Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΡΥΠΑΝΣΗ ΥΔΑΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΡΥΠΑΝΣΗ ΥΔΑΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΡΥΠΑΝΣΗ ΥΔΑΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017
ΡΥΠΑΝΣΗ ΥΔΑΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ Πηγές ρύπανσης νερού Τρόποι αντιμετώπισης ρύπανσης του νερού Επιπτώσεις ρύπανσης νερού ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

2 ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

3 ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ
ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ Στις επόμενες διαφάνειες θα αναλύσουμε τα εξής: Ποια είναι τα αίτια της ρύπανσης των υδάτων Τι είναι η άμεση και η έμμεση ρύπανση? Με ποιους τρόπους μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την ρύπανση του νερού?

4 Άμεση και έμμεση ρύπανση του νερού
Η ρύπανση του νερού αποτελεί μία από τις σημαντικότερες φυσικές καταστροφές του πλανήτη. Το νερό και ο αέρας είναι τα πλέον απαραίτητα στοιχεία της φύσης, για την διατήρηση της ζωής του ανθρώπου και κάθε ζωικού και φυτικού οργανισμού. Η ρύπανση μπορεί να είναι ενεργειακή, χημική ή βιολογική. Χωρίζεται σε δυο κατηγορίες: Την άμεση ρύπανση δηλαδή αυτή που μπορούμε να τη δούμε, όπως κάθε ουσία που εμποδίζει την κανονική χρήση του νερού, τα τοξικά απόβλητα που σκοτώνουν αμέσως τα ψάρια. Την έμμεση ρύπανση που δεν είναι ορατή και σιγά σιγά προκαλούνται αλλαγές στα είδη που βρίσκονται στο νερό. 

5 Πηγές ρύπανσης νερού · Όξινη βροχή: ρύπανση των αέριων ρύπων με τη βροχή, το χιόνι, τον άνεμο ή λόγω βαρύτητας. · Βιομηχανικά υγρά απόβλητα: που μπορεί να είναι παρόμοια με τα αστικά λύματα ή να περιέχουν και επικίνδυνα ή και τοξικά στοιχεία.  · Αέριοι ρύποι: προσκολλώνται σε αιωρούμενα σωματίδια, μεταφέρονται σε  μεγάλες αποστάσεις και καταλήγουν στην ατμόσφαιρα, στο έδαφος και στο νερό. 

6 Πηγές ρύπανσης νερού · Αστικά λύματα: τα οποία είναι τα ακάθαρτα νερά πόλεων και οικισμών που προέρχονται από τις κατοικίες και διάφορες άλλες δραστηριότητες και μεταφέρονται μέσω των υπονόμων και του δικτύου διοχέτευσης σε χώρους που είναι επιφανειακοί ή υπόγειοι.  · Ρύπανση από πετρελαιοειδή: τα νερά απορροής καλλιεργούμενων εκτάσεων που μπορεί να περιέχουν λιπάσματα ή και φυτοφάρμακα.  · Κτηνοτροφικά υγρά απόβλητα: τα υγρά απόβλητα που προέρχονται από μεγάλες ή μικρότερες μονάδες εκτροφής ζώων.

7 Τρόποι αντιμετώπισης ρύπανσης του νερού
1) Ο βιολογικός καθαρισμός . Ο Βιολογικός Καθαρισμός αφορά στην επεξεργασία λυμάτων, δηλαδή τη διαδικασία μέσω της οποίας διαχωρίζονται οι μολυσματικές ουσίες από το νερό των λυμάτων, με σκοπό να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο περιβάλλον χωρίς να το επιβαρύνει και να περιορίζεται η σπατάλη των υδάτων.

8 Τρόποι αντιμετώπισης ρύπανσης του νερού
2) Ο περιορισμός δραστηριοτήτων που προκαλούν ρύπους.  Κάποιες από τις δραστηριότητες του ανθρώπου που μολύνουν τα νερά είναι: Η αστική χρήση του νερού με αποτέλεσμα περιττώματα, μπουκάλια απορρυπαντικών να καταλήγουν στα νερά. Oι θαλάσσιες μεταφορές οπού μπορεί ένα πλοίο να πάθει διαρροή πετρελαίου κάτι το οποίο είναι καταστροφικό για τα νερά κ.α.

9 ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΝΕΡΟΥ
ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΝΕΡΟΥ Η ρύπανση των υδάτων έχει μεγάλες επιπτώσεις στην ζωή του ανθρώπου και των υπόλοιπων ζωικών και φυτικών οργανισμών αφού η υποβάθμιση της ποιότητα του νερού υπονομεύει την υγεία τους αλλά και γίνεται ακατάλληλο για άλλες γεωργικές ή βιομηχανικές χρήσεις. Η άνοδος της θερμοκρασίας από την θερμική ρύπανση έχει τραγικές συνέπειες για τους υδρόβιους οργανισμούς, οι οποίοι έχουν μικρές ανοχές στις αλλαγές της θερμοκρασίας.

10 ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΝΕΡΟΥ
ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΞΥΓΟΝΟΥ ΣΤΟ ΝΕΡΟ (καταστροφή φυτικών και ζωικών υδρόβιων οργανισμών) ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΑΘΟΓΟΝΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΡΥΠΑΝΣΗ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΛΟΓΩ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ ΕΥΤΡΟΦΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ (ανάπτυξη συγκεκριμένων ειδών σε βάρος των υπολοίπων και θανάτωση ειδών λόγω έλλειψης οξυγόνου)

11 ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΝΕΡΟΥ
ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΝΕΡΟΥ 5. ΧΟΛΕΡΑ (ασθένεια ταχέως θανατηφόρα αν δεν δεχθεί θεραπεία) 6. ΤΥΦΟΕΙΔΗΣ ΠΥΡΕΤΟΣ (πυρετός, γαστρεντερίτιδα, κεφαλαλγία) 7. VHF (υψηλός πυρετός, εμετός, ανορεξία, υπνηλία που μπορεί να εξελιχθεί σε κώμα) 8. ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ Α

12 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ http://8gym-perist.att.sch.gr/Programes/water/water7.htm

13 ΑΥΤΑΑΑΑΑΑΑ ΚΑΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ??? ΕΛΕΟΝΟΡΑ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ 8ΑΡΑ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΥΜΠΕΡΗ ΚΑΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ???


Κατέβασμα ppt "ΡΥΠΑΝΣΗ ΥΔΑΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google