Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΑΠΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛ Η μάστιγα της εποχής μας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΑΠΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛ Η μάστιγα της εποχής μας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΑΠΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛ Η μάστιγα της εποχής μας.
Εργασία στο μάθημα της ΣΧΟΛΙΚΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΘΕΜΑ: ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ Α΄ Γυμνασίου Λέρος ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΑΚΗ Αγγελικη νεμποτακη Ειρηνη σουλου Μαρκελλα ταχλιαμπουρη

2 ΚΑΠΝΟΣ Ο καπνός είναι μονοετές φυτό το οποίο καλλιεργείται για τα φύλλα του, τα οποία μετά από κατάλληλη επεξεργασία χρησιμοποιούνται για την παραγωγή καπνού, τσιγάρων κλπ. Ο καπνός περιέχει νικοτίνη, πίσσα και άλλες ουσίες που είναι εθιστικές για το άτομο δηλαδή παίζουν το ρόλο του ναρκωτικού.

3 Τσιγάρο

4 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ
Καπνίζουν ένα ή περισσότερα άτομα στην οικογένειά του. Καπνίζει το πρότυπό τους ή ο καλύτερος φίλος τους. Για μαγκιά και να αρέσουν στην παρέα. Δεν γνωρίζουν τις βλαβερές συνέπειες του κτλ.

5 ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Το στόμα μυρίζει, τα δόντια και τα ούλα καταστρέφονται σταδιακά. Μειώνετε η όσφρηση και η γεύση. Προκαλείται πρόβλημα στους πνεύμονες, στην καρδιά, στην λειτουργία του στομάχου. Προκαλείται διαταραχή και εξάρτηση των ψυχικών λειτουργιών. Θάνατο κτλ.

6 Εξίσου βλαβερό είναι το παθητικό κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει στο άτομα όμοια συμπτώματα με ένα καπνιστή. Τέλος, το κάπνισμα θα πρέπει να αποφεύγεται κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης καθώς προκαλεί προωρότητα ή και θνησιμότητα του εμβρύου – μωρού.

7

8 ΑΛΚΟΟΛ Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν όλα τα πόσιμα υγρά εκείνα όπου περιλαμβάνουν αλκοόλη. Όταν η αιθυλική αλκοόλη καταποθεί σε μικρές ποσότητες, προκαλεί αίσθημα ευφορίας. Σε μεγαλύτερες ποσότητες διαταράσσει την ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου, προκαλώντας την κατάσταση που χαρακτηρίζεται ως μέθη (κοινώς μεθύσι). Σε ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες προκαλεί απώλεια αισθήσεων και, σε σπάνιες περιπτώσεις, θάνατο.

9

10

11 ΑΛΚΟΟΛ Μειώνει τα αντανακλαστικά και την ικανότητα αντίδρασης.
Προκαλεί υπνηλία, πονοκέφαλο και θόλωση της όρασης. Προκαλεί εξάρτηση και εθισμό & οδηγεί στο θάνατο.

12 Συμπεράσματα

13

14 Ευχαριστούμε για το χρόνο σας
Τέλος


Κατέβασμα ppt "ΚΑΠΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛ Η μάστιγα της εποχής μας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google