Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ... Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΓΚΩΜΗΣ (Κ.Α΄)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ... Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΓΚΩΜΗΣ (Κ.Α΄)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ... Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΓΚΩΜΗΣ (Κ.Α΄)
Σχολικη Χρονια 2014 – 2015 ΤΑΞΗ: Β ΔΑΣΚΑΛΕΣ: ΕΛΕΝΗ ΜΙΧΑΗΛ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, β΄1 Μαρια Μιχαηλ Κολλυφα, β΄2 ΕΛΕΝΑ ΣΤΡΑΤΗ, Β΄3

2 ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ Β΄ ΤΑΞΕΩΝ Σκοπός των δράσεων που εφαρμόστηκαν έγιναν βιωματικά στις Β΄ τάξεις είναι να κατανοήσουν τα παιδιά πως μέσα από τη δική τους συμβολή θα δημιουργηθεί ένας καλύτερος κόσμος, ο κόσμος μέσα στον οποίο θα ζήσουν. Οι δασκάλες της Β΄ τάξεις σχεδίασαν και εφάρμοσαν τέτοιες δραστηριότητες ώστε τα παιδιά να εμπλακούν σε δραστηριότητες για την προαγωγή του ενεργού πολίτη με την επίγνωση για τον εαυτό μου και τις ρίζες μου (δημιουργία μουσείου λαϊκής τέχνης) με την κοινωνική ευθύνη (προωθώ την ειρήνη) με την συνεισφορά στα κοινά (βοηθώ τον συνάνθρωπό μου).

3 Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Οι μαθητές συνέλεξαν και μελέτησαν αντικείμενα Λαϊκής Τέχνης και εστησαν ένα Μουσείο στην αίθουσα πολλαπλής χρήσης για να τα μελετήσουν καλύτερα οι ίδιοι αλλά και οι συμμαθητές τους από τον Α΄ και Β΄ κύκλο. Κάλεσαν στο μουσείο τους ακόμα και γονείς. Έδωσαν ευκαιρία σε όλους να μάθουν τον πολιτισμό τους και να τον εκτιμήσουν.

4 Προωθώ την ειρήνη Οι μαθητές με αφορμή τις ενδοσχολικές δραστηριότητες για την 28η Οκτωβρίου και την ανάμνηση του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ένιωσαν την ανάγκη να προβούν σε αντιπολεμική δράση. Έτσι, μαζί με τις δασκάλες τους έφτιαξαν φανελίτσες με συνθήματα για την ειρήνη.

5 Εθελοντισμός Επιςκεψη και ςυνειςφορα ςτο παζαρακι ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ Συλλογη πωματων για τον αντιρευματικο ςυνδεςμο κυπρου Οι μαθητές μαζί με τις δασκάλες τους επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αντωνίου, παρακολούθησαν τη γιορτή που τους ετοίμασαν τα παιδιά και στη συνέχεια ψώνισαν από το παζαράκι που ετοίμασαν τα παιδιά του σχολείου. Τα παιδιά αποφάσισαν να γράψουν μιαν επιστολή και να καλέσουν τους συμμαθητές τους από τον Α΄ και Β΄ κύκλο να μαζέψουν πώματα για να δοθούν στον αντιρευματικό σύνδεσμο για αγορά φαρμάκων και εξοπλισμού για όσους τα έχουν ανάγκη. Η προσπάθειά τους συνεχίστηκε για όλη τη χρονιά με αμείωτο ζήλο.

6 Μικροί Εθελοντές Εδώ και τρία χρόνια στο σχολείο μας δημιουργήθηκαν ομάδες «Μικρών Εθελοντών». Τα παιδιά κατασκευάζουν διακοσμητικά και άλλα χρήσιμα αντικείμενα και τα πωλούν σε παζαράκι ώστε να μαζέψουν χρήματα για να ενισχύσουν άπορες οικογένειες. Οι μαθητές των Β΄ τάξεων συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα με μεγάλη χαρά που τους δίνεται η ευκαιρία να βοηθούν τους συνανθρώπους τους.


Κατέβασμα ppt "ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ... Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΓΚΩΜΗΣ (Κ.Α΄)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google