Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

PROJECT 1 :«ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ»

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "PROJECT 1 :«ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ»"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 PROJECT 1 :«ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ»
«ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ» Στέλιος Κουγιάς Μαρία Μανιατάκου Χριστίνα Καραβίδα Ζάππα Ιωάννα Τσικμανλή Μαριάννα

2 Το ερεθισμα για τη δημιουργια του δικου μασ εργου ηταν το ιδιαιτερο εργο τησ καλλιτέχνιδοσ LUISE BOURGEOIS «Αραχνη» . Φτιαχτηκε σε συνδυασμο με τα εργα του Ζαν Τινγκελι δημιουργημενα απο ανακυκλωσιμα υλικα.

3 Κατασκευασαμε λοιπόν ενα εντομο από ανακυκλωσιμα υλικα-σκουπίδια και το τοποθετήσαμε σε εναν χώρο του σχολείου ετσι ωστε να αποκτησει συμβολική σημασία.

4 «ΕΦΗΒΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ»
ΛΙΒΕΛΟΥΛΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ: Χαρτόνι Μαλλί Κλωστές Σπάγγος Σύρματα Διάφορων ειδών χαρτιά

5 Ποια ηταν η προθεση μασ? Πρόθεση μας ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ.
Πρόθεση μας ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ. Το έργο εκφράζει τα όνειρα και τις ελπίδες (γι’αυτό και τα συγκεκριμένα χρώματα) τα οποία είναι δύσκολο για έναν νέο να κατακτηθούν. Θέλουμε να περάσουμε την ελπίδα, τη δύναμη και το σθένος που χρειάζονται οι νέοι για να ακολουθήσουν τα όνειρά τους και να ζήσουν ανέμελα όπως μια λεβελούλα.

6 ‘Κατα τη διαρκεια τησ κατασκευησ’

7 Τοποθετήσαμε το έργο στην κύρια είσοδο ώστε να είναι φανερό στους μαθητές και ουσιαστικά δείχνουμε την αλλαγή των μαθητών σε όλα τα επίπεδα αφού εισέλθουν στο λύκειο.

8 Τι αισθανθηκαν οι συμμαθητεσ μασ?
Οι εντυπώσεις που προκάλεσε η χειροποίητη εργασία μας έδειξε ότι δεν καταλάβανε τόσο την πρόθεσή μας . Παρατηρήθηκε κυρίως η αδιαφορία, η παραμέληση του έργου, ισως μία απέχθεια αλλα και κοροϊδία. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΑΝ: «Τι είναι αυτό?» «Πώς είναι έτσι?» «Απλά γιατί? «Ομορφο αλλά λγο τρομακτικό» «Περίεργο είναι!»

9 Τι ειναι τελικα η τεχνη? Τέχνη ονομάζεται η ανθρώπινη δραστηριότητα ή δημιουργία που είναι σημαντική εξαιτίας της έλξης που προκαλεί στις ανθρώπινες αισθήσεις, διεγείροντας τον νου ή και το συναίσθημα. Είναι η δημιουργική έκφραση που μέσα στο έργο αποτυπώνει την ψυχική κατάσταση, τα συναισθήματα, τις ιδέες, την αίσθηση ή τον οραματισμό του καλλιτέχνη.Για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό να κρατήσουμε όλοι πως όλα τα έργα τέχνης εκλαμβάνονται διαφορετικά από τον κάθε άνθρωπο και είναι για τον καθένα ένας ιδιαίτερος συμβολισμός!


Κατέβασμα ppt "PROJECT 1 :«ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ»"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google