Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Δάσκαλος τμήματος: Μαγόπουλος Θάνος 5ο Δημοτικό Ιλίου ΣΤ1 ΓΛΩΣΣΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Δάσκαλος τμήματος: Μαγόπουλος Θάνος 5ο Δημοτικό Ιλίου ΣΤ1 ΓΛΩΣΣΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Δάσκαλος τμήματος: Μαγόπουλος Θάνος 5ο Δημοτικό Ιλίου ΣΤ1 ΓΛΩΣΣΑ Στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας για την « Συνέντευξη» οι μαθητές του ΣΤ1 υποδύονται τους μικρούς δημοσιογράφους, οι οποίοι εξερευνούν το θέμα των μεταναστών και των ελεύθερων επαγγελματιών παίρνοντας συνεντεύξεις από μετανάστες και ελεύθερους επαγγελματίες της περιοχής τους .

2 1η ΟΜΑΔΑ ΣΤ1 ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΡΟΥΣΣΟΥ ΒΑΣΙΑ ΛΑΜΠΡΟΥ ΣΤΡΑΤΟΣ ΓΟΥΓΟΥΔΗΣ

3 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ
Πριν από δύο μέρες πήραμε τηλέφωνο την κυρία Δέσποινα Παπαδοπούλου, η οποία είναι η ιδιοκτήτρια ενός πρατηρίου φούρνου και κανονίσαμε να της πάρουμε μια συνέντευξη σχετικά με το επάγγελμά της, με αφορμή την εργασία που μας ανατέθηκε στο μάθημα της Γλώσσας… -Καλημέρα σας, θα θέλατε να μας πείτε το όνομά σας; -Ναι, το όνομά μου είναι Δέσποινα Παπαδοπούλου. -Θα θέλαμε να σας κάνουμε κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το επάγγελμά σας. Ποιο είναι και τι ακριβώς κάνετε; - Φουρνάρισσα είμαι, πουλάω ψωμί και άλλα προϊόντα που πουλάνε οι φούρνοι. Όπως, γαλακτοκομικά είδη, πατατάκια, κουλούρια και άλλα. -Πώς μάθατε αυτή τη δουλειά; -Μου άρεσε πάρα πολύ από όταν ήμουν μικρή και βοηθούσα τη μητέρα μου στον ελεύθερο χρόνο μου. Μου άρεσε πολύ να φτιάχνω κουλουράκια!!!!! -Ποια υλικά ή εργαλεία χρησιμοποιείτε; -Τα γάντια, γιατί πρέπει να πιάνω το ψωμί και μπορεί τα χέρια μου να είναι βρώμικα για να πιάσω το ψωμί που θα φάνε οι άνθρωποι. Τις σπάτουλες, για να πιάνω τις τυρόπιτες και για να βγάζω το ψωμί από το φούρνο. Επίσης χρησιμοποιώ σακούλες και χαρτί για να τυλίγω και να δίνω το ψωμί στους πελάτες.

4 - Τι δυσκολίες αντιμετωπίζετε στο επάγγελμά σας;
-Σίγουρα η οικονομική κρίση μας έχει αγγίξει όλους μας, αλλά εκτός από αυτό πρέπει να είμαι όλη τη μέρα στο φούρνο διότι δουλεύω πολλές ώρες. -Τι ώρα ξυπνάτε; -Κατά τις 5:00-6:00 το πρωί. - Είσαστε ευχαριστημένη από το επάγγελμα που διαλέξατε; -Όταν σου αρέσει κάτι, το κάνεις και δεν σε κουράζει όσες ώρες και να δουλεύεις. Αρκεί να σου αρέσει. -Βγάζετε αρκετά χρήματα από τη δουλειά σας; - Ικανοποιητικά. - Τι ενδιαφέρον βρίσκετε σε αυτό που κάνετε; - Η επικοινωνία με τον κόσμο. Μου αρέσει πολύ! -Θα προτείνατε στα νέα παιδιά να το ακολουθήσουν; -Άμα τους αρέσει γιατί όχι; Αν τους αρέσει, βεβαίως και να το ακολουθήσουν! Αρκεί να τους αρέσει! Αυτό είναι το πιο σημαντικό κατά τη γνώμη μου. -Θέλετε να δώσετε κάποια συμβουλή στους νέους που δεν ξέρουν ακόμη ποιο επάγγελμα να ακολουθήσουν; -Άσχετα με το πώς είναι η κατάσταση σήμερα, με την οικονομική κρίση, πρέπει να ακολουθήσουν αυτό που τους αρέσει. Μπορεί πολλοί να λένε στα νέα παιδιά να γίνουν κάτι για να βγάζουν πολλά χρήματα και στην ουσία να μην θέλουν οι ίδιοι να γίνουν αυτό το οποίο τους λένε να ακολουθήσουν. Πρέπει να ακολουθούν αυτό που τους αρέσει να κάνουν. Σας ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο που διαθέσατε για να μιλήσετε για το επάγγελμά σας και που δεχθήκατε να απαντήσετε στις ερωτήσεις μας. Καλό σας απόγευμα!!!!!!

