Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Sugar and cancer.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Sugar and cancer."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Sugar and cancer

2 Greenmedinfo - Jonathan Middleton

3 Δημοσιεύθηκε στο Journal of Clinical Investigation με τον τίτλο, η αυξημένη πρόσληψη ζάχαρης προωθεί την ογκογένεση . μέσω EPAC / RAP1 και Ο-ΟΙοΝΑο μονοπάτια, οι ερευνητές κατέληξαν «αυξημένη γλυκόλυση [μεταβολισμός βασίζεται σε ζάχαρη] συχνά θεωρείται ως συνέπεια της ογκογόνου διαδικασίας, που υποστηρίζει τα κακοήθη κύτταρα στην ανάπτυξη και την επιβίωση.»

4 η μελέτη διαπίστωσε ότι "Αντίθετα, αναγκαστική μείωση της πρόσληψης γλυκόζης από κύτταρα καρκίνου μαστού οδήγησε στην φαινοτυπική αναστροφή". Με άλλα λόγια, παρεμβαίνοντας με μη διαθεσιμότητα ζάχαρης η μη πρόσληψη αυτής προκαλεί στο καρκινικό κύτταρο αναστροφή προς προκαρκινική δομή-λειτουργίας του (φαινότυπος). Ποιες είναι οι επιπτώσεις αυτής της έρευνας στη διατροφή; Οι Αμερικανοί καταναλώνουν μια εκπληκτική ποσότητα £ 160 ετησίως (φανταστείτε: 31 σακούλες πέντε-λιβρών για τον καθένα από εμάς!) – Είναι μια από τις κύριες αιτίες των μεταβολικών αλλαγών των κυττάρων στο σώμα που συνάδει με την έναρξη και προώθηση του καρκίνου. Η έρευνα δείχνει ότι αφαιρώντας τη από τη διατροφή, και στερώντας τη από τα κύτταρα, θα μπορούσε να ανατρέψει τον καρκίνο.

5 Κρυφές πηγές ζάχαρης, Καρκίνος
Έχει υπολογιστεί από το USDA ότι ο μέσος Αμερικανός καταναλώνει £ 200 προϊόντα δημητριακών ετησίως . «Εξευγενισμένοι υδατάνθρακες» π.χ. κράκερ, ψωμί, τα ζυμαρικά, τα δημητριακά - είναι στην πραγματικότητα «κρυφές» μορφές ζάχαρης Προσθέτοντας τα δύο στοιχεία μαζί σε ετήσια κατά κεφαλήν κατανάλωση των προϊόντων της ζάχαρης, των σιτηρών, (τόσο φανερή επιτραπέζια ζάχαρη / σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης και συγκεκαλυμμένη υδατάνθρακες) μπορεί να συμβάλουν στην προώθηση της ιδανικής μεταβολικής κατάστασης των κυττάρων του καρκίνου: αναερόβια γλυκόλυση.

6 Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο η δίαιτα όταν στερείται υδατανθράκων είναι αποτελεσματική και στις πιο επιθετικές μορφές των καρκίνων: συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του εγκεφάλου. Όταν τραβήξεις το χαλί της ζάχαρης και των υδατανθράκων από τα καρκινικά κύτταρα, αναγκάζονται να υποβληθούν είτε σε προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο (απόπτωση) ή εκ νέου διαφοροποίηση «πίσω» σε μη-καρκινικούς φαινότυπους.

7 hidden “sugar” Beware, though. Some sugary foods don’t include “sugar” on the ingredient list. That’s because sugar is often disguised under different names. Here are some hidden “sugar” words to look out for: fructose (natural sugar from fruits) lactose (natural sugar from milk) sucrose (made from fructose and glucose) maltose (sugar made from grain) glucose (simple sugar, product of photosynthesis) dextrose (form of glucose)

8 Κρυμμένη ζάχαρη Προσοχή, ορισμένα ζαχαρούχα τρόφιμα δεν περιλαμβάνουν «ζάχαρη» στον κατάλογο των συστατικών. Αυτό συμβαίνει επειδή η ζάχαρη είναι συχνά συγκαλυμμένη κάτω από διαφορετικά ονόματα. Εδώ είναι κάποιες αναγραφόμενες λέξεις:      φρουκτόζη (τα φυσικά σάκχαρα από τα φρούτα)      λακτόζη (φυσικό σάκχαρο του γάλακτος)      σακχαρόζη (από φρουκτόζη και γλυκόζη)      μαλτόζη (ζάχαρη που παράγεται από σιτηρά)      γλυκόζη (απλή ζάχαρη, το προϊόν της φωτοσύνθεσης)      δεξτρόζη (μορφή γλυκόζης)

