40, Μόναχο, Ludwichskirche.
Ναζαρηνή τέχνη Cornelius, Ερμηνεία των Ονείρων του Φαραώ, Βερολίνο, Κρατική Πινακοθήκη. Cornelius,Δευτέρα Παρουσία, , Μόναχο, Ludwichskirche.

5 Michelangelo, Δευτέρα Παρουσία, 1508-12, Βατικανό, Capella Sistina.
Ναζαρηνή τέχνη Michelangelo, Δευτέρα Παρουσία, , Βατικανό, Capella Sistina. Signorelli, Η πτώση στην κόλαση, , Cappella di San Brizio, Duomo di Orvieto.

6 Πηγές


Κατέβασμα ppt "Ναζαρηνή τέχνη Τμήμα: Β΄2"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google