Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Όλγα Δέσποινα Λεωνίδας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Όλγα Δέσποινα Λεωνίδας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Όλγα Δέσποινα Λεωνίδας
Οι managers Όλγα Δέσποινα Λεωνίδας

2 Τι είναι Μanagement (Διοίκηση Επιχειρήσεων)
Διοίκηση:απο το ρήμα δι-οικώ =μεριμνώ για την επίλυση των θεμάτων του οίκου. Είναι η λειτουργία με την οποία επιτυγχάνονται οι στόχοι μέσω άλλων ανθρώπων. Ο πιο ολοκληρωμένος όμως ορισμός είναι: Η διαδικασία του προγραμματισμού ,της οργάνωσης ,της διεύθυνσης και του ελέγχου που ασκούνται σε μια επιχείρηση προκείμενου να επιτευχθούν οι στόχοι της επιχείρησης.

3 Που θα σπουδάσουμε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων
Στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) Στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά Στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου Στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας Στο Πανεπιστήμιο της Κομοτηνής

4 Που αποσκοπούν οι σπουδές
Το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΟΔΕ) έχει ως αποστολή του την ανάπτυξη ικανών στελεχών για την επάνδρωση των κάθε είδους και μεγέθους επιχειρήσεων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τοπικής, εθνικής ή πολυεθνικής εμβέλειας, που δραστηριοποιούνται μέσα στο Ελληνικό και Ευρωπαϊκό κοινωνικό-οικονομικό σύστημα. Η επίτευξη της αποστολής θεμελιώνεται επί της αρχής ότι το ανταγωνιστικό επιχειρηματικό στέλεχος θα πρέπει να έχει πλήρη,εκλεπτυσμένη και συγχρόνως κριτική θεωρητική κατάρτιση.

5 Διάρκεια και αντικείμενο σπουδών
Οι σπουδές στην Οργάνωση και Διοίκηση διαρκούν οκτώ εξάμηνα. Το σύνολο των μαθημάτων είναι 50 και από αυτά τα 40 είναι υποχρεωτικά. Ειδικότερα, το πρόγραμμα σπουδών στοχεύει στην διδασκαλία των θεωριών και των προβλημάτων διοίκησης και ανάπτυξης των οργανισμών και επιχειρήσεων, στη μύηση στις μεθόδους και τεχνικές λήψης αποτελεσματικών διοικητικών αποφάσεων, στην καθοδήγηση για την αποτελεσματική διοίκηση των ανθρωπίνων πόρων και στη συνειδητοποίηση της κοινωνικής διάστασης των διοικητικών προβλημάτων και αποφάσεων.

6 Και μετά τις σπουδές ; Οι πτυχιούχοι του τμήματος της Οργάνωσης και Διοίκησης μπορούν να απασχοληθούν ως Διοικητικά Στελέχη ,Σύμβουλοι ή Ερευνητές σε Ιδιωτικούς ή Δημόσιους Οργανισμούς και Επιχειρήσεις( τμήμα Διοίκησης προσωπικού ,τμήμα μάρκετινγκ ,τμήμα παραγωγής, τμήμα δημοσίων σχέσεων) σε τράπεζες ,σε λογιστικές και ελεγκτικές εταιρείες ,σε εφορίες ,σε εταιρείες Συμβούλων Επιχειρήσεων ,ως ελεύθεροι επαγγελματίες ,στην εκπαίδευση κ.α.

7 Φτάνουν όμως μόνο οι σπουδές ;
Πέρα από τις γνώσεις σε θέματα διοίκησης και επιχειρήσεων για να γίνει κάποιος διοικητικό στέλεχος θα πρέπει να διαθέτει μια σειρά από ικανότητες όπως : Διανοητικές Ανθρώπινες Τεχνικές

8 Διανοητικές :Να έχει δηλαδή την ικανότητα να συλλαμβάνει φαινόμενα ,να τα συγκρίνει , να τα αξιολογει ,να τα ταξινομεί και να τα ιεραρχει. Ανθρώπινες :Να μπορεί το άτομο να επικοινωνεί, να εμπνέει , να ενθαρύνει ,να παρακινεί ,να ενεργοποιεί ,να επιλύει διαφορές. Τεχνικές : Να χρησιμοποιεί αποτελεσματικά εργαλεία ,τεχνικές και διαδικασίες.

9 Χαρακτηριστικά προσωπικότητας
Τα άτομα που ασχολούνται με την οργάνωση και Διοίκηση για να την ασκήσουν αποτελεσματικά θα πρέπει να ενδιαφέρονται για τον άνθρωπο , να έχουν φιλοδοξίες ,να παίρνουν πρωτοβουλίες και ρίσκα , να έχουν αυτοπεποίθηση ,να είναι έντιμα ,να διαθέτουν υπομονή ,επίμονη ,ψυχραιμία κ.α.

10 Περιβάλλον εργασίας Οι συνθήκες εργασίας είναι παρά πολύ καλές ,δουλεύουν ως συνήθως σε γραφεία,το εργασιακό περιβάλλον πολύ καλό ,αμοιβές πολύ υψηλές με πολύ καλές προοπτικές εξέλιξης και μεγάλη αποροφητικοτητα στην αγορά εργασίας.


Κατέβασμα ppt "Όλγα Δέσποινα Λεωνίδας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google