Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μ. Δέρειο Νομού Έβρου Νετσμεττήν Πίσκα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ:

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μ. Δέρειο Νομού Έβρου Νετσμεττήν Πίσκα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ:"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μ. Δέρειο Νομού Έβρου Νετσμεττήν Πίσκα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ:
Αλεξάνδρα Λύκου (Φεβρουάριος - Ιούνιος 2015) Γεωργία Πατρωνίδου (Οκτώβριος 2014– Ιανουάριος 2015) Αλεξάνδρα Βερέττα (Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2015) Νετσμεττήν Πίσκα Κορίτσια: 12 Αγόρια: 10 Σύνολο: 22

2 Η σειρά παραμυθιών με τον γίγαντα, μας έδωσε την ευκαιρία να δουλέψουμε πολλές θεματικές (ρούχα, μέρη σώματος, φαγητά, συναισθήματα), να εμπλουτίσουμε το λεξιλόγιό μας, αλλά και να ασχοληθούμε με την γραμματική μέσα από διαφορετικές δραστηριότητες.

3 Διαβάσαμε το βιβλίο «Η Κυριακή με τον Γίγαντα»
Διαβάσαμε το βιβλίο «Η Κυριακή με τον Γίγαντα». Γράψαμε μία μικρή ιστορία με το όνειρο που έβλεπε ο γίγαντας. Εξασκηθήκαμε στα σημεία στίξης. Τα μεγαλύτερα παιδιά εξασκήθηκαν στον ενεστώτα.

4 Την Πέμπτη ο γίγαντας έκανε μπάνιο
Την Πέμπτη ο γίγαντας έκανε μπάνιο. Οι χωρικοί τον βοήθησαν και όλοι μαζί τέλος κοιμήθηκαν ευχαριστημένοι. Μιλήσαμε για τα συναισθήματα και τα καταγράψαμε. Βρήκαμε τα παράγωγα ρήματα και τα κλίναμε.

5 Την Παρασκευή ο γίγαντας γιόρτασε με τους νέους φίλους του στο χωριό και αργότερα έφυγε. Γράψαμε τι φανταζόμαστε. Ο γίγαντας ταξιδεύει στον κόσμο. Γνωρίσαμε τα θαλάσσια μέσα μεταφοράς και κλίναμε, σχετικά με τη θεματική, ουσιαστικά.

6 Χωρίσαμε τα μέσα μεταφοράς σε τρεις κaκατηγορίες

7 Συνεχίσαμε με ένα ταξίδι στο διάστημα
Συνεχίσαμε με ένα ταξίδι στο διάστημα. Γνωρίσαμε τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος. Τα μεγαλύτερα παιδιά εξασκήθηκαν στον συγκριτικό βαθμό των επιθέτων. Τα μικρότερα στην κλίση ουσιαστικών.

8 Διαβάσαμε το παραμύθι «Ο φεγγαροσκεπαστής»
Διαβάσαμε το παραμύθι «Ο φεγγαροσκεπαστής». Εξασκηθήκαμε στις σύνθετες λέξεις και στην πρόσθεση.

9 Χρησιμοποιήσαμε εκπαιδευτικά βίντεο σχετικά με τη ζωή των αστροναυτών και πληροφορίες από το βιβλίο «Ταξίδι στον μαγικό κόσμο του διαστήματος» του προγράμματος «Εκπαίδευση των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη». Καταγράψαμε το ημερολόγιο ενός αστροναύτη.

10 Διαβάζοντας το παραμύθι «Ο Φεγγαρούλης» πετάξαμε στη Σελήνη
Διαβάζοντας το παραμύθι «Ο Φεγγαρούλης» πετάξαμε στη Σελήνη. Καταγράψαμε πληροφορίες για τις φάσεις της. Εξασκηθήκαμε στο word και στην κλίση ρημάτων της παθητικής φωνής.

11 Ξεκινήσαμε το μάθημα με το πείραμα για την έκλειψη του ήλιου
Ξεκινήσαμε το μάθημα με το πείραμα για την έκλειψη του ήλιου. Κατανοήσαμε πώς συμβαίνει ο ήλιος να κρύβεται είτε στη Γη, είτε στη Σελήνη. Εξασκηθήκαμε στο word και στην κλίση του ουσιαστικού «έκλειψη».

12 Με αφορμή το παραμύθι «Ο Μικρός Πρίγκηπας» φτιάξαμε τους δικούς μας πλανήτες στο πρόγραμμα της ζωγραφικής. Εξασκηθήκαμε στα επίθετα και φτιάξαμε ζευγάρια με αντίθετα.

13 Σε αυτό το εκπαιδευτικό ταξίδι δουλέψαμε χρησιμοποιώντας υλικό του προγράμματος «Εκπαίδευση των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη».

14 Για το τέλος της χρονιάς φτιάξαμε μία μακέτα στο σχήμα του βαν μας και “βάλαμε μέσα” όλες τις γνώσεις που αποκτήσαμε με τα Κινητά ΚΕΣΠΕΜ δημιουργώντας ένα επιτραπέζιο παιχνίδι.

15


Κατέβασμα ppt "Μ. Δέρειο Νομού Έβρου Νετσμεττήν Πίσκα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ:"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google