Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Παρουσίαση εργασίας : Σαρλή Έλενα Σουρδάκου Θωμαΐδα Πέτρου Εμμανουήλ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Παρουσίαση εργασίας : Σαρλή Έλενα Σουρδάκου Θωμαΐδα Πέτρου Εμμανουήλ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σχεδίαση και Κατασκευή Σπιτιού, προς Ικανοποίηση Αναγκών Συγκεκριμένης Οικογένειας
Παρουσίαση εργασίας : Σαρλή Έλενα Σουρδάκου Θωμαΐδα Πέτρου Εμμανουήλ Γιαννόπουλος Ανδρέας Σφυρής Θεόδωρος

2 Δεδομένα: Οικόπεδο 500τμ όπου σε μία εκ των γωνιών του, τέμνονται δυο δρόμοι, οι οποίοι, εφάπτονται με τις δυο πλευρές του οικοπέδου. Μέλη οικογένειας: άντρας σύζυγος (αρχιτέκτονας), γυναίκα σύζυγος (δασκάλα), παιδί, παππούς, κατοικίδιο (σκύλος). Χρονοδιάγραμμα κατασκευής: 1 έτος

3 Καθορισμός Στόχου: Επιλογή από τον άντρα σύζυγο λόγω του επαγγέλματός του, σε συνεργασία και με την γνώμη της συζύγου όπως και των υπόλοιπων μελών για την δημιουργία όσο το δυνατόν πιο προσεγμένου αρχιτεκτονικά σπιτιού, με προδιαγραφές ικανοποίησης απαιτήσεων, καλύτερης λειτουργικότητας, προβολή κοινωνικού στάτους, βολικό όσον αφορά την οικογένεια, το παιδί και τον παππού.

4 Καθορισμός των ‘Μέσων’ για την επίτευξη του στόχου
Πρώτα απ’ όλα κεφάλαιο (χρήματα). Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω ενός δανείου ( €). Καλούς συνεργάτες Έμπιστα και καλά συνεργεία για να γίνεται η δουλειά γρήγορα και ποιοτικά. Πρώτες ύλες της επιλογής μας. Χρόνος (1 έτος)

5 Γενικός Σχεδιασμός Οικίας
Επιλογή κατάλληλου χώρου ανέγερσης σπιτιού μέσα στο χώρο του οικοπέδου (500τμ). Προτιμάτε ένας χώρος περίπου στο κέντρο του οικοπέδου, ώστε και να βρίσκεται το σπίτι σε περίοπτη θέση από τους δρόμους, αλλά και να είναι και σε απόσταση τους, ώστε να μειώνετε και ο θόρυβος που μπορεί να έρχεται από αυτούς. Έτσι θα επιτύχουμε ένα σπίτι που θα είναι όσο το δυνατόν πιο ευάερο, ευήλιο, καθώς επίσης και ότι θα σχηματιστεί χώρος πίσω από το κτίσμα προς δημιουργία γκαράζ, μικρής αποθήκης, κήπου, εξωτερικός χώρος παιχνιδιού για το παιδί, σπιτάκι σκυλού.

6 Σχεδιασμός Οικίας και Δραστηριότητες Ανέγερσης Οικοδομής
Στο σχεδιασμό οικίας προτιμάται ένα σπίτι τριακόσιων τριάντα τετραγωνικών μέτρων, 3 επιπέδων, με ημιυπόγειο(110τμ), ισόγειο(110τμ), και όροφος(110τμ). Με είσοδο οικίας προς την πλευρά κάποιου δρόμου, ενώ τα υπνοδωμάτια στο πίσω μέρος της οικίας προς αποφυγή ενοχλητικών θορύβων. Ως προς τα γεωγραφικά σημεία, επιθυμητό θα ήταν να τοποθετηθούν τα υπνοδωμάτια και παράθυρα προς Ανατολάς, σαλόνι- τραπεζαρία- γραφεία προς Νότο, κουζίνα προς Δύση, αν αυτό υπέστη δυνατόν.

7 Στο ημιυπόγειο θα τοποθετηθεί ο Λέβητας, εσωτερικό ασανσέρ που θα είναι λειτουργικό σε όλους τους ορόφους της οικοδομής λόγω ύπαρξης ηλικιωμένου ανθρώπου, εσωτερικά μαρμάρινα σκαλοπάτια με επέκταση τους και δίοδο σε όλους τους ορόφους, μικρή αποθήκη, γεννήτρια. Στο ισόγειο προτείνεται ένα ευρύχωρο σαλόνι με τζάκι για επισκέψεις και μεγάλοι καθιστικοί χώροι για εύρεση και επικοινωνίας της οικογένειας, που θα επικοινωνεί με τον χώρο της τραπεζαρίας, χώρος διαβίωσης παππού σε ένα ευρύχωρο δωμάτιο με ξεχωριστή είσοδο από το πλάι της οικίας, μικρή κουζίνα και μπάνιο, ώστε να εξυπηρετείται και να χρησιμοποιείται εύχρηστα από τον ηλικιωμένο, δίνοντας τον προσωπικό χώρο που χρειάζονται η τρίτης ηλικίας άνθρωποι, ευρύχωρη κουζίνα, ξενώνας σε περίπτωση φιλοξενίας επιπλέον ατόμου, μπάνιο, επέκταση ασανσέρ και σκάλας.