9 Σημαντικό σημείο της έρευνας δείχνει ότι υπάρχει σχέση σακχάρου, υψηλότερα επίπεδα ινσουλίνης, ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων και αύξηση του κινδύνου άλλων χρόνιων νοσημάτων. Πολλοί τύποι καρκινικών κυττάρων έχουν αφθονία των υποδοχέων της ινσουλίνης, και ανταποκρίνονται πιο πολύ από τα φυσιολογικά κύτταρα με την ικανότητα της ινσουλίνης να προωθήσει την ανάπτυξη τους. Όλοι οι υδατάνθρακες κατανέμονται σε απλά σάκχαρα στο έντερο, απορροφώνται από το αίμα, αυξάνοντας τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Το πάγκρεας σε απόκριση, απελευθερώνει ινσουλίνη.

10 Σηματοδότης της γλυκόζης
Κάθε κύτταρο, επικοινωνεί με το υπόλοιπο σώμα μας μέσω χημικών σημάτων (ινσουλίνη ) συνδέεται με τους υποδοχείς στη μεμβράνη των κυττάρων. Οι υποδοχείς δρούν, κάτι, σαν μια κλειδαριά με το κλειδί της: κάθε μήνυμα απαιτεί το σωστό κλειδί για να ξεκλειδώσει την κλειδαριά. Η ινσουλίνη δεσμεύεται από τον υποδοχέα της στην κυτταρική μεμβράνη, ξεκινώντας μια σειρά από βήματα εντός του κυττάρου. Αυτά τα βήματα επιτρέπουν την παρουσία ζάχαρης μέσα στο κύτταρο, ως ενέργεια.

11 Η ιδέα ότι η ζάχαρη μπορεί να τροφοδοτήσει άμεσα την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων μπορεί να οδηγήσει μερικούς ανθρώπους να αποφεύγουν όλα τα τρόφιμα που περιέχουν υδατάνθρακες. Αυτό είναι αντιπαραγωγικό για όσους αγωνίζονται να διατηρήσουν το βάρος τους, ενώ ασχολούνται με τις παρενέργειες του καρκίνου και τις θεραπείες. Το πιο σημαντικό, το να αποφύγει εντελώς "όλη τη ζάχαρη" δημιουργεί άγχος. Το στρες ενεργοποιεί τους μηχανισμούς μάχης ή φυγής, αυξάνοντας την παραγωγή των ορμονών που μπορεί να αυξήσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να καταστέλλουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού.

12 IR και ο διαβήτης επηρεάζει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, πρόγνωση
Ο διαβήτης και ο καρκίνος συμβαίνουν μαζί συχνότερα από ότι θα αναμενόταν από την τύχη και μόνο. Εμπειρογνώμονες σε θέματα υγείας δεν έχουν ακόμη καταλάβει όλα τα ins και outs της σχέσης μεταξύ αυτών των δύο νοσημάτων. Σύμφωνα με μελέτες «παραμένει ασαφές εάν η συσχέτιση μεταξύ σακχαρώδη διαβήτη και καρκίνου είναι άμεση (π.χ., λόγω της υπεργλυκαιμίας [υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα]), (ανοχή στην ινσουλίνη και υπερινσουλιναιμία [υψηλά επίπεδα ινσουλίνης)], παράγοντες που μεταβάλλουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου ή αν ο διαβήτης είναι ένας δείκτης για την υποκείμενη βιολογική νόσο, ή εάν η σχέση μεταξύ του καρκίνου και του διαβήτη είναι έμμεση και οφείλεται σε κοινούς παράγοντες κινδύνου όπως η παχυσαρκία. "

13 Η έρευνα συνδέει τον διαβήτη με καρκίνους του ήπατος, του παγκρέατος, του ενδομητρίου, του παχέος εντέρου, του μαστού και της ουροδόχου κύστεως. Επίσης ενδιαφέρον είναι ότι η μετφορμίνη, ένα κοινό φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη μείωση της αντίστασης στην ινσουλίνη σε άτομα με διαβήτη, μελετάται, για πιθανό όφελος της ως θεραπεία του καρκίνου.

