Κατέβασμα παρουσίασης
Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε
1
Οδηγίες διατροφής για Παιδιά
Αρχές διαιτολογίου
2
Αρχές Διαιτολογίου Ι Να παρέχει επαρκή θρέψη Ποικιλία
Να είναι ευχάριστο σε υφή και γεύση Χρώμα
3
Αρχές Διαιτολογίου ΙΙ Χρόνος γεύματος σε ευχάριστο περιβάλλον
Με ποικιλία συστάσεων και τροφίμων ‘Σύνθετες γεύσεις’ Σεβασμός στην όρεξη του παιδιού Αρέσκεια Δυσαρέσκεια
4
Αρχές Διαιτολογίου ΙΙΙ
Μικρές μερίδες Αποφυγή γκρίνιας Προσοχή στο ανόρεκτο παιδί η σε πρόβλημα που σχετίζεται με το φαγητό
5
Αρχές Διαιτολογίου ΙV Πρόχειρα ενδιάμεσα γεύματα με υψηλή θερμιδική αξία Ανάγκες και απαιτήσεις θρεπτικών συστατικών Μικρή χωρητικότητα στομάχου
6
Αρχές διαιτολογίου V Όχι περιορισμός λιπους και χοληστερόλης σε παιδιά < 2 ετών. Περιορισμός σε ‘ζυμάρια, σάλτσες ,τηγανιτά, γλυκά’ <πηγές λιπιδίων : ψάρια ξηροί καρποί φυτικά έλαια(ελαιόλαδο)
7
Αρχές διαιτολογίου VI Αρρωστο παιδί υστερεί σε σχέση με την κατανάλωση τροφής Γάλα ‘ πλήρες’ μέχρι ηλικία 2 ετών Τρυφερό κρέας κομμάτια μεγέθους μπουκιάς Εποχιακά τρόφιμα (σε μέτριες ποσότητες)
8
Αρχές διαιτολογίου VII
Όχι δίαιτα σε μικρή ηλικία Συνεργασία Διαιτολόγου με Παιδίατρο , Οικογενειακό Γιατρό Συμπληρώματα Βιταμινών και Ιχνοστοιχείων (Συνταγογράφηση)
Παρόμοιες παρουσιάσεις
© 2024 SlidePlayer.gr Inc.
All rights reserved.