8 Στον όροφο προτείνεται ύπαρξη μιας μεγάλης κρεβατοκάμαρας για το ζευγάρι με ευρύχωρες ενσωματωμένες ντουλάπες εξυπηρετικές για την φύλαξη και χρησιμοποίηση των ρούχων του ζευγαριού, δυο επιπλέον παιδικών υπνοδωματίων σε περίπτωση μελλοντικής επέκτασης της οικογένειας, χώρος γραφείων με βιβλιοθήκες λόγω των επαγγέλματος και των δυο συζύγων που καθιστούν την ύπαρξη τέτοιου χώρου απαραίτητη, δυο ευρύχωρα μπάνια (ένα για το ζευγάρι και ένα για το παιδί-παιδιά).

9 Αρχιτέκτονας, Μηχανικός
Μηχανολόγος Πολεοδομία Εκσκαφέας Συνεργείο Τσιμεντά Υπόγειο Ισόγειο 1ος όροφος Συν. Χτίστη Συν. Χτίστη Συν. Χτίστη Ηλεκτρολόγοι Υδραυλικοί Ηλεκτρολόγοι Υδραυλικοί Ηλεκτρολόγοι Υδραυλικοί Συν. Σοβατζή Συν. Σοβατζή Συν. Σοβατζή Συν. Μαρμαρά Συν. Μαραγκού Συν. Πλακά Συν. Αλουμινά, Σιδερά Συν. Ελαιοχρωματιστή

10 Καθορισμός Έργων & Υπευθύνων ανά Έργο
Ο Αρχιτέκτονας (άντρας σύζυγος) εκδίδει τις αρχιτεκτονικές μελέτες, τις στατικές μελέτες καθώς και τις μελέτες ύδρευσης, αποχέτευσης, πρακτικής πυροπροστασίας, και σχεδιάζει σε ποια σημεία θα πέσουν οι κολόνες. Έργο 2 μηνών χρονικά περίπου, υπολογίσιμης άξιας (17.000,00€), όμως αφού προορίζεται για ιδία χρήση πρώτης κατοικίας μικρότερης των (300 τμ) μιας και δεν προσμετρώντε το ημιυπόγειο και τα μπαλκόνια, έχουμε απαλλαγή κόστους από το τεχνικό επιμελητήριο και από την ΔΟΥ, και απαλλαγή από πολιτικό μηχανικό, με πληρωτέο ΚΟΣΤΟΣ ΜΟΝΟ (3.000,00€) για τέλη από ΚΗ ψήφισμα. Ο Μηχανολόγος σχεδιάζει τις ηλεκτρολογικές, υδραυλικές και εγκαταστάσεις θέρμανσης. Έργο 1 μηνός περίπου, υπολογίσιμης άξιας (4.000,00€).

11 Ο Αρχιτέκτονας προσκομίζει τα σχέδια και τις μελέτες στην πολεοδομία, μετά και από έγκριση της αρχαιολογίας, και ζητά την έγκριση οικοδομικής άδειας ανέγερσης οικοδομής. Έργο 2 εβδομάδων έως και 1 χρόνου ανάλογα με τον αριθμό των αδειών που υπολείπονται προς έγκριση την συγκεκριμένη χρονική περίοδο και ανάλογα με την περιοχή οικοδόμησης. Επίσης αν κατά την εκσκαφή ανεβρεθούν αρχαία, τότε χρειάζεται και άδεια από την αρχαιολογία όπου η έγκριση της απαιτεί χρόνια. Αφού εγκριθεί η άδεια οι εκσκαφείς ξεκινούν για να θέσουν τα θεμέλια της οικοδομής. Έργο 4 ημερών περίπου και υπολογίσιμης άξιας (6.000,00€).

12 Μετά την εκσκαφή, κάνουμε θεμελίωση με σκυρόδεμα (από αμμοχάλικο και τσιμέντο), οπλισμό (σιδερό) και υπόγεια δοκάρια συνδετήρια δένοντας μεταξύ τους όλες τις βάσεις και οι μπετατζής-τσιμέντα αρχίζουν την θεμελίωση θέτοντας τις κολόνες (πιο ενισχυμένες)- πλάκα- δοκάρια του ημιυπόγειου, κολόνες- πλάκα- δοκάρια του ισογείου, κολόνες- πλάκα στέγης του ορόφου. Έργο 2 μηνών περίπου και υπολογίσιμης άξιας (75.000,00€). Μετά ο κτιστής προσθέτει τα τούβλα, κάνει τα εσωτερικά και εξωτερικά τοιχία, τις διαιρέσεις και τοποθετεί τις μονώσεις. Έργο 1 μηνός περίπου και υπολογίσιμης άξιας (20.000,00€). Ο ηλεκτρολόγος και ο υδραυλικός θέτουν τις καλωδίωσης και τις σωληνώσεις, καυστήρες για την εγκατάσταση θέρμανσης, ύδρευσης, αποχέτευσης βάση σχεδίων του μηχανολόγου. Έργο 1 μηνός περίπου και υπολογίσιμης άξιας (10.000,00€) έκαστος.

13 το σοφάτισμα (χοντρό και μετά λεπτό) από τον σοφατζή
το σοφάτισμα (χοντρό και μετά λεπτό) από τον σοφατζή. Έργο 1 μηνός και υπολογίσιμης άξιας (20.000,00€). Μετά θέτουμε τα δάπεδα(μάρμαρο, πλακάκι, ξύλο), κουφώματα (αλουμινένια κ ξύλινα, εσωτερικά και εξωτερικά),ντουλάπια σε υπνοδωμάτια και κουζίνα, τα είδη υγιεινής και τα κάγκελα. Έργα των: μαρμαράς 1 μήνας περίπου υπολογίσιμης άξιας (12.000,00€), μαραγκός 1 μήνας περίπου υπολογίσιμης άξιας (20.000,00€), αλουμινάς 1 μήνας περίπου υπολογίσιμης άξιας (25.000,00€), πλάκας 1 μήνας περίπου υπολογίσιμης άξιας (15.000,00€), σιδεράς για αλουμινοκατασκευή κάγκελων σπιτιού, 1 μήνας περίπου υπολογίσιμης άξιας (4.000,00€).

14 Ο ελαιοχρωματιστής βάφει το σπίτι
Ο ελαιοχρωματιστής βάφει το σπίτι. Έργο 3 εβδομάδων περίπου και υπολογίσιμης άξιας (15.000,00€). Τέλος, ο υδραυλικός τοποθετεί τα καλοριφέρ. Υποβάλουμε τα δικαιολογητικά στην ΔΕΗ και στην ΕΥΔΑΠ προς έγκριση και παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και ύδρευσης στην οικοδομή.

15 Σχεδιασμός Εξωτερικού Χώρου
Προτιμάται ένα εξωτερικό της οικίας γκαράζ (50τμ) χώρου αποθήκευσης δυο αυτοκίνητων, για πιθανή ύπαρξη τους λόγω διαφορετικών επαγγελμάτων και διαφορετικού χώρου εργασίας, με σιδερένια αυτόματη πόρτα, καθώς και μια αποθήκη (20τμ) στο εσωτερικό του γκαράζ για αποθήκευση εργαλείων κήπου, εργαλείων αυτοκίνητου και άλλων αντικειμένων εξωτερικής χρήσης. Υπολογίσιμης άξιας γκαράζ, με αποθήκη, και πόρτας (12.000€)ενδεικτικά. Περίφραξη περιμετρικά του οικοπέδου με κάγκελα, σιδερένια αυτόματη πόρτα εισόδου (Σιδεράς), συναγερμός σπιτιού για προστασία, χώρος γκαζόν, δημιουργία κήπου (Κηπουρός) και πλακόστρωτου (Πετράς), υπολογίσιμης άξιας (30.000€) ενδεικτικά. Σπιτάκι σκυλού σε διακεκριμένη θέση στο οικόπεδο σε περίπτωση που ο σκύλος έχει την ικανότητα να λειτουργήσει και σαν φύλακας του χώρου.

16 Το Χρονοδιάγραμμα που απαιτείτε προς Υλοποίηση του Έργου εξαρτάται από:
Από την πολεοδομία, αρχαιολογία όπως έχει προαναφερθεί. Από τα συνεργία και την συνεργασία τους, δηλαδή αν θα δουλεύουν γρήγορα και συντονισμένα όπου για το χτίσιμο του σπιτιού απαιτούνται πλέον, μήνες!! Ευκολία άμεσης χρηματικής ανταμοιβής των συνεργιών και επιπληρωμής τους με δυνατότητα συζύγων για πιστοληπτικοί ικανότητα δανείου λόγω φερεγκυότητας των επαγγελματικών τους τομέων. Από τις καιρικές συνθήκες. Από εξωγενείς απρόβλεπτους παράγοντες(σεισμοί, πυρκαγιές, κλπ).

17

18

19

20

21


Κατέβασμα ppt "Παρουσίαση εργασίας : Σαρλή Έλενα Σουρδάκου Θωμαΐδα Πέτρου Εμμανουήλ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google