14 η ζάχαρη τροφοδοτεί τον καρκίνο
Patrick Quillin, PHD, RD, CNS, ο πρώην διευθυντής Κέντρου διατροφής για τη θεραπεία του καρκίνου στην Αμερική Tulsa, έγραψε: «Με προβληματίζει γιατί η απλή ιδέα" η ζάχαρη τροφοδοτεί τον καρκίνο "μπορεί να αγνοηθεί τόσο δραματικά ως μέρος πρωτοκόλλου θεραπείας του καρκίνου. "(Nutrition Science News, Απρίλιος 2000). Συμφωνώ. Η ζάχαρη είναι το αγαπημένο φαγητό του καρκίνου. Υπάρχουν τουλάχιστον πέντε λόγοι για τους οποίους ο καρκίνος και η ζάχαρη είναι οι καλύτεροι φίλοι.

15 Αδράνεια  Η σωματική δραστηριότητα βελτιώνει την ικανότητα των κυττάρων να χρησιμοποιούν γλυκόζη. Αυτό μπορεί να βοηθήσει να κρατήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σε ένα χαμηλότερο, πιο φυσιολογικό εύρος. Αυτό βοηθά σαφώς την μη περίσσεια σακχάρου στο αίμα που διαφορετικά θα προκαλέσει αύξηση της παραγωγής ινσουλίνης.

16 1-Affinity (Χημική σχέση)
Τα καρκινικά κύτταρα αγαπούν τη ζάχαρη! Αυτός είναι ο λόγος που επεξεργασμένοι υδατάνθρακες όπως η λευκή ζάχαρη, άσπρο αλεύρι, σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης και τα αναψυκτικά είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για όποιον προσπαθεί να αποτρέψει ή να αντιστρέψει τον καρκίνο. Τα καρκινικά κύτταρα προσλαμβάνουν ζάχαρη κατά φορές επιπλέον από το ποσοστό των υγιών κυττάρων. Στην πραγματικότητα, είναι η βάση του ΡΕΤ (τομογραφία εκπομπής θετικών ποζιτρονίων σαρώσεις) ένα από τα πιο ακριβή εργαλεία για την ανίχνευση της ανάπτυξης του καρκίνου. Τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων χρησιμοποιεί ραδιενεργά σημασμένη γλυκόζη για την ανίχνευση καρκινικών κυττάρων Το 1931 ο βραβευμένος με Νόμπελ ιατρικής, Γερμανία, ο Otto Warburg, PhD, ανακάλυψε ότι τα καρκινικά κύτταρα έχουν ριζικά διαφορετικό μεταβολισμό σε σύγκριση με τα υγιή κύτταρα. Βρήκε ότι οι κακοήθεις όγκοι εμφανίζουν αυξημένη γλυκόλυση - μια διαδικασία κατά την οποία η γλυκόζη χρησιμοποιείται ως καύσιμο από τον καρκίνο - σε σχέση με τα φυσιολογικά κύτταρα.

17 1-Affinity Cancer cells love sugar! That is why refined carbohydrates like white sugar, white flour, high fructose corn syrup (HFCS) and soft drinks are extremely dangerous for anyone trying to prevent or reverse cancer. Sugar essentially feeds tumors and encourages cancer growth. Cancer cells uptake sugar at times the rate of healthy cells. In fact, that is the basis of PET (positive emission tomography) scans — one of the most accurate tools for detecting cancer growth. PET scans use radioactively labeled glucose to detect sugar-hungry tumor cells. When patients drink the sugar water, it gets preferentially taken up into the cancer cells and they light up! The 1931 Nobel laureate in medicine, German Otto Warburg, PhD, discovered that cancer cells have a fundamentally different energy metabolism compared to healthy cells. He found that malignant tumors exhibit increased glycolysis — a process where by glucose is used as a fuel by cancer — as compared with normal cells.

18 2-Οξύτητα Otto Warburg διαπίστωσε επίσης ότι τα καρκινικά κύτταρα ζούν σε όξινο περιβάλλον. Η ζάχαρη είναι πολύ όξινο προϊόν. Με ρΗ περίπου 6,4, είναι 10 φορές πιο όξινο από το ιδανικό αλκαλικό ρΗ του αίματος.

19 2-Acidity Warburg also found that cancers thrive in an acidic environment. Sugar is highly acidic. With a pH of about 6.4, it is 10 times more acidic than the ideal alkaline pH of blood at 7.4.