5

6

7 4η ΟΜΑΔΑ ΣΤ1 Διονύσης Μαρία Μ. Βίκυ

8 «Συνέντευξη από ένα μετανάστη»
Πήραμε συνέντευξη από ένα μετανάστη για το μάθημα που είχαμε στη Γλώσσα. Αποφασίσαμε να πάρουμε συνέντευξη από τη μητέρα ενός συμμαθητή μας την οποία είχαμε ειδοποιήσει λίγες μέρες πριν. Αυτή μας καλοδέχτηκε με μεγάλη ευγένεια. -Γεια σας θα θέλαμε να μας παραχωρήσετε μια συνέντευξη με θέμα που αφορά τους μετανάστες. -Πώς λέγεστε; -Ονομάζομαι Μιρέλα. -Πόσο χρονών είστε; -Είμαι 36 ετών. -Από ποια χώρα κατάγεστε; -Κατάγομαι από την Αλβανία. -Ποια είναι η οικογενειακή σας κατάσταση; -Είναι μέτρια. -Πότε ήρθατε στη χώρα μας; -Ήρθα το 2000. -Τι ήταν αυτό που σας έκανε να εγκαταλείψετε τη χώρα σας; -Η οικονομική κρίση.

9 -Με πολύ μεγάλη δυσκολία. Όταν φτάσατε τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε;
-Πως φτάσατε ως εδώ; -Με πολύ μεγάλη δυσκολία. Όταν φτάσατε τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε; -Έπρεπε να μάθουμε τη γλώσσα πρώτα από όλα κι έπειτα να βρούμε δουλειά κι σπίτι. --Πείτε μας λίγα λόγια για το πως περάσατε τα χρόνια αυτά στην χώρα μας; -Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολα. Έπειτα όμως συνηθίσαμε. -Πώς σας φαίνεται τώρα η ζωή στην Ελλάδα; -Έτσι κι έτσι. Δεν είναι εύκολα για έναν μετανάστη. -Ποια είναι η οικογενειακή σας κατάσταση; -Είναι μέτρια. Επικοινωνείτε με τους γονείς σας τακτικά; -Φυσικά. -Πώς θα χαρακτηρίζατε την χώρα μας και τους Έλληνες; -Είναι πολύ όμορφη κι οι Έλληνες είναι πολύ φιλόξενοι. -Τι σκέψεις και όνειρα κάνετε για το μέλλον σας και το μέλλον των παιδιών σας; - Τα παιδιά μου θέλω να σπουδάσουν ,να γίνουν καλά και άξια και αν μπορέσουν να γίνουν πολύ καλοί ποδοσφαιριστές επειδή αυτό τους αρέσει πολύ!!! Σας ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο που διαθέσατε γι αυτήν την συνέντευξη!

10 Τ Ε Λ Ο Σ

11 3η ΟΜΑΔΑ ΣΤ1 Ράνια Δήμητρα Αριάδνη

12 Οι αξιολάτρευτοι ρεπόρτερ «ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ από έναν ελεύθερο
επαγγελματία» Η ομάδα μας για το θέμα του μαθήματος της Γλώσσας που αφορούσε μία συνέντευξη από έναν ελεύθερο επαγγελματία, επέλεξε η συνέντευξη αυτή να παρθεί από έναν γονέα μιας συμμαθήτριάς μας. Έτσι ένα κυριακάτικο πρωινό, αφού πρώτα είχαμε συνεννοηθεί τηλεφωνικά μαζί του, πήγαμε στο σπίτι του κυρίου Δημητρόπουλου με σκοπό να τελειώσουμε την εργασία μας. Μας υποδέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά και καλοσύνη και αφού μας κέρασε ένα υπέροχο σοκολατένιο γλύκισμα ξεκίνησε να απαντά στις ερωτήσεις μας!

