Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ Ο Βουδισμός είναι μια απ’ τις μεγάλες και αρχαιότερες θρησκείες του κόσμου. Αναπτύχθηκε μετά το θάνατο του βασιλιά Σιντάρτα Γκαουτάμα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ Ο Βουδισμός είναι μια απ’ τις μεγάλες και αρχαιότερες θρησκείες του κόσμου. Αναπτύχθηκε μετά το θάνατο του βασιλιά Σιντάρτα Γκαουτάμα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3 ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ Ο Βουδισμός είναι μια απ’ τις μεγάλες και αρχαιότερες θρησκείες του κόσμου. Αναπτύχθηκε μετά το θάνατο του βασιλιά Σιντάρτα Γκαουτάμα ( Βούδας ) που εγκατέλειψε σε ηλικία 30 ετών τις ανέσεις του βασιλικού οίκου. Την πανσέληνο του Μαΐου, με την ανατολή του πρωινού άστρου ο Σιντάρτα Γκαουτάμα έγινε Βούδας ο πεφωτισμένος .

4 Οι πιστοί και η θεϊκή δύναμη του Βουδισμού
Οι πιστοί και οι οπαδοί του Βούδα ονομάζονται Βουδιστές . Πιστεύουν πως μετά το θάνατο οι πιστοί βουδιστές θα βρεθούν στη νιρβάνα όπου έφτασε ο μεγάλος δάσκαλος Βούδας . Όμως πριν το θάνατο πιστεύουν πως πρέπει να διδάσκουν σ’ όλο τον κόσμο τις φιλοσοφικές ιδέες και σκέψεις που δίδαξε ο Βούδας .

5 Τι πρέπει να κάνουν κατά τη διάρκεια τις ζωής τους
Σύντομα μετά το θάνατο του Βούδα ( παρινιρβάνα )πεντακόσιοι μοναχοί εμπνευσμένοι από τις ιδέες του Βούδα συναντήθηκαν στο συμβούλιο και έβαλαν κανόνες για τη ζωή που πρέπει να κάνουν οι βουδιστές . Λένε πως πρέπει να προσεύχονται καθημερινά, να κάνουν θυσίες και να μην κακολογούν . Τουλάχιστον μέχρι να φτάσουν στη απόλυτη γαλήνη και αρμονία ( νιρβάνα ) της μεταθανάτιας ζωής .

6 Η πιο σημαντική γιορτή των Βουδιστών
Η πιο σημαντική γιορτή για τους Βουδιστές είναι το Μάιο που γιορτάζεται η γέννηση του Βούδα στη γενέτειρά του . Κατά τη διάρκεια της γιορτής γίνονται λιτανείες που διαρκούν όλη τη νύχτα, με τους πιστούς να κρατούν ομοιώματα του Βούδα και μικρές λάμπες. Όπως γιορτάζεται η γέννηση του Βούδα το Μάιο έτσι γίνονται και παρόμοιες λιτανείες για το θάνατό του τον ίδιο μήνα .

7 ΜΠΟΥΤΑΝ Η χώρα της απόλυτης γαλήνης και ηρεμίας . Αποκλειστικά για το Βουδισμό ! ΤΕΛΕΙΟ ;


Κατέβασμα ppt "ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ Ο Βουδισμός είναι μια απ’ τις μεγάλες και αρχαιότερες θρησκείες του κόσμου. Αναπτύχθηκε μετά το θάνατο του βασιλιά Σιντάρτα Γκαουτάμα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google