20 3-Ανοσοποιητικό Η ζάχαρη καταστέλλει ένα κλειδί την ανοσολογική απάντηση γνωστή ως φαγοκυττάρωση - το αποτέλεσμα Pac-Man του ανοσοποιητικού συστήματος. Καταναλώνοντας 10 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει μια μείωση περίπου 50% σε επίπεδο φαγοκυττάρωσης. Δεν είναι μόνο η ποσότητα της ζάχαρης, αλλά και η συχνότητα λήψης που επηρεάζει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Σε μία μελέτη, άτομα βρέθηκαν να έχουν σχεδόν μια μείωση 38% σε φαγοκύττωση μία ώρα μετά την κατάποση μιας μέτριας ποσότητας ζάχαρης. Δύο ώρες αργότερα, το ανοσοποιητικό σύστημα παρουσίασε ανοσοκαταστολή 44% και μερική αποκατάσταση πέντε ώρες μετά.

21 3-Immunity Sugar suppresses a key immune response known as phagocytosis – the Pac-Man effect of the immune system. Consuming 10 teaspoons of sugar can cause about a 50% reduction in phagocytosis. If you consider the sugar in your cereal, the syrup on your waffles and pancakes, the sugar added to your morning coffee or tea, the sugar in cold beverages like iced tea or lemonade, the HFCS in prepared foods, salad dressing and ketchup, and of course sugary snacks and desserts, you can see how easy it is to suppress your immune systems significantly. Not only the amount of sugar, but also the frequency of ingesting sugar is relevant to immune function. In one study, research subjects were found to have nearly a 38% decrease in phagocytosis one hour after ingesting a moderate amount of sugar. Two hours later, the immune system was suppressed 44%; immune function did not recover completely for a full five hours.

22 4-Δραστηριότητα Στους περισσότερους ανθρώπους, όταν καταναλώνεται ζάχαρη σε οποιαδήποτε μορφή, το πάγκρεας απελευθερώνει την ινσουλίνη. Ο ιστός του μαστού, για παράδειγμα, περιέχει υποδοχείς της ινσουλίνης, και η ινσουλίνη είναι ένα ισχυρό διεγερτικό της ανάπτυξης των κυττάρων. Μία ομάδα Αυστραλοί ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα υψηλά επίπεδα του παράγοντα ανάπτυξης ινσουλίνης και που ομοιάζουν με ινσουλίνη (IGF) μπορεί στην πραγματικότητα να είναι αιτιολογικός παράγοντας των καρκίνων του μαστού, του προστάτη, του ενδομητρίου και του παγκρέατος. Μία ευρεία μελέτη που διεξήχθη σε 21 χώρες στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση ζάχαρης είναι ένας ισχυρός παράγοντας κινδύνου που συμβάλλει σε υψηλότερα ποσοστά καρκίνου του μαστού, ιδιαίτερα σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας. Μία μελέτη διάρκειας τεσσάρων ετών στο Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας και Προστασίας του Περιβάλλοντος σε 480 υγιείς μάρτυρες σε σύγκριση με 111 ασθενείς με καρκίνο των χοληφόρων η πρόσληψη ζάχαρης συσχετίστηκε με περισσότερο από το διπλάσιο για κίνδυνο καρκίνου.

23 5- Η παχυσαρκία Περισσότερες από περιπτώσεις καρκίνου κάθε χρόνο προκαλούνται από περίσσεια σωματικού λίπους, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο: του οισοφάγου, του παγκρέατος, του νεφρού, της χοληδόχου κύστεως, του μαστού και του παχέος εντέρου.

24 According to researchers at the University of California, San Francisco, sugar poses a health risk—contributing to around 35 million deaths globally each year. So high is its toxicity that it should now be considered a potentially toxic substance like alcohol and tobacco. Its link with the onset of diabetes is such that punitive regulations, such as a tax on all foods and drinks that contain “added’’ sugar, are now warranted, the researchers concluded. They also recommend banning sales in or near schools, as well as placing age limits on the sale of such products. Sugar does not stop at diabetes, metabolic syndrome, hyper- and hypoglycemia, and heart disease. Sugar and cancer are locked in a death grip yet oncologists often fail to do what’s necessary to stop their patients from feeding their cancers with sweets.

