Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ Καθένας από εμάς χρησιμοποιεί το νερό στην καθημερινή του ζωή είτε άμεσα (μαγείρεμα, καθαριότητα κτλ.) είτε έμμεσα (με την κατανάλωση.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ Καθένας από εμάς χρησιμοποιεί το νερό στην καθημερινή του ζωή είτε άμεσα (μαγείρεμα, καθαριότητα κτλ.) είτε έμμεσα (με την κατανάλωση."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ Καθένας από εμάς χρησιμοποιεί το νερό στην καθημερινή του ζωή είτε άμεσα (μαγείρεμα, καθαριότητα κτλ.) είτε έμμεσα (με την κατανάλωση τροφών και άλλων προϊόντων, για την παραγωγή των οποίων απαιτείται νερό).

2 Η χρήση του νερού διακρίνεται σε:
1) Αστική, όταν το νερό καταναλώνεται στα σπίτια (οικιακή χρήση) ή στην πόλη (π.χ. πότισμα κήπων, πάρκων κτλ.). 2) Γεωργική, όταν το νερό χρησιμοποιείται για άρδευση των καλλιεργειών, κυρίως τους θερινούς μήνες.

3 3) Βιομηχανική, όταν το νερό χρησιμοποιείται:
Ως ψυκτικό υγρό. Για πλύσιμο μηχανημάτων, σκευών και πρώτων υλών. Ως συστατικό πολλών προϊόντων. Για την παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας.

4 Γενικά, η ζήτηση του νερού αυξάνεται συνεχώς
Γενικά, η ζήτηση του νερού αυξάνεται συνεχώς. Για το λόγο αυτό πολλές φορές παρατηρείται έλλειψη νερού. Είναι επομένως πολύ σημαντικό να γίνεται σωστή διαχείριση των διαθέσιμων υδάτινων πόρων. Η ευθύνη για τη σωστή διαχείριση του νερού είναι τόσο κοινωνική όσο και ατομική.

5 Οι αρμόδιοι φορείς μιας κοινωνίας οφείλουν να προγραμματίζουν τη διαχείριση των υδάτινων πόρων και να ενημερώνουν το κοινό για την αποδοτικότερη και οικονομικότερη χρήση τους. Οι πολίτες, από τη δική τους πλευρά, οφείλουν να κάνουν συνετή χρήση του νερού.

6 Τρόποι απολύμανσης πόσιμου νερού
Με χλώριο Με όζον Με υπεριώδεις ακτίνες Με θέρμανση Κάθε τρόπος έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

7 Με την καταστροφή των δασών ο κύκλος του νερού διαταράσσεται
Με την καταστροφή των δασών ο κύκλος του νερού διαταράσσεται


Κατέβασμα ppt "ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ Καθένας από εμάς χρησιμοποιεί το νερό στην καθημερινή του ζωή είτε άμεσα (μαγείρεμα, καθαριότητα κτλ.) είτε έμμεσα (με την κατανάλωση."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google