Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αθλητισμός στην πόλη μας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αθλητισμός στην πόλη μας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αθλητισμός στην πόλη μας
Από τις μαθήτριες: Συνοδινού Αναστασία Τσεμπελή Ελένη Χούπη Ελένη

2 ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ:Η σκοποβολή είναι ένα άθλημα, που προέρχεται από τα προϊστορικά χρόνια. Η ανάγκη του ανθρώπου προς επιβίωση ήταν και ο λόγος που αναπτύχθηκε και εξαπλώθηκε, ιδιαίτερα στα προϊστορικά χρόνια, για το κυνήγι των θηραμάτων του. Έτσι λοιπόν για να έχει καλύτερα αποτελέσματα το κυνήγι του , έπρεπε με κάποιο τρόπο να εκπαιδεύεται στη σκοποβολή και να συνηθίζει το όπλο του. Στην σύγχρονη μορφή του αθλήματος, αποκλειστικό ρόλο για την μετέπειτα εξέλιξή του έπαιξε το γεγονός ότι η σκοποβολή εντάχθηκε στους Ολυμπιακούς αγώνες το Σκοπευτικός Όμιλος Σπάρτης Έτος ίδρυσης: 1987 Διεύθυνση: Αγίου Νίκωνος-Σπάρτη Τηλέφωνο επικοινωνίας: Διαβάστε περισσότερα:

3 ΒΟΛΛΕΥ Ο Σπαρτιατικός Γυμναστικός Σύλλογος είναι ένας από τους παλαιότερους αθλητικούς συλλόγους της χώρας μας. Ιδρύθηκε την 5η Νοεμβρίου 1895 από επίλεκτα μέλη της Σπαρτιατικής κοινωνίας που παρορμήθηκαν στην ίδρυσή του από το τότε επικρατούν πνεύμα αναβιώσεως του Ολυμπισμού, έναν μόλις χρόνο πριν τους πρώτους Ολυμπιακούς αγώνες της σύγχρονης εποχής, που θα διεξάγονταν στην Αθήνα του Κατά την ίδρυση του Συλλόγου, βασικό λόγο διαδραμάτισε το πνεύμα αρχαιολατρίας το οποίο πρυτάνευε εκείνη την εποχή και εκδηλωνόταν με την συνεχή ονοματοδοσία αρχαίων Σπαρτιατικών ονομάτων σε δρόμους αλλά και σε άτομα (πχ. Βρασίδας, Άγης, Κλεομένης, Λεωνίδας, Νικίας κλπ.). Αποτέλεσμα ήταν ο Σύλλογος να υιοθετήσει ως έμβλημά του τους Διόσκουρους (μυθικούς ήρωες της Λακωνίας και κατά την παράδοση γιους του Δία και της Λήδας) οι οποίοι κρίθηκαν σαν τους πιο αντιπροσωπευτικούς αθλητικούς ήρωες (Ο Κάστορας ήταν ιπποδαμαστής και ο Πολυδεύκης πυγμάχος).

4 ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ εώς 12 ετών: 1 Αγόρια:21 Κορίτσια:18 Εώς 18 ετών:
Ο ΣΚ.Ο.Σ. έχει φέρει αρκετές διακρίσεις και έχει πάνω από 600 μ μέλη. Αποτελείται από 3 αγωνιστικά τμήματα: α)Σταθερού στόχου β)Πρακτικής Σκοποβολής γ)Πήλινου Στόχου Ακαδημίες:3 εώς 12 ετών: 1 Αγόρια: Κορίτσια:18 Εώς 18 ετών: Αγόρια: Κορίτσια:9 Άνω των 18 ετών: Άντρες: Γυναίκες:14

5 ΒΟΛΛΕΥ Τμήματα: Αθλοπαιδιές (49) 5. Παμπαίδες (7)
Αθλοπαιδιές (49) Παμπαίδες (7) Παγκορασίδες (38) Παίδες (11) Κορασίδες (13) Άντρες (16) Γυναίκες (10)

6 Διακρίσεις Σκοπευτικός Όμιλος Σπάρτης (ΣΚ.Ο.Σ.): Στο άθλημα του σταθερού στόχου το 2014 κατέκτησε την 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής. Ακόμη, έχει διακριθεί τόσο στο ατομικό αγώνισμα της κεντρικής πυροδότησης (30+30) όσο και στο ομαδικό. Επίσης, σε αγώνες Α’ κατηγορίας στο αεροβόλο πιστόλι ανδρών, σε περιφερειακούς αγώνες (1η θέση) καθώς και στο αγώνισμα του skeet(πρόκειται για αγώνα σκοποβολής πήλινου στόχου κατά τον οποίο οι στόχοι εκτοξεύονται από δύο καταπακτές (πύργους), με μεταξύ τους απόσταση περίπου 37 μέτρων, και ο σκοπευτής από διαφορετικούς βατήρες οι οποίοι σχηματίζουν τόξο, και βάλλει κατά των στόχων). 

7 ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ Έως 12 ετών

8 Έως 18 ετών

9 Άνω των 18 ετών

10 ΒΟΛΛΕΥ Από 12 έως 18 ετών

11 Ενήλικες


Κατέβασμα ppt "Αθλητισμός στην πόλη μας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google