25 Ένας αυξανόμενος αριθμός των ιατρικών επιστημόνων και πολλοί εναλλακτικοί επαγγελματίες γνωρίζουν ότι η πιο λογική, αποτελεσματική, ασφαλής, αναγκαία και ανέξοδος προσέγγιση για τη θεραπεία του καρκίνου είναι να διακόπτεται η παροχή τροφίμων με ζάχαρη σε όγκους και καρκινικά κύτταρα. « πεθαίνουν από την πείνα τους με την έλλειψη της γλυκόζης». Η θεραπευτική στρατηγική για την επιλεκτική διατροφή όγκων με διαιτητική τροποποίηση είναι μία από τις κύριες μορφές θεραπείας που είναι απαραίτητη για τους ασθενείς με καρκίνο για να κερδίσουν τον πόλεμο με τη νόσο.

26 Don Aver - Tom Graeber Ερευνητής στο Ινστιτούτο Καρκίνου Huntsman στη Γιούτα " Don Ayer, Ph.D., καθηγητής στο Ογκολογικό Τμήμα Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα. ήταν ένας από τους πρώτους που είχε ανακαλύψει ότι η ζάχαρη "τρέφει" όγκους. Η έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών υποστηρίζει, «είναι γνωστό από το 1923 ότι τα καρκινικά κύτταρα χρησιμοποιούν πολύ περισσότερη γλυκόζη από τα φυσιολογικά κύτταρα. Η έρευνά βοηθάει να δείξει πώς η διαδικασία αυτή λαμβάνει χώρα, και πώς θα μπορούσε να σταματήσει τον έλεγχο της αύξησης του όγκου, Ο Δρ Tom Graeber, καθηγητής της μοριακής ιατρικής και φαρμακολογίας, έχει μελετήσει πώς ο μεταβολισμός της γλυκόζης επηρεάζει τα βιοχημικά σήματα, τα οποία υπάρχουν στο καρκινικά κύτταρα. Ο Graeber και οι συνεργάτες σε έρευνα δημοσιευμένη στις 26 Ιουνίου, 2012, στο Molecular Systems Biology γράφουν ότι στερώντας τη γλυκόζη οδηγείς στο θάνατο τα καρκινικά κύτταρα. Τα καρκινικά κύτταρα εξαρτώνται από σταθερή διαθεσιμότητα της γλυκόζης στο αίμα για την ενέργειά τους, δεν είναι σε θέση να μεταβολίζουν σημαντικές ποσότητες λιπαρών οξέων ή κετονικά σώματα, έτσι χρησιμοποιούν τη ζάχαρη.

27 Ο Δρ. Rainer Klement και Ulrike Kammerer διεξήγαγαν μια προοπτική ανασκόπηση της βιβλιογραφίας για τους υδατάνθρακές και τις άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις τους σε καρκινικά κύτταρα, δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 2011 στο περιοδικό Nutrition and Metabolism, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι οι καρκίνοι είναι τόσο ευαίσθητοι για την παροχή ζάχαρης που αν κοπή η προσφορά θα καταστείλει τον καρκίνο. "Αυξημένη ροή του μεταβολισμού της γλυκόζης προωθεί διάφορα χαρακτηριστικά του καρκίνου, όπως υπερβολικό πολλαπλασιασμό, αντι-αποπτωτική διαδικασία, εξέλιξη του κυτταρικού κύκλου και την αγγειογένεση". Η κατανάλωση λευκής ζάχαρης (ή οτιδήποτε λευκό) προκαλεί ελλείψεις μαγνησίου επειδή το μαγνήσιο έχει αφαιρεθεί κατά την επεξεργασία, καθιστώντας τη ζάχαρη κύρια αιτία του καρκίνου, διότι οι ελλείψεις σε μαγνήσιο είναι όχι μόνο προ-φλεγμονώδης, αλλά και προ-καρκινική κατάσταση.

28 Το σιρόπι καλαμποκιού πηγή υψηλής φρουκτόζης προκαλεί καρκίνο με ένα μοναδικό τρόπο, διότι ένα μεγάλο μέρος της είναι μολυσμένο με υδράργυρο εξαιτίας του σύνθετου τρόπου παρασκευής. Προκαλεί ελλείψεις σεληνίου επειδή ο υδράργυρος που περιέχει προσδένεται με σελήνιο. Το σελήνιο είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή της γλουταθειόνης

29 Horner Ο Δρ Κ. Horner έχει πολλά να πει για τις γυναίκες για την ινσουλίνη και τον καρκίνο του μαστού: Όταν πρόκειται για τον καρκίνο του μαστού, η ινσουλίνη δεν είναι φίλος. Ένας από τους μεγαλύτερους λόγους οφείλεται στο γεγονός ότι τόσο τα φυσιολογικά κύτταρα του μαστού όσο και τα καρκινικά κύτταρα έχουν υποδοχείς ινσουλίνης. Όταν η ινσουλίνη συνδέεται με τον υποδοχέα της, έχει το ίδιο αποτέλεσμα όπως όταν τα οιστρογόνα : προκαλεί τα κύτταρα να αρχίσουν τη διαίρεση. Τα υψηλότερα επίπεδα της ινσουλίνης, θα οδηγήσουν σε γρήγορη διαίρεση και ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.

