Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ Μια καλοκαιρινή βαρκάδα και μια ερωτική επιστολή ήταν αρκετά για να αποκαλυφτούν τα καλά κρυμμένα από καιρό συναισθήματα που έτρεφαν μεταξύ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ Μια καλοκαιρινή βαρκάδα και μια ερωτική επιστολή ήταν αρκετά για να αποκαλυφτούν τα καλά κρυμμένα από καιρό συναισθήματα που έτρεφαν μεταξύ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ Μια καλοκαιρινή βαρκάδα και μια ερωτική επιστολή ήταν αρκετά για να αποκαλυφτούν τα καλά κρυμμένα από καιρό συναισθήματα που έτρεφαν μεταξύ τους η Στέλλα Βιολάντη και ο Χρηστάκης Ζαμάνος. Εκείνη όμορφη, περήφανη, ξεχωριστή προσωπικότητα από πλούσια οικογένεια. Εκείνος, γοητευτικός και περιζήτητος, εργαζόταν στο Αγγλικό Τυπογραφείο της περιοχής. Κανείς τους δε σκέφτηκε ότι αυτή η αγάπη τους έπρεπε να δοκιμαστεί. Έτσι όταν η Στέλλα Βιολάντη έγραφε τη φράση «Σ’αγαπώ» πάνω σε μια κόλλα χαρτιού, με μια μαργαρίτα στην κόχη δεν μπορούσε να φανταστεί ότι χάραζε την αιώνια καταδίκη της. Μια καταδίκη που την όρισε ο ίδιος ο πατέρας της, ο Παναγής Βιολάντης. Ένα κοινωνικό κατεστημένο των αρχών του 20ού αιώνα έδωσε στον Ξενόπουλο την αφορμή να πλάσει μια ξεχωριστή ηρωίδα που εξυψώνεται στα όρια του Ιδανικού, αποτελώντας πρότυπο μια άλλης καλύτερης ζωής, διαφορετικής απ’αυτή που ζούνε, την άπνοη και τετριμμένη, όλοι οι γύρω.

3 ΠΡΟΣΩΠΑ-ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

4 ΠΑΝΑΓΗΣ ΒΙΟΛΑΝΤΗΣ (ΠΑΤΕΡΑΣ)
Σκληρός Καταπιεστικός Προσπαθεί να επιβληθεί Είναι πιστός στις πεποιθήσεις της εποχής.

5 ΒΙΟΛΑΝΤΑΙΝΑ (ΜΗΤΕΡΑ) Καταπιεσμένη από τον άντρα της
Προσπαθεί να αλλάξει γνώμη στη κόρη της και να τη λογικεύσει. Στη πραγματικότητα δείχνει κατανόηση μέσα της ,αλλά δεν το εκδηλώνει, για να μην ξεσηκώσει τη κόρη της. Είναι προσκολλημένη στις αντιλήψεις της εποχής για την κατωτερότητα της γυναίκας Θυμώνει και την εξοργίζει ο τρόπος σκέψης της κόρης της

6 ΣΤΕΛΛΑ Καταπιεσμένη από τους γονείς της Έχει περιορισμένες ελευθερίες
Προσπαθεί να επιβληθεί στον πατέρα της κάτι το οποίο ήταν ασυνήθιστο για την εποχή

7 ΤΕΛΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΡΑΜΟΥΣΚΕΤΑ ΒΑΛΕΡΙΑ ΡΙΠΙ ΓΙΟΝΟΥΣ
ΡΙΠΙ ΓΙΟΝΟΥΣ ΤΖΙΜΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑ ΤΣΙΟΥΜΑ ΒΑΣΩ


Κατέβασμα ppt "ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ Μια καλοκαιρινή βαρκάδα και μια ερωτική επιστολή ήταν αρκετά για να αποκαλυφτούν τα καλά κρυμμένα από καιρό συναισθήματα που έτρεφαν μεταξύ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google