Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

"Κεραμμυδομπεζολιλα".

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: ""Κεραμμυδομπεζολιλα"."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 "Κεραμμυδομπεζολιλα"

2 ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ LOuIsE bourgeois που απεικονιζει μια γιγαντια αραχνη αποτελεσε το ερεθισμα και την αφορμη για τη δημιουργια του δικου μας εργου. Το εργο της απεικονιζει μια αραχνη που συνισταται από κομματια μεταλλου και μοιαζει γιγαντιαια στο περιβαλλον που βρισκεται. Λογω του υπερμετρου μεγεθουσ της προξενει συναισθηματα αγχουσ, τρομου και δεουσ. LOUISE BOURGEOIS

3 "Ανοιξιατικο ανθοσ" Με αφορμή τον ερχομό της άνοιξης θα θέλαμε κι εμείς να μεταλαμπαδεύσουμε τόσο την αφύπνιση όσο και την άνθηση της φύσης. Έτσι δημιουργώντας μία συρμάτινη πεταλούδα αποτελούμενη από στοιχεία και υλικά της φύσης όπως τα πράσινα φύλλα και τα πολύχρωμα άνθη σκοπεύουμε να μεταγγίσουμε συναισθήματα χαράς και ελπίδας χρησιμοποιώντας ποικίλα χρώματα. Σκεφτήκαμε λοιπόν πως η πεταλούδα θα μπορούσε να συμβολίζει όχι μόνο την ελευθερία αλλά και την ξεγνοιασιά προκαλώντας συναισθήματα ενθουσιασμού, αναζωογόνησης αλλά και αγάπης.

4

5 Ο χώρος που επιλέχθη να τοποθετηθεί η συρμάτινη πεταλούδα μας ήταν μέσα σε έναν καταπράσινο θάμνο στο προαύλιο του σχολείου μας. Χώρος στον οποίο καθημερινά άπειρες πεταλούδες κοντοστέκονται γι' αυτό και την τοποθετήσαμε εκεί. Ο θάμνος συνιστά ένα οικείο περιβάλλον για την ίδια. Η κατασκευή μας απευθύνεται σε μαθητές που περνούν από κει κατά τη διάρκεια του σχολικού διαλείμματος.

6 Σχολια και αντιδρασεισ
Κρίνοντας από τις αντιδράσεις των μαθητών που παρατήρησαν την πεταλούδα πάνω στον θάμνο θα μπορούσαμε με άνεση να διαβεβαιώσουμε την εντύπωση που τους προξένησε. Αναντίρρητα, τους εντυπωσίασε η περίπλοκη κατασκευή καθώς έχει δημιουργηθεί από σύρμα, σπάγγους, φύλλα και λουλούδια. Ακόμη, διακρίναμε ένα συναίσθημα χαράς να τους διακατέχει κάτι το οποίο ανέδειξε την προσπάθεια μας και μας χαροποίησε ιδιαίτερα.

7 συμπερασμα Συνοψιζοντασ, περασαμε τις ιδεεσ και τα μηνυματα που επιδιωκαμε στους θεατεσ αφου τους προξενησαμε συναισθηματα χαρασ και αγαπησ. Ο αρχικοσ μας στοχοσ επιτευχθηκε καθως καταφεραμε να ευαισθητοποιησουμε τους θεατεσ ωσ προς το περιβαλλον και τον ερχομο της ανοιξησ με μια εντυπωσιακη, αλλοκοτη κατασκευη.


Κατέβασμα ppt ""Κεραμμυδομπεζολιλα"."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google