30 Με άλλα λόγια, όταν τα επίπεδα της ινσουλίνης είναι αυξημένα, τα επίπεδα ελεύθερων οιστρογόνων είναι αυξημένα, και επιταχύνουν την κυτταρική διαίρεση. Γι 'αυτό και τα υψηλά επίπεδα ινσουλίνης αυξάνουν τόσο πολύ τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού Ο Δρ Horner μιλά για μια μελέτη που διεξήχθη από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ (2004), η οποία διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που, ως έφηβοι, είχαν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη , τα αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους είχαν υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης του καρκίνου του μαστού αργότερα στη ζωή. "Έτσι, είπε «ενθαρρύνοντας την έφηβη κόρη σας να γίνουν περικοπές στον τομέα της ζάχαρης θα βοηθήσει να μειώσει τον κίνδυνο της εμφάνισης καρκίνου του μαστού για το υπόλοιπο της ζωής της».

31 Τα κύτταρα καρκίνου παγκρέατος χρησιμοποιούν τη φρουκτόζη για να βοηθήσει τους όγκους να αναπτυχθούν πιο γρήγορα. Ομάδα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες Τα ευρήματά τους, δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Cancer Research, έχουν συνδέσει την κατανάλωση φρουκτόζης με καρκίνο του παγκρέατος, μία από τις πλέον θανατηφόρες μορφές καρκίνου.

32 Anthony Heaney Ο Δρ Anthony Heaney της Jonsson Cancer Center του UCLA επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης. «Η σύγχρονη διατροφή περιέχει πολλά ραφιναρισμένα ζάχαρα συμπεριλαμβανομένης της φρουκτόζης και εμπλέκεται σε πολλά νοσήματα, όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης και η λιπώδης διήθηση του ήπατος», δήλωσε. "Στην παρούσα μελέτη δείξαμε ότι οι καρκίνοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν φρουκτόζη εξίσου εύκολα όπως γλυκόζη για να τροφοδοτήσουν την ανάπτυξη τους, Τα ευρήματα αυτά δείχνουν ότι τα καρκινικά κύτταρα μπορεί να μεταβολίσουν φρουκτόζη εύκολα και να αυξήσουν τον πολλαπλασιασμό τους. Επιπλέον, τα τρόφιμα που προκαλούν μια απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα προκαλούν την έκκριση του παράγοντα ινσουλίνης και του ινσουλινοειδούς αυξητικού παράγοντα 1 (IGF-1διεγείρει την κυτταρική ανάπτυξη και προάγει τους παράγοντες της φλεγμονής), δύο ορμόνες που προάγουν και την ανάπτυξη του καρκίνου.

33 Meyerhardt J. 2006, Harvard… Σε in vivo μελέτες εμβόλισαν κακοήθη κύτταρα σε ποντικούς και μελέτησαν, πως επηρεάζεται η ανάπτυξη όγκων, από τροφές με διαφορετικό γλυκαιμικό δείκτη. Δυόμιση μήνες μετά οι 16 από τους 24 ποντικούς, είχαν πεθάνει σε σύγκριση με έναν από αυτούς που τρέφονταν με χαμηλό ΓΔ. Τα πανεπιστήμια , Harvard, San Francisco, Magill, έδειξαν το ίδιο για νεοπλάσματα του προστατικού αδένα. Η μελέτη έδειξε κίνδυνο 9 φορές μεγαλύτερο για τους άνδρες που είχαν υψηλά επίπεδα IGF.

34 A. Braunstein Σε θεραπεία ασθενών με σ. διαβήτη που ανέπτυξαν καρκίνο, ο A. Braunstein παρατήρησε το1921,ότι η έκκριση της γλυκόζης στα ούρα εξαφανίστηκε. Ένα χρόνο αργότερα, R. Bierich περιέγραψε την αξιοσημείωτη συσσώρευση γαλακτικού οξέος στόν ιστό όγκου και απέδειξαν ότι το γαλακτικό είναι απαραίτητο για την εισβολή κυττάρων μελανώματος στον περιβάλλοντα ιστό. Ένα χρόνο μετά ο Otto Warburg ξεκίνησε τα πειράματά του, που τελικά έληξαν γι 'αυτόν με το βραβείο Νόμπελ.

