Κατέβασμα παρουσίασης
Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε
1
Project Ομάδας (4 άτομα)
Α. Αποτίμηση της μεταφοράς παθογόνων από επιφάνειες σε τρόφιμα και το αντίθετο κατά τη διαδικασία παρασκευής κιμά, κοπής αλλαντικών και προετοιμασίας σαλατών Project Ομάδας (4 άτομα)
2
Στόχοι: Προσομοίωση φαινομένων μεταφοράς μικροοργανισμών μεταξύ επιφάνειας/τροφίμων Κατανόηση της διασταυρούμενης επιμόλυνσης Εκτίμηση υγιειονολογικής κατάστασης επιφανειών Εξοικείωση με τις διαδικασίες ανίχνευσης παθογόνων σε τρόφιμα και επιφάνειες
3
Listeria monocytogenes
Salmonella spp. Staphylococcus aureus Escherichia coli (O157:H7) Επιμόλυνση Δειγμ/ψία επιφανειών Δειγματοληψία τροφίμων Καθαρά τρόφιμα ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ – ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ εξοπλισμού Δειγματοληψία επιφανειών
4
Β. Αποτίμηση υγιεινής οικιακού περιβάλλοντος με χρήση σπόγγων
Project Ομάδας (4 άτομα)
5
Στόχοι: Αποτίμηση αποτελεσματικότητας καθαρισμού σκεύους ή επιφάνειας
Αποτίμηση υγιεινής σπόγγων κατόπιν επαναλαμβανόμενης χρήσης
6
Χρήση σπόγγου (π.χ. πλύσιμο πιάτων
Δειγμ/ψία σπόγγου Καθαρισμός επιφάνειας ή σκεύους Δειγμ/ψία σπόγγου Χρήση σπόγγου (π.χ. πλύσιμο πιάτων Δειγμ/ψία σπόγγου Χρήση σπόγγου (π.χ. πλύσιμο πιάτων 1-2 ημέρες σε θ περιβάλλοντος Επαναχρησιμοποίηση ή απολύμανση σπόγγου Δειγμ/ψία σπόγγου
7
ΟΜΑΔΑ Ημέρα 1 Ημέρα 2 Ημέρα 3 Ημέρα 4 Ημέρα 5 Ημέρα 6η Α Λήψη σπόγγων
(Project A) Project B Ανάλυση σπόγγων Μέτρηση τρυβλίων Λήψη σπόγγων Γ… Β …
Παρόμοιες παρουσιάσεις
© 2024 SlidePlayer.gr Inc.
All rights reserved.