13 -Καλημέρα σας, θα θέλατε να μας πείτε το όνομα σας;
-Ευχαρίστως. Το όνομά μου είναι Δημήτρης Δημητρόπουλος. -Θα θέλαμε να σας κάνουμε κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το επάγγελμά σας. Ποιο είναι και τι ακριβώς κάνετε; -Είμαι ηλεκτρονικός μηχανικός. Συντηρώ και επισκευάζω ηλεκτρονικό εξοπλισμό όπως η τηλεόραση και το στερεοφωνικό. -Πως μάθατε αυτή τη δουλειά; -Σπούδασα στα Τ.Ε.Ι. του Πειραιά την ειδικότητα του ηλεκτρονικού μιχανικού της σχολής ηλεκτρονικών εφαρμογών. -Ποιά υλικά και εργαλεία χρησιμοποιείτε; -Υπάρχουν διάφορα εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας ηλεκτρονικός μηχανικός. Από τα απλά είναι τα κατσαβίδια και τα κοφτάκια μέχρι και τα σύνθετα που είναι το πολύμετρο και ο παλμογράφος. -Τι δυσκολίες αντιμετωπίζετε στο επάγγελμα σας; -Η κυριότερη δυσκολία είναι ότι η οικονομική στενότητα που αντιμετοπίζουν οι Έλληνες όπως και η ανεργία περιορίζουν τις αγορές όπως και την επισκευή των ηλεκτρονικών συσκευών που χρησιμοποιούν.

14 ~ΤΕΛΟΣ~ -Είστε ευχαριστημένος από το επάγγελμα που διαλέξατε;
-Είστε ευχαριστημένος από το επάγγελμα που διαλέξατε; -Ναι γιατί από μικρή ηλικία ασχολιόμουν με τα ηλεκτρονικά και τις εφαρμογές τους. -Βγάζετε αρκετά χρήματα από τη δουλειά σας; -Αυτή την εποχή βγάζω αυτά που χρειάζονται για να συντηρώ την οικογένεια μου και μόνο. -Τι ενδιαφέρον βρίσκετε σε αυτό που κάνετε; -Είναι ένα σύγχρονο επάγγελμα που ακολουθεί τις τεχνολογικές εξελίξεις και την επίδραση των ηλεκτονικών συσκευών στην καθημερινή ζωή. -Θα προτείνατε και στα νέα παιδιά να το ακολουθήσουν; -Σίγουρα ναι αλλά με προσανατολισμό στους Η\Υ και τις επιστήμες που υποστηρίζονται από αυτούς. -Θέλετε να δώσετε κάποια συμβουλή στους νέους που δεν ξέρουν ακόμη ποιο επάγγελμα να ακολουθήσουν; -Συμβουλεύω τους νέους: 1) Να είναι συνεπής στις σχολικές τους υποχρεώσεις. 2)Να ακολουθούν την τεχνολογία και να συλλέγουν τις γνώσεις που προκύπτουν από τη χρήση της και 3) Να ακολουθήσουν τα όνειρά τους. -Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο σας. ~ΤΕΛΟΣ~

15

16 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Γειά σας, θα θέλαμε να μας παραχωρήσετε μια συνέντευξη με θέμα που αφόρα τους μετανάστες. Πως λέγεστε; Εριόνα 2) Πόσο χρονών είστε; 32 χρονών 3) Από ποια χώρα είστε Αλβανία 4) Πότε ήρθατε στην χώρα μας Το 2001 5) Ποια είναι η οικογενειακή σας κατάσταση; Επικοινωνείτε με τους συγγενής τακτικά; Ναι, σχεδόν κάθε μέρα. 6)Τι είναι αυτό που σας έκανε να εγκαταλείψετε τη χώρα σας; Οι δύσκολες συνθήκες.

17 {Σας ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο που διαθέσετε.}
7) Πώς φτάσατε ως εδώ; Νόμιμα 8)Όταν φτάσατε τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε; Την γλώσσα 9)Πείτε μας λίγα λόγια για το πώς περάσατε τα χρόνια αυτά στην χώρα μας; Ωραίες αναμνήσεις, κούραση πολλή δουλειά και άγχος 10)Πώς σας φαίνεται τώρα η ζωή στην Ελλάδα; Μετά από πολλά χρόνια είναι η δεύτερη πατρίδα μας γιατί γεννήθηκαν τα παιδιά μας εδώ, μεγάλωσαν και ζούμε πλέων εδώ 11)Πώς θα χαρακτηρίζατε τη χώρα μας και τους Έλληνες; Φιλικοί και εργατικοί 12) Τι σκέψεις και όνειρα κάνετε για το μέλλον σας και το μέλλον των παιδιών σας; Να έχουμε δουλειά και να σπουδάσουν τα παιδιά μας για να έχουν μια καλύτερη ζωή. {Σας ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο που διαθέσετε.}

18

19

20

21

22

23

24

25 5o Δημ. Ιλίου Με πολύ αγάπη! Οι δημοσιογράφοι του ΣΤ1 Τέλος


Κατέβασμα ppt "Δάσκαλος τμήματος: Μαγόπουλος Θάνος 5ο Δημοτικό Ιλίου ΣΤ1 ΓΛΩΣΣΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google