Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Aπαντήστε σε τρείς από τις παρακάτω ερωτήσεις

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Aπαντήστε σε τρείς από τις παρακάτω ερωτήσεις"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Aπαντήστε σε τρείς από τις παρακάτω ερωτήσεις
Γράψτε την διχλωρο-ισοπροτερενόλη. Η ένωση αποτελεί την μητρική μιας ομάδας κεντρικά δρώντων φαρμάκων (ποια είναι αυτή η ομάδα). Περιγράψτε, δείχνοντας τις θέσεις εισαγωγής των δομικών στοιχείων που επηρεάζουν τη θεραπευτική δράση και πώς την επηρεάζουν, συνοπτικά. (1,0 μονάδα) Ποιό είναι το μόριο, σε ποια κατηγορία φαρμάκων ανήκει, ποια είναι η δράση του. Εξηγείστε τα δομικά στοιχεία που αναγνωρίζετε και τον ρόλο τους. (1,0 μονάδα). Ποιά ένωση χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά διαδερμικά για την παρασυμπαθομιμητική της δράση. Γράψτε τη σύνθεση της. (1,0 μονάδα) Αναφέρετε δύο β1 εκλεκτικούς αδρενεργικούς ανταγωνιστές. Με ποιο ιδιαίτερο δομικό στοιχείο σχετίζεται η εκλεκτικότητα τους. Γράψτε τις δομές του και την σύνθεση ενός. (1,0 μονάδα)

2 Αναφέρετε ένα παράδειγμα μιας ένωσης-φαρμάκου που ενώνεται μη αντιστρεπτά με τους α-αδρενεργικούς υποδοχείς και περιέχει χλώριο. Γράψτε την σύνθεση του. (1,0 μονάδα)

3 Γράψτε την β-φαινυλ-αιθυλαμίνη
Γράψτε την β-φαινυλ-αιθυλαμίνη. Η ένωση αποτελεί την μητρική μιας ομάδας κεντρικά δρώντων φαρμάκων (ποια είναι αυτή η ομάδα). Περιγράψτε, δείχνοντας τις θέσεις εισαγωγής των δομικών στοιχείων που επηρεάζουν τη θεραπευτική δράση και πώς την επηρεάζουν, συνοπτικά. (1,0 μονάδα)

4 Γράψτε την σύνθεση ενός αναστολέα της λιποξυγονάσης (1,0 μονάδα)
Ποιός είναι ο νευρομεταβιβαστής των χολινεργικών συνάψεων. Να γραφεί η δομή του και η αδρανοποίηση του. Αναφέρετε πιθανούς τρόπους παράτασης της δράσης του (χημικές τροποποιήσεις). Γράψτε τη σύνθεση του μορίου που χορηγείται επιλεκτικά για την θεραπεία της ήπιας άνοιας. (1,0 μονάδα). Σε ποιες περιπτώσεις βρίσκουν θεραπευτική εφαρμογή οι αντιχολινεργικές ενώσεις. Ποιά πρότυπη αντιμουσκαρινική ένωση γνωρίζετε (όνομα). Ποια είναι η κύρια διαφορά της σκοπολαμίνης από τα άλλα αντιμουσκαρινικά. Γράψτε την σύνθεση του βρωμιούχου κλιδινίου. (1,0 μονάδα) Αναφέρετε ένα παράδειγμα μιας ένωσης-φαρμάκου που συμπεριφέρεται σαν ψευδής νευρομεταβιβαστής. Γράψτε την σύνθεση του. Προτείνετε την μικρότερη δομική αλλαγή στο μόριο που δεν θα αλλάξει την δράση του. (1,0 μονάδα)


Κατέβασμα ppt "Aπαντήστε σε τρείς από τις παρακάτω ερωτήσεις"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google