Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ
ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΝΑΘΟΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ 8ο ΕΞΑΜΗΝΟ

2 Τι είναι καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση ;
Τι είναι καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση ; Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση είναι η αλληλουχία των ενεργειών που αποσκοπούν στην επαναφορά του θύματος καρδιακής ανακοπής στη ζωή και τη βαθμιαία αποκατάσταση των ζωτικών λειτουργιών του .

3 Τι είναι καρδιακή ανακοπή ;
Τι είναι καρδιακή ανακοπή ; Καρδιακή ή καρδιοαναπνευστική ανακοπή είναι η αιφνίδια και απρόβλεπτη διακοπή της λειτουργίας της αναπνοής ή της κυκλοφορίας ή και των δύο , με αποτέλεσμα την ανεπαρκή παροχή οξυγονωμένου αίματος στα ζωτικά όργανα .

4 Κλινικά σημεία ανακοπής και χρόνος εμφάνισής τους. Κλινικά σημεία
Κλινικά σημεία ανακοπής και χρόνος εμφάνισής τους. Κλινικά σημεία Χρόνος εμφάνισης Απουσία σφυγμού Απουσία καρδιακών τόνων Απώλεια συνείδησης Διακοπή αερισμού Mυδρίαση Αμέσως 10 – 20 sec 15 – 30 sec 60 – 90 sec

5 Kρίσιμος χρόνος έναρξης ΚΑΑ
4 min: Αρχή εγκεφαλικής βλάβης 10 min: Eγκεφαλικός θάνατος

6 Αλυσίδα επιβίωσης στους ενήλικες
Αλυσίδα επιβίωσης στους ενήλικες

7 Ελεγχος αναπνοής Ακούω , βλέπω , αισθάνομαι για φυσιολογική αναπνοή .
Ελεγχος αναπνοής Ακούω , βλέπω , αισθάνομαι για φυσιολογική αναπνοή . Ακούω , βλέπω , αισθάνομαι για φυσιολογική αναπνοή για 10 δευτερόλεπτα . Προσοχή . Δεν συγχέω την φυσιολογική με την αγωνιώδη αναπνοή ( επιπόλαιη, θορυβώδης, δύσκολη ). Η αγωνιώδης αναπνοή είναι πρώιμη ένδειξη καρδιακής ανακοπής .

8 Θωρακικές συμπιέσεις Τοποθετούμε την παλάμη του ενός χεριού στη μέση του θώρακα και φέρουμε το άλλο χέρι από πάνω Πλέκουμε τα δάχτυλα Συμπιέζουμε το θώρακα Συχνότητα 100 ανά λεπτό Βάθος 4-5 cm Ίσες συμπιέσεις:αποσυμπιέσεις Εάν υπάρχει η δυνατότητα να αλλάζει ο ανανήπτης κάθε 2 λεπτά

9 Αλλαγές στην ΚΑΑ Εναρξη Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης εάν το θύμα είναι αναίσθητο και δεν αναπνέει φυσιολογικά. Οι θωρακικές συμπιέσεις γίνονται στο κέντρο του θώρακα . Εμφύσηση για 1 δευτερόλεπτο . Εναρξη Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης εάν το θύμα είναι αναίσθητο και δεν αναπνέει φυσιολογικά.

10 Αλλαγές στην ΚΑΑ Η αναλογία θωρακικών συμπιέσεων προς εμφυσήσεις για ενήλικα και παιδί είναι 30:2. Στον ενήλικα παραλείπονται οι 2 αρχικές εμφυσήσεις και ξεκινούν οι 30 θωρακικές συμπιέσεις. Εναρξη Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης εάν το θύμα είναι αναίσθητο και δεν αναπνέει φυσιολογικά.

11 Αλλαγές στην ΚΑΑ στα παιδιά
Αλλαγές στην ΚΑΑ στα παιδιά Η αναλογία των θωρακικών συμπιέσεων προς τις εμφυσήσεις είναι 30:2. Ξεκινάμε πάντα με 5 εμφυσήσεις . Εάν υπάρχουν 2 διασώστες η αναλογία συμπιέσεων προς εμφυσήσεις είναι 15:2.

12 Αλγόριθμος ΚΑΑ Εντοπίζω το θύμα και προσεγγίζω με ασφάλεια
Αλγόριθμος ΚΑΑ Εντοπίζω το θύμα και προσεγγίζω με ασφάλεια Ελέγχω επικοινωνία Φωνάζω βοήθεια Ανοίγω τον αεραγωγό Ελέγχω αναπνοή Καλώ το 166 30 θωρακικές συμπιέσεις 2 εμφυσήσεις


Κατέβασμα ppt "ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google