Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
Η διάδοση της θερμότητας στα στερεά: καλοί και κακοί αγωγοί Νικολακοπούλου Μαρία

2 Υλικα Γκαζάκι - καμινέτο Κατσαρόλα με μεταλλικές λαβές
Κατσαρόλα με πλαστικές λαβές Νερό για ζέσταμα Μεταλλική κουτάλα Ξύλινη κουτάλα

3 1η δραστηριοτητα-ανιχνευσησ
Στόχος: Να ανιχνεύσουμε τις ήδη υπάρχουσες βιωματικές νοητικές παραστάσεις των παιδιών για το συγκεκριμένο φυσικό φαινόμενο, αλλά και τυχόν μαθησιακά εμπόδια στη σκέψη τους.

4 1η δραστηριοτητα-ανιχνευσησ
Αφόρμηση: Ατύχημα φίλης Σύντομη συζήτηση σχετικά με το περιστατικό, πώς έγινε και γιατί Παρουσίαση υλικών, προετοιμασία πειράματος Προβλέψεις και εξηγήσεις για το τι θα συμβεί αν ζεστάνουμε το νερό στην κατσαρόλα με τις μεταλλικές λαβές.

5 2η δραστηριοτητα Στόχος:
Να κατανοήσουν τα παιδιά ότι η θερμότητα διαδίδεται μέσω της επαφής.

6 2η δραστηριοτητα Εφαρμογή πειράματος
Διαπίστωση διάδοση θερμότητας μέσω της αφής Σύγκριση αρχικών προβλέψεων με αποτελέσματα πειράματος, εξήγηση Επικεντρώνουμε την προσοχή τους στην μεταλλική φύση των λαβών.

7 3η δραστηριοτητα Στόχοι:
Α) Διάκριση υλικών σε αυτά που θερμαίνονται σε όλη τη μάζα τους και σ’ αυτά που θερμαίνονται μόνο στο σημείο επαφής τους με την πηγή. Β) Διάκριση καλών αγωγών – μονωτών (δευτερεύων).

8 3η δραστηριοτητα Επανάληψη πειράματος με κατσαρόλα με πλαστικές λαβές, προβλέψεις, εξηγήσεις, εφαρμογή Σύγκριση αποτελεσμάτων των δύο πειραμάτων Έμφαση στην αμετάβλητη θερμική κατάσταση των πλαστικών λαβών και στη φύση των υλικών της κατσαρόλας και των λαβών και στα δύο πειράματα (καλοί αγωγοί-μονωτές).

9 4η δραστηριοτητα-αξιολογησησ
Στόχος: Να διαπιστωθεί κατά πόσο σημειώθηκε πρόοδος στη σκέψη των παιδιών, σχετικά με το συγκεκριμένο διδακτικό αντικείμενο.

10 4η δραστηριοτητα-αξιολογησησ
Στην κατσαρόλα με τις πλαστικές λαβές βυθίζουμε μέρος μιας μεταλλικής και μιας ξύλινης κουτάλας ξεχωριστά. Πριν την εφαρμογή, κάνουμε προβλέψεις Διαπίστωση μέσω αφής Σύγκριση αρχικών προβλέψεων με αποτελέσματα Σύγκριση αποτελεσμάτων των δύο πειραμάτων και της διαδικασίας θέρμανσης στα μεταλλικά και στα μη μεταλλικά αντικείμενα


Κατέβασμα ppt "ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google