Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΠΑΛ ΟΙΝΟΗΣ-ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β ΤΕΤΡ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΠΑΛ ΟΙΝΟΗΣ-ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β ΤΕΤΡ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΠΑΛ ΟΙΝΟΗΣ-ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β ΤΕΤΡ
ΕΠΑΛ ΟΙΝΟΗΣ-ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β ΤΕΤΡ. ΕΤΟΥΣ ME TΙΤΛΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ

2 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ:ΤΟΡΟΜΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ: ΟΜΑΔΑ 1: ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΤΙΣΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΛΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΜΑΔΑ 2: ΚΑΛΛΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΛΙΝΟΦ ΚΙΡΙΛΟΦ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

3 ΟΜΑΔΑ 3: ΣΕΝΚΟ ΣΕΡΤΖΙΟ ΠΙΕΤΡΙ ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΘΟΔΩΡΗΣ ΓΚΑΝΤΗΡΗΣ ΠΟΘΗΤΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΟΜΑΔΑ 4 : ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΜΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

4 Τι είναι Μ.Ε.Κ. Είναι μια κατασκευή που παράγει έργο μέσω καύσης. Το καύσιμο είναι το ίδιο με την εργαζόμενη ουσία, δηλαδή την ουσία που μας δίνει έργο.

5 Ποια καύσιμα χρησιμοποιούν οι Μ.Ε.Κ.
Χρησιμοποιούν βενζίνη , πετρέλαιο ντίζελ , αέριο , κηροζίνη.

6 Σε ποιες κατηγορίες χωρίζονται οι Μ.Ε.Κ.
Ως προς το είδος της εργαζόμενης ουσίας χωρίζονται σε βενζινομηχανές και πετρελαιομηχανές. Ως προς τον τρόπο λειτουργίας έχουμε τις : 2χρονεσ μηχανές , 4χρονες μηχανές , περιστροφικές (βάνκελ) , αεριοστρόβιλοι.

7 Που χρησιμοποιούνται οι Μ.Ε.Κ.
Στην κίνηση οχημάτων (τραίνα , αυτοκίνητα , μοτοσικλέτες) , πλοίων , αεροπλάνων, παιχνιδιών, εργοστασίων. Γι΄ αυτό και το μέγεθός τους ποικίλει. Μια Μ.Ε.Κ. μπορεί να χωρά σε μια παλάμη και μια άλλη να καταλαμβάνει χώρο αρκετών τετραγωνικών

8 Ποια μέρη αποτελούν μια βιομηχανία.
❶ Το τμήμα διοίκησης που έχει την ευθύνη για τη σωστή λειτουργία της παραγωγής και των πωλήσεων. ❷ Το τμήμα παραγωγής στο οποίο γίνεται η σύνθεση των κινητήρων. ❸ Το τμήμα έρευνας που βελτιώνει την παραγωγή και τα προϊόντα της . ❹ Το τμήμα διαφήμισης που προωθεί τα προϊόντα.

9 Ποιες είναι μερικές Ελληνικές βιομηχανίες Μ.Ε.Κ.
Ποιες είναι μερικές Ελληνικές βιομηχανίες Μ.Ε.Κ. 1. Μαλκότσης .Έδρα του είχε τον Πειραιά και έβγαζε μηχανές από το 1930 ως το1980 περίπου. 2. Σοφίας. Κατασκεύαζε μηχανές απότο1912 ως τον πόλεμο. Έδρευε στην Μυτιλήνη. 3. Κανάκης –Δημάδης .Κατασκεύαζε μηχανές από το1920 ως το Η έδρα του ήταν στο Βόλο. 4. Ροδίτης . Κατασκεύαζε μηχανές στο Βόλο από το 1920 ως το Όλες οι παραπάνω μηχανές κινούσαν καΐκια και οχήματα , πότιζαν χωράφια και ήταν αξιόπιστες . Σήμερα δεν κατασκευάζονται πλέον Μ.Ε.Κ. στη χώρα μας. Οι παραπάνω εταιρίες είναι μερικές από τις δεκάδες του είδους που υπήρχαν στην Ελλάδα.

10 Βιβλιογραφία 1.Ροζάκος , Σπυρίδωνος . Θερμοδυναμική . 2.Μηχανουργική τεχνολογία εκδόσεις Ευγενιδίου 3.Εργασία του ναυπηγού μηχανολόγου μηχανικού Ε.Μ.Π. Δημήτρη Δερβένη. 4.Περιοδικό καρ εντ ντράιβερ ,άρθρο του Ηλία Καράογλου . 5. Αγροτική στέγη. 6.Αίγλη Δημόγλου «Συγκρότηση και εξέλιξη της βιομηχανίας του Βόλου» , Θ. Μαλούτας επιμ. «Βόλος αναζήτηση κοινωνικής ταυτότητας» Παρατηρητής , Θεσ/ κη 1995.


Κατέβασμα ppt "ΕΠΑΛ ΟΙΝΟΗΣ-ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β ΤΕΤΡ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google