35

36 Otto Warburg 1924 Δρ Otto Warburg, "στο μεταβολισμό των όγκων," δήλωσε, "συνοψίζονται σε λίγα λόγια, η πρωταρχική αιτία του καρκίνου είναι η αντικατάσταση της αναπνοής του οξυγόνου σε φυσιολογικά κύτταρα του σώματος από την ζύμωση των σακχάρων. Ο μεταβολισμός του καρκίνου είναι περίπου οκτώ φορές μεγαλύτερος από το μεταβολισμό των φυσιολογικών κυττάρων. Οι γιατροί γνωρίζουν ότι ο καρκίνος μεταβολίζει πολύ διαφορετικά από τα φυσιολογικά κύτταρα. Τα φυσιολογικά κύτταρα χρειάζονται οξυγόνο. Τα καρκινικά κύτταρα περιφρονούν το οξυγόνο. Υπόθεση Warburg ήταν ότι η ανάπτυξη του καρκίνου προκαλείται όταν τα καρκινικά κύτταρα μετατρέπουν τη γλυκόζη σε ενέργεια χωρίς τη χρήση οξυγόνου. Τα υγιή κύτταρα αποκτούν την ενέργεια από τη μετατροπή πυροσταφυλικού σε οξυγόνο, ο καρκίνος πρέπει να θεωρείται μια μιτοχονδριακή δυσλειτουργία.

37 Το γαλακτικό οξύ βρίσκεται στα καρκινικά κύτταρα 10 φορές και περισσότερο, απ' ότι στα υγιή κύτταρα. Αυτή η κατάσταση οδηγεί σε μια ανισορροπία της σχέσης οξέων και αλκάλεων (χαμηλό PH) και στέρηση του οξυγόνου. Τα καρκινικά κύτταρα έχουν PH γύρω στο 5 και η οξύτητα αυξάνει, είναι πολύ δύσκολο τα κύτταρα αυτά να αναπνεύσουν κανονικά. Όλα τα κύτταρα έχουν μια απόλυτη ανάγκη για οξυγόνο αλλά τα καρκινικά κύτταρα ζουν με τη ζύμωση της ζάχαρης. Ο Warburg απέδειξε την θεωρία του, που του απέφερε τα 2 βραβεία Νόμπελ, όταν πήρε κύτταρα από ένα έμβρυο και τα ανάγκασε να αναπτυχθούν χωρίς οξυγόνο, είχαν όλα τα χαρακτηριστικά των καρκινικών κυττάρων. Αυτό σημαίνει πως τα κύτταρα μπορούν να μετατραπούν σε καρκινικά κύτταρα αλλάζοντας απλά μια μεταβλητή.

38 Δυχλωροακετονικό οξύ (dichloroacetate/ dichloroacetic acid – DCA)
Ενδιαφέρει τόσο τους τοξικολόγους όσο και τους ιατρούς. Αποτελεί προϊόν χλωρίωσης του νερού, επομένως βρίσκεται στο πόσιμο νερό. Επίσης είναι προϊόν μεταβολισμού πολλών φαρμάκων και εδώ και δεκαετίες ερευνάται η επίδραση του στη θεραπεία καρδιαγγειακών και μεταβολικών παθήσεων αλλά και σε κακοήθη νοσήματα

39 DCA Το DCA χορηγείται από το στόμα, αλλά και παρεντερικά. Η δράση του πραγματοποιείται μέσα σε λίγα λεπτά από τη στιγμή της χορήγησης, όπου ταχέως μεταφέρεται δια των κυτταρικών μεμβρανών και συγκεντρώνεται στα μιτοχόνδρια. Περίπου το 20% συνδέεται με τις πρωτεΐνες του πλάσματος. Για να ερευνηθούν οι δράσεις του σε ανθρώπους και πειραματόζωα δίνονται δόσεις σε mg/kg και όχι σε μg/kg , όπως αυτές που ανευρίσκονται στο περιβάλλον. (Η συγκέντρωση του στο πόσιμο νερό υπολογίζεται σε 4 μg/kg, ενώ η θεραπευτική δόση ανέρχεται στα 50 mg/kg.)1

40 Max Gerson Ο Πρίγκιπας Κάρολος της Αγγλίας τον Ιούνιο του 2004 έκανε την εξής δήλωση: «Μία φίλη μου είχε καρκίνο και είχε διάρκεια ζωής για 2 μήνες. Ακολούθησε την θεραπεία του Max Gerson και τώρα έπειτα από 8 χρόνια είναι τελείως καλά. Πρέπει ναπροσεχθεί αυτή η θεραπεία». Τι χρησιμοποιεί ο Max Gerson; 8 ποτήρια πράσινους χυμούς καθημερινά και αυστηρή διατροφή, θεράπευσε αποδεδειγμένα χιλιάδες ανθρώπους; Μάλιστα 50 περιπτώσεις με τα ιστορικά τους, ακτινογραφίες κ.τ.λ. τις παρουσίασε ενώπιον του Κογκρέσου.

41 M. Gerson. O Α.Σβάιτσερ, νομπελίστας, που θεραπεύτηκε από τον Gerson τον θεωρεί μια από τις μεγαλύτερες ιδιοφυίες του 20ου αιώνα. Η γυναίκα του προέδρου της…… Βουλής θεραπεύτηκε μόνο με τη θεραπεία του Gerson. Ο χυμός των φύλλων της ελιάς έχει πολύ περισσότερα θεραπευτικά συστατικά από τους χυμούς πράσινων φυτών που χρησιμοποιούσε ο Gerson και ειδικά ένζυμα που βοηθούν την πέψη των καρκινοπαθών η οποία έχει διαταραχθεί.

42 Η Κίνα πραγματοποίησε μελέτη σε 300
Η Κίνα πραγματοποίησε μελέτη σε άτομα μαζί με το Πανεπιστήμιο Cornel των ΗΠΑ σχετικά με το σελήνιο επί 10 έτη. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Το σελήνιο προλαβαίνει τον καρκίνο και βοηθάει τη θεραπεία του στο αρχικό στάδιο μαζί με βιταμίνη Ε

43 Η ζάχαρη μετατρέπει το σώμα σε ένα κατάλληλο έδαφος αναπαραγωγής, για τους ιούς, βακτήρια, μύκητες και τον καρκίνο, με καταστροφικές επιπτώσεις για το ανοσοποιητικό σύστημα.

44 Τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη
Φυσικά γλυκαντικά: νέκταρ αγαύδης, (αθάνατος, Γ.Δ 15 ) στέβια, ξυλιτόλη (από σημύδα), μαύρη σοκολάτα (με κακάο πάνω από 70%), μέλι ακακίας. Δημητριακά ολικής αλέσεως, ρύζι αναποφλοίωτο, βρόμη, φαγόπυρο κλπ. Φασόλια ,φακές, μπιζέλια, γλυκοπατάτες. Πράσινο τσάι, φρούτα ωμά κεράσια, μύρτιλλα. Σκόρδο, κρεμμύδια. Νερό με λίγο λεμόνι, φασκόμηλο ή θυμάρι.

45 Ωμέγα-3, Ωμέγα-6 λιπαρά οξέα.
Διατροφή: τόπος διατροφής των βοοειδών των πτηνών κλπ. Αναλογία Ω3- Ω6. Τα καλαμπόκι ,σιτάρι, σόγια περιορίζουν πολύ τα ωμέγα 3, 1/15. Η Άρτεμις Σιμοπούλου στο New England Journal of medicine υποστήριξε σε σχετική μελέτη, ότι τα αυγά από κοτόπουλα που τρέφονταν με καλαμπόκοι είχαν περίπου 20 φορές περισσότερα Ω6 από Ω3.

46 Πράσινο τσάι Επιγαλοκατεχίνες του γαλλικού οξέος
Συνδυασμός με σόγια πολύ καλά δεδομένα σε ορμονοεξαρτώμενους όγκους του μαστού (οιστρ/νο) 4 ποτήρια την ημέρα μειώνουν 57% το ποσοστό των υποτροπών.

47 Η αλήθεια περνάει από τρία στάδια όπως έλεγε ο Σοπενχάουερ
Η αλήθεια περνάει από τρία στάδια όπως έλεγε ο Σοπενχάουερ. Πρώτα προσπαθείς να την γελοιοποιήσεις. Έπειτα επιτίθεσαι βίαια σ' αυτή και στο τελικό στάδιο την δέχεσαι


Κατέβασμα ppt "Sugar